Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 09:40, 01 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)
ostróżki piekne jak kwitną, ja nie mam ani jednej ale w planach zakupowych moja lista robi się co raz dłuższa a robini nie żałuj jak brzydka , zrób jej pa,pa i ciachaj

Masz rację Eluś, nie ma się co rozdrabniać tylko ją ciachnąć jak brzydka i już. Poza tym mój mąż klnie jak szewc jak ją przycina (przez kolce) więc oszczędzę sobie wysłuchiwania , a posadzimy coś ładnego. Moja lista zakupowa też jest spora, ale z uwagi na rozmiary mojego ogródka jest na niej dużo drobnicy, więc może nie pójdę z torbami
Ewa4 07:12, 02 kwi 2014

Katkak napisał(a)

Pamiętacie moją bluszczową kulkę, którą wymyśliłam jesienią? Wtedy była biedna prawie łysa, a teraz jest coraz bardziej "kudłata"

Kasiu to mi się podoba a co powiesz jak odgapię pomysła i zrobię takie cudeńko w ogrodzie ???
Elik 13:30, 02 kwi 2014

Ostróżka fajna i dorodna. Ja mam aż 4 ostróżkowe maleństwa- wyszły spod ziemi i chyba będą...ale ciiii. Co roku Ci kwitnie? Pytam, bo gdzieś czytałam, że trzeba ją co parę lat dzielić by nadal była ładna?
Fajna ta bluszczowa kulka
Katkak 18:14, 02 kwi 2014

Ewa4 napisał(a)

Kasiu to mi się podoba a co powiesz jak odgapię pomysła i zrobię takie cudeńko w ogrodzie ???

Ewuniu będzie mi bardzo miło
Katkak 18:16, 02 kwi 2014

Elik napisał(a)
Ostróżka fajna i dorodna. Ja mam aż 4 ostróżkowe maleństwa- wyszły spod ziemi i chyba będą...ale ciiii. Co roku Ci kwitnie? Pytam, bo gdzieś czytałam, że trzeba ją co parę lat dzielić by nadal była ładna?
Fajna ta bluszczowa kulka

Witaj Tak, kwitnie mi co roku. Mam ją już kilka lat, ale u mnie się specjalnie nie rozrosła, więc nie bardzo jest co dzielić. Może dlatego, że rośnie pod orzechem, a wiadomo, że to nie najlepsze warunki. Ale daje radę. Chcę dokupić ich więcej
Katkak 19:06, 02 kwi 2014

Słuchajcie, czy to możliwe żeby lilia sama się rozmnażała? Mam pod orzechem kilka lilii, ale zauważyłam, że z ziemi wychodzi sporo takich maleństw, które wyglądają jak maleńkie lilie, a na pewno nie było ich tam aż tyle.
Katkak 19:13, 02 kwi 2014

Wymyśliłam nową rzecz do ogródeczka. Kupiłam 5 styropianowych kulek, nabiłam je na bambusowe kijki, jeszcze tylko przemalować, może trochę zabawy z decoupage i zobaczymy co z tego wyjdzie
Kindzia 19:17, 02 kwi 2014

To lilijki Azjatyckie tam masz?
Katkak 19:23, 02 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
To lilijki Azjatyckie tam masz?

Kindziu dzięki za tak błyskawiczną odpowiedź. Cóż, czy azjatyckie... Pojęcia nie mam Na serio, kupiłam je kilka lat temu, wtedy nie przywiązywałam zbytniej uwagi do nazw itd., chciałam jakieś kwiatki po prostu. Pomarańczowe są w każdym razie Ale były trzy na krzyż, a teraz takich maluszków wyrasta całkiem sporo
malgorzata_s... 19:41, 02 kwi 2014

Kasiu lilie wytwarzają nowe roślinki i z czasem tworzą wielkie kępy Pomysł z kulkami super
Buziaki.