Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką 22:58, 31 mar 2014

Do góry
Bardzo fajnie Ci poszło to cięcie A i wiosenka u Ciebie już całkiem w pełni. Duże masz lilie i jeżówki - u mnie jeszcze takie nie porosły Też życzę dobrej nocy
Ogród cioci 22:50, 31 mar 2014

Do góry
Malgorzata_G napisał(a)

Aż musiałam sprawdzić co tam było wcześniej, przed bukszpanami. Ale lilie będą?
Ja czekam na tulipanowy koncert. Pozdrawiam, słońca życzę i zdrowia

Pewno że będą Nic nie wykopałam tylko dosadzałam
Ogród cioci 22:46, 31 mar 2014

Do góry

Aż musiałam sprawdzić co tam było wcześniej, przed bukszpanami. Ale lilie będą?
Ja czekam na tulipanowy koncert. Pozdrawiam, słońca życzę i zdrowia
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 00:18, 31 mar 2014

Do góry
Beatko, jeśli chcesz w tym miejscu stworzyć kwaterę dla kwasolubów to proponuję najpierw zadbać o glebę na całym tym fragmencie (bo wnioskując po zdjęciu to nie jest ona atrakcyjna dla tej grupy roślin). Sprawdź Ph.
Kolejna sprawa to obecne nasadzenie będzie atrakcyjne tylko wiosną. Potem rośliny przekwitną i tylko klon będzie wprowadzał kolor.
Przemyśl nasadzenie wg wzrostu, atrakcyjności liści (poza sezonem kwitnienia) i koloru.
Pogrupuj gatunki. Nie sadź pojedynczo, bo nie uzyskach efektu, a tylko wprowadzisz chaos.
Przeszukaj forum - realizacje Gardenarium, skocz do ogrodu Domi, do Bogdzi - i znajdź natchnienie we wrzosach, wrzoścach, sosnach np. varella, berberysach, azaliach japońskich. Z kwasolubami dobrze rosną niektóre trawy, funkie, żurawki, jeśli lubisz to lilie orientalne cenią sobie takie stanowisko.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:49, 30 mar 2014

Do góry
Cudniście

Luki napisał(a)
Na dowód, że zywopłot grabowy posadzony, bo patyki są niewidoczne

Budzące się byliny

Wychodzące lilie są ogromne, niektóre mają 2-3cm średnicy

I na koniec widoczek buksików z innych stron ehh jeszcze ten kabel.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:44, 30 mar 2014

Do góry
Na dowód, że zywopłot grabowy posadzony, bo patyki są niewidoczne

Budzące się byliny

Wychodzące lilie są ogromne, niektóre mają 2-3cm średnicy

I na koniec widoczek buksików z innych stron ehh jeszcze ten kabel.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:37, 30 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Joasiu, szukaj mu placyk, tak, żeby nie trzeba było przesadzać, pąki ma okazałe, zdrowy egzemplarz, gratuluję okazu.......masz super pomocników, zgrana z was rodzinka

Skrzynie bomba, moje marzenie, a na tym kawałku bez darni, to różyczki będą?

Na tym kawałku różyczki już dosadziłam, teraz jest ich 5 szt., dojdą jeszcze różowe lilie, czarne orliki i obwódka z kosztrzewy sinej. Może wcisnę jeszcze stipę. Ten bez kawałek łączy się z przy pergolą na której rosną 3 clematisy i róża New Dawn. Razem powinno wyglądać ok. Jak nie to będę znowu zmieniać.
Agatko, klon będzie rósł przy tym okrągłym placyku przy tarasie i nie w planuję go przesadzać, zbyt cenny dla mnie
A rodzinka jak jest potrzeba to się spręża
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:32, 30 mar 2014

Do góry
Zrobiłem dzisiaj kilka fotek. Piękny i słoneczny dzień, a w sumie żadnego odpoczynku nie zaznałem. Jutro muszę sobie odpuścić pierwsze zajęcia, trzeba odespać zabraną godzine, przecież zdrowie ważniejsze Ogólnie to zmiana czasu bardzo mnie cieszy, można popracować w ogrodzie przynajmniej do 19 w prywach do 19:30
Ten tydzień będzie niestety szalony. Malowanie, bukszpany, inne zmiany, lilie czekają... oj lista była by baardzo długa.
By nie zanudzać zdjęcia
Żurawki w słońcu, bardzo prześwietlone.

