Masz rację Eluś, nie ma się co rozdrabniać tylko ją ciachnąć jak brzydka i już. Poza tym mój mąż klnie jak szewc jak ją przycina (przez kolce) więc oszczędzę sobie wysłuchiwania , a posadzimy coś ładnego. Moja lista zakupowa też jest spora, ale z uwagi na rozmiary mojego ogródka jest na niej dużo drobnicy, więc może nie pójdę z torbami
Ostróżka fajna i dorodna. Ja mam aż 4 ostróżkowe maleństwa- wyszły spod ziemi i chyba będą...ale ciiii. Co roku Ci kwitnie? Pytam, bo gdzieś czytałam, że trzeba ją co parę lat dzielić by nadal była ładna?
Fajna ta bluszczowa kulka
Witaj Tak, kwitnie mi co roku. Mam ją już kilka lat, ale u mnie się specjalnie nie rozrosła, więc nie bardzo jest co dzielić. Może dlatego, że rośnie pod orzechem, a wiadomo, że to nie najlepsze warunki. Ale daje radę. Chcę dokupić ich więcej
Słuchajcie, czy to możliwe żeby lilia sama się rozmnażała? Mam pod orzechem kilka lilii, ale zauważyłam, że z ziemi wychodzi sporo takich maleństw, które wyglądają jak maleńkie lilie, a na pewno nie było ich tam aż tyle.
Wymyśliłam nową rzecz do ogródeczka. Kupiłam 5 styropianowych kulek, nabiłam je na bambusowe kijki, jeszcze tylko przemalować, może trochę zabawy z decoupage i zobaczymy co z tego wyjdzie
Kindziu dzięki za tak błyskawiczną odpowiedź. Cóż, czy azjatyckie... Pojęcia nie mam Na serio, kupiłam je kilka lat temu, wtedy nie przywiązywałam zbytniej uwagi do nazw itd., chciałam jakieś kwiatki po prostu. Pomarańczowe są w każdym razie Ale były trzy na krzyż, a teraz takich maluszków wyrasta całkiem sporo