Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:44, 06 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
bałam się, że nie przetrwały po listopadowym nawożeniu ziemi koczują w doniczkach ... ale odradzają się ... tylko nie wiem co jest co poza kocimiętką ...

Wygląda na bodziszka kolor .. nie wiem..

To orlik.. kolor nie wiem...

To wygląda mi na lilie.. matkę dzieci...

Mogę sie też mylić..... ale to moje typy
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:49, 05 kwi 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Pierwszy raz kupilam lilie przez internet wlasnie u nich i czekalam bardzo dlugo, nie sa tanie te lilie ale nie zachwycila mnie ta przesylka i bardzo male cebulki i ciekawa jestem co z tego wyrosnie. Wroce jednak do zakupow u sprawdzonej Pani na targu Pozdrawiam serdecznie

Po prostu nie kupuj u nich ale są inne sklepy u których można kupić i jest oki, oni tez byli spoko ale coś się popsuło
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:43, 05 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Aniu, czyli nie leje i możesz planować...moje plany wzięły w łeb, leje, ale z drugiej strony dobrze, chyba sianie i nawożenie będzie priorytetem

u mnie nie leje ale nieprzyjemny wiatr był dzisiaj i pomimo prac w domu udało mi się wpaść do ogrodu aby posadzić 2 róże Veichenblau i Centenaire de Lourdes Blanc obie do cienia oraz kilka krwawników, lilie i dalie czekają i inny drobiazg
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:31, 05 kwi 2014

Do góry
Pierwszy raz kupilam lilie przez internet wlasnie u nich i czekalam bardzo dlugo, nie sa tanie te lilie ale nie zachwycila mnie ta przesylka i bardzo male cebulki i ciekawa jestem co z tego wyrosnie. Wroce jednak do zakupow u sprawdzonej Pani na targu Pozdrawiam serdecznie
Hirutkowy raj:)) 14:33, 05 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
U mnie też pełno patyczków znacznikowych na grządkach! Żeby nie podeptać bidulek....tylko zapomniałam gdzie powsadzałam lilie....
A ta żurawka , taka pomarańczowo bordowo brązowa jak się nazywa? Mam też taką, muszę ją podzielić, bo brzydko rośnie...u ciebie okrąglutka

Anitko mam mnóstwo patyczków powtykanych ,bo nie pamiętam co gdzie i Hiro wtedy też nie biega po grządkach Nie wiem jak ta żurawka się nazywa,też już ja rozmnożyłam i do Małgosi po próg domu została też podrzucona
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:14, 05 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Róże, lilie i co? Liliowce?
Gdzie zamawiałaś?
A jak z reklamacją tych podgniłych cebul lilii, załatwiona?

Grudnik taki, jak mój

Dwa razy pisałam do nich, zdjęcia zamieścilam, nie ma żadnego odzewu, kończę z Lilypolem już nic u nich nie zamówię
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:44, 04 kwi 2014

Do góry
Róże, lilie i co? Liliowce?
Gdzie zamawiałaś?
A jak z reklamacją tych podgniłych cebul lilii, załatwiona?

Grudnik taki, jak mój
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:05, 03 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj do 18.00 byłam w ogrodzie wsadzałam bodziszki , no i dzisiaj przyszły kolejne lilie, dalie i rozwary, jutro spróbuję coś znowu wsadzić, aha i przyszła róża ale zamiast tej co kupiłam przysłali inną ja mam pecha napisałam maila do nich zdjęć nie ma bo akomulatorki się ładują
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:55, 03 kwi 2014

Do góry
w słońcu tulipany otwarte, widzę to chwilke rano
stwierdzam, że jednak są słabsze, chyba mus wykopywać, ale....

nie pamiętam abym tu hiacynty dała, ale są...i wyłażą lilie, które przeniosłąm, jakim cudem, a czosnki...ani sladu

szafirki szaleją, nawet te przesadzone widać

ni i kolejna praca się zaczęła, jeden bukszpan usunięty, patyki wbite..
Kondziowy ogrod cz II 14:25, 03 kwi 2014

Do góry

nastepna różanka różowo-niebieska

wychodzą lilie

nactepnej magnoli pekają pączki

Ogród średniowieczny i nie tylko 21:49, 02 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mareczku lecę od Miry... pytałeś o liliowca.. ja obstawiam ,ze to liliowiec rdzawy.. najbardziej popularny, pierwszy kwitnie i nie do zdarcia Jest wysoki, a przynajmniej kwiaty ma wysoko..
Komputer i foto trochę kolory przekłamuje, ale sobie porównaj..