Ogród średniowieczny i nie tylko 21:26, 30 mar 2014

Do góry
Mareczku lecę od Miry... pytałeś o liliowca.. ja obstawiam ,ze to liliowiec rdzawy.. najbardziej popularny, pierwszy kwitnie i nie do zdarcia Jest wysoki, a przynajmniej kwiaty ma wysoko..
Komputer i foto trochę kolory przekłamuje, ale sobie porównaj..

I w fazie przed rozwojem kwatów (na pierwszym planie lilie pomarańczowe)
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:24, 30 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu mam tyly, ostatnio nie wyrabiam, ale poczytalam, ze roze piekne kupilas no i bardzo dobrze ale jestem pod wrazeniem Twojej rabaty i kancika no Aniu po księgowemu z taką precyzja do pozazdroszczenia Chyba na nauke musze do Ciebie. Tez robilam kancik moj pierwszy w sobote ale gdzie mi tam do Twojego? Deske przykladalas, ze tak rowno? No wiec musze poprawic a darni ile z tego miałam) U mnie jeszcze duzo do robienia bo i ogrod duży. Co do sasanek Aniu to do słonka one pozniej zanikaja i na wiosne znowu wychodza i sie rozrastaja A o lilie sie nie martw u mnie tez malo co wychodza, teraz tez dopiero i piwonie zaczely powoli a juz myslalam, ze nornice je zjadly. Moze masz bardziej w cieniu, w nocy sa tez przymrozki. Pozdrawiam serdecznie

Wszyscy chyba mają tyły no bo jak tu nadążyć w wątkach które chciałoby się odwiedzić i jeszcze trochę żyć A dziękuję za chwalenie kancika. Nie miałam deski ani nic - tak na oko poleciałam i zawsze tak robię więc nie jest może taki całkiem prościusieńki ale mnie wystarczy. W ten sposób powiększam też sobie pomalutku rabatkę. Każdy kancik to ciut większa rabata chcę żeby była jeszcze trochę szersza... No tak Ty masz duuużo wiecej roboty bo i ogród duży i roślin wiecej. Pocieszyłas mnie z tymi liliami, dzięki.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:08, 30 mar 2014

Do góry
Aniu mam tyly, ostatnio nie wyrabiam, ale poczytalam, ze roze piekne kupilas no i bardzo dobrze ale jestem pod wrazeniem Twojej rabaty i kancika no Aniu po księgowemu z taką precyzja do pozazdroszczenia Chyba na nauke musze do Ciebie. Tez robilam kancik moj pierwszy w sobote ale gdzie mi tam do Twojego? Deske przykladalas, ze tak rowno? No wiec musze poprawic a darni ile z tego miałam) U mnie jeszcze duzo do robienia bo i ogrod duży. Co do sasanek Aniu to do słonka one pozniej zanikaja i na wiosne znowu wychodza i sie rozrastaja A o lilie sie nie martw u mnie tez malo co wychodza, teraz tez dopiero i piwonie zaczely powoli a juz myslalam, ze nornice je zjadly. Moze masz bardziej w cieniu, w nocy sa tez przymrozki. Pozdrawiam serdecznie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:14, 30 mar 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Aniu, dzisiaj wpadłam w taki wir pracy że na zdjęcia zabrakło czasu.
Jutro może zrobię parę zdjęć bo zakwitły hiacynty, magnolia lada dzień, pąki już pęknięte. No i wreszcie ruszyły clematisy, a już powoli spisywałam je na straty.
Jak jutro zwlekę się z wyrka bo dzisiejszym wycisku biorę się za przeróbkę rabaty za pergolą, dosadzę parę róż i lilie.
pozdrawiam

ogrodowa terapia jest dobra na wszystkie przeciwności losu
praca a potem satysfakcja daje tyle endorfin że nasze akumulatory są aż przeładowane
a że boli kręgosłup i wszystko inne ... to nie ważne
czekamy na wiosenne zdjęcia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:21, 29 mar 2014

Do góry
Fala żurawkowa super, piesek śliczny, lilie też. Pozdrawiam.
ogrodoweimpresjejolki 21:03, 29 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu, dziś posadziłam roślinki od Ciebie. Mam nadzieję, że dzień jutrzejszy i dwie najbliższe noce, będą dla nich łaskawe.
Rano był jednak szron w ogrodzie. Pomarzły niektóre tulipany, lilie i nie wiem co jeszcze. Róże jakoś trwają. chociaż listki całe czerwone.

Haniu, to u mnie zdecydowanie lepsza pogoda ostatnimi czasy była, bo zawsze na plusie. Smucą takie niepotrzebne straty i ten stres. Niestety nic na to nie poradzimy.
Dziś ponad 2 godzinki byliśmy u siebie. Córka Markowi pomagała w trudniejszych pracach,- zakładali matę trzcinową na ogrodzenie z siatki, żeby ładniej wyeksponować rosnące tam roślinki. Dymkę posadziła, bo ja nie bardzo mogę pracować w niskiej pozycji.
Ja za to rozsiałam nawóz na kolejnej rabacie bylinowej i zrobiłam porządki wyrywając chwasty urządzeniem na długim trzonku

Zdjęć niewiele robiłam, ale ten rozchylony tulipan tak się wdzięczył, że ...

ogrodoweimpresjejolki 20:48, 29 mar 2014

Do góry
Jolu, dziś posadziłam roślinki od Ciebie. Mam nadzieję, że dzień jutrzejszy i dwie najbliższe noce, będą dla nich łaskawe.
Rano był jednak szron w ogrodzie. Pomarzły niektóre tulipany, lilie i nie wiem co jeszcze. Róże jakoś trwają. chociaż listki całe czerwone.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:08, 29 mar 2014

Do góry
kraania napisał(a)
Asiu a jakieś zdjecia z efektami dzisiejszej pracy wrzucisz?

Aniu, dzisiaj wpadłam w taki wir pracy że na zdjęcia zabrakło czasu.
Jutro może zrobię parę zdjęć bo zakwitły hiacynty, magnolia lada dzień, pąki już pęknięte. No i wreszcie ruszyły clematisy, a już powoli spisywałam je na straty.
Jak jutro zwlekę się z wyrka bo dzisiejszym wycisku biorę się za przeróbkę rabaty za pergolą, dosadzę parę róż i lilie.
pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:11, 28 mar 2014

Do góry
mira napisał(a)
Kurcze szkoda tych lilii a trójlisty za grubsza sprawa bo przecież tanie nie są, zadzwoń tam bo takie pisanie to jedno a gadane to drugie.Ja wczoraj odkryłam te sadzawkę i mnie tam wciąglo bo paprocie bym zamówiła.

Aniu serduszka nie lubi przesadzania więc może z tego względu protestuje.

W tym roku kupiłam lilie tam gdzie Basia i towar był ok ale czekam i czekam i nic nie wyłazi na razie.

Na te trójlisty czekałam pół roku w końcu przyszły maciupkie, wsadziłam i widać, że nic nie widać a forsy faktycznie kupa i jeszcze ten jedyny ma być klinowaty, ale kolor mi się wydaje, że będzie biały nie bordo najpierw wysłałam maila, jak nie odpiszą to zadzwonię, ale w końcu to dla klienta po kieszeni, no i powinