Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 19:44, 02 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu lilie wytwarzają nowe roślinki i z czasem tworzą wielkie kępy Pomysł z kulkami super
Buziaki.

Ale fajowo, choć raz dla odmiany coś mi się samo rozmnożyło, a nie zdechło Miła odmiana. Dzięki Gosiaczku. Zobaczymy jak wyjdą te kulki Jutro powinnam skończyć
BASIA8 09:46, 03 kwi 2014

Witaj Kasieńko. Fajnie że już jesteś częściej na ogrodowisku Jak tam miewa się synek? Pomysł z kulkami przedni - czekamy na efekt końcowy Buziaki.
Katkak 10:07, 03 kwi 2014

BASIA8 napisał(a)
Witaj Kasieńko. Fajnie że już jesteś częściej na ogrodowisku Jak tam miewa się synek? Pomysł z kulkami przedni - czekamy na efekt końcowy Buziaki.

Tak Basieńko, to zdecudowanie działanie wiosny, która cieszy i inspiruje. Synuś bajecznie, nie do wiary jak teraz cichutko śpi. 16-go jedziemy do kontroli i mam nadzieję, że 17-go będzie już mógł pójść do przedszkola, bo biedaczysko już miesiąc prawie w domu siedzi, więc nudzi się mu, a ja muszę mieć inwencję za 3 przedszkolanki Kuleczki teraz wysychają, potem będę malować je na kremowo, no i pewnie coś z serwetek powycinam żeby miały jakieś wzorki Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Podobają mi się takie srebrne kule na kijkach, ale teraz kasę wolę przeznaczyć na roślinki (bo kiedy jak nie teraz), a za styropianowe kulki dałam niecałe 13zł. Mojemu mężowi też marzy się terenówka i takie błotne szaleństwa, a jak mu pokazałam waszą po szaleństwach Twojego męża to aż Mu się oczy zaświeciły Przekonał się, że na Ogrodowisku każdy może znaleźć coś dla siebie, nawet On Basiulka buziaczek dla Mikołaka
Katkak 10:14, 03 kwi 2014

Mam prośbę: ta zdziczała robinia wkrótce zostanie wycięta i nie mam pomysłu co posadzić zamiast niej. Myślę o takim drzewku, które rośnie najwyżej do 2-3m, z uwagi na rozmiary mojego ogródeczka, ale nie mam pojęcia jakie drzewko będzie tam fajnie wyglądać. Pomożecie ?
Mathildis 13:25, 03 kwi 2014

Katkak napisał(a)
Wymyśliłam nową rzecz do ogródeczka. Kupiłam 5 styropianowych kulek, nabiłam je na bambusowe kijki, jeszcze tylko przemalować, może trochę zabawy z decoupage i zobaczymy co z tego wyjdzie

Pomysłami sypiesz jak z rękawa... muszę jeszcze kilka stron się cofnąć może jeszcze coś podejrzę...
A mówisz, że decoupage da radę na zewnątrz?

Kindzia 14:37, 03 kwi 2014

Jak pomarańczowe i jeszcze nie pachną, i jeszcze w czerwcu kwitną - azjatyckie na bank
Katkak 16:07, 03 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

Pomysłami sypiesz jak z rękawa... muszę jeszcze kilka stron się cofnąć może jeszcze coś podejrzę...
A mówisz, że decoupage da radę na zewnątrz?

Tak, decoupage spokojnie da radę na zewnątrz, z tym że lakierem trzeba dobrze zabezpieczyć. Z czasem trochę zblaknie, jak wszystko na słońcu, ale nie tak szybko. Spokojnie się sprawdza.
Katkak 16:08, 03 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Jak pomarańczowe i jeszcze nie pachną, i jeszcze w czerwcu kwitną - azjatyckie na bank

Dzięki, to już wiem co mam
elzbieta_g 16:13, 03 kwi 2014

o ile pamiętam to jest jedno drzewko które Ci się podoba
Katkak 16:19, 03 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)
o ile pamiętam to jest jedno drzewko które Ci się podoba

Zgadza się, ale pomyślałam, że nie zaszkodzi zrobić burzy mózgów Może ktoś będzie miał lepszy pomysł