I w fazie przed rozwojem kwatów (na pierwszym planie lilie pomarańczowe)

Aniu to nawet chyba od ciebie go mam i cieszę się że niezniszczalny
Moja bajka 19:44, 02 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu lilie wytwarzają nowe roślinki i z czasem tworzą wielkie kępy Pomysł z kulkami super
Buziaki.

Ale fajowo, choć raz dla odmiany coś mi się samo rozmnożyło, a nie zdechło Miła odmiana. Dzięki Gosiaczku. Zobaczymy jak wyjdą te kulki Jutro powinnam skończyć
Moja bajka 19:41, 02 kwi 2014

Do góry
Kasiu lilie wytwarzają nowe roślinki i z czasem tworzą wielkie kępy Pomysł z kulkami super
Buziaki.
Moja bajka 19:06, 02 kwi 2014

Do góry

Słuchajcie, czy to możliwe żeby lilia sama się rozmnażała? Mam pod orzechem kilka lilii, ale zauważyłam, że z ziemi wychodzi sporo takich maleństw, które wyglądają jak maleńkie lilie, a na pewno nie było ich tam aż tyle.
Jurajski Ogród 16:16, 02 kwi 2014

Do góry
A ja Agnieszko poczułam śliczny zapach fiołków Ach, są takie zapachy, że nigdy się nie znudzą i nic ich nie zastąpi: fiołki, jaśmin, bez, lilie :-?) Jak to dobrze, że to wszystko teraz przed nami Pozdrawiam Jurajski
Nieuporządkowana działeczka. 19:38, 01 kwi 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)
Czyli "problem" z tulipanami mam rozwiazany a teraz inna sparwa z czym mozna zestawic kwiatki cebulowe kwitnace wiosna takie jak narcyze, szfirki, krokusy, i iryski, oraz tulipanki, by w pozniejszym czasienie bylo golej ziemi? Myslalam o lawendzie lub wrzosach. Podpowiedzie co lepsze a moze cos innego.

Może być lawenda,,albo szałwia, albo inne byliny. Krokusy ładnie wyglądają między wrzosami gęsto sadzonymi. Możesz też posadzić krzewy, np. Hortensje bukietowe ( nie ogrodowe), przycina się je co roku wiosną, więc kwiaty masz zawsze! Możesz posadzić róże, bo później startują, albo jeżówki, zależy jaką chcesz mieć wysokość na danej rabacie. Ogólnie cebulowe wciska się wszędzie gdzie można, na przody rabat. A może lilie?
Pokażę ci kilka roślin, jak chcesz to później wykasuję
Jeżówki

Hortensje

Lawenda

Szałwia

Wszędzie z przodu wiosną mam cebulowe. Sadź wszędzie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:55, 01 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Reniu, dlatego, że wiosna
te bidulki też rewolucję przetrwały...
ostróżki, lilie i coś? idą w oczach, co rok napawa mnie to zdumieniem, a tyle skarbów jeszcze nieodkrytych..

i nawet po przesadzeniu ruszyły miłki miniaturki, prezent od Finki
oraz mija trawa, kwitnie

Wiosna u Ciebie bogatsza w roślinki, pięknie kwitną śnieżniki, a na ostatnim zdjęciu to jaki irysek w kępce? kielichowca jak nie przesuszysz to powinien zakwitnąć w czerwcu, ale będzie widok pozdrówka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 01 kwi 2014

Do góry
reni napisał(a)
Ireno no wiedziałam. że jak wejdę do ciebie to czytania i oglądania będzie sporo..wiosna u ciebie bajeczna

Reniu, dlatego, że wiosna
te bidulki też rewolucję przetrwały...
ostróżki, lilie i coś? idą w oczach, co rok napawa mnie to zdumieniem, a tyle skarbów jeszcze nieodkrytych..

i nawet po przesadzeniu ruszyły miłki miniaturki, prezent od Finki
oraz mija trawa, kwitnie
Hirutkowy raj:)) 09:20, 01 kwi 2014

Do góry
U mnie też pełno patyczków znacznikowych na grządkach! Żeby nie podeptać bidulek....tylko zapomniałam gdzie powsadzałam lilie....
A ta żurawka , taka pomarańczowo bordowo brązowa jak się nazywa? Mam też taką, muszę ją podzielić, bo brzydko rośnie...u ciebie okrąglutka
Ogród z łezką 09:10, 01 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Bardzo fajnie Ci poszło to cięcie A i wiosenka u Ciebie już całkiem w pełni. Duże masz lilie i jeżówki - u mnie jeszcze takie nie porosły Też życzę dobrej nocy

To na salonowej rabatce tak dobrze im idzie, południowej. Gdzie indziej dopiero łepki wystawiają, a biedronkowa jeżówka jeszcze śpi...lilie też gdzie indziej małe jeszcze, albo wcale.

Ale wiosna się zaczęła na całego Fajnie, nie???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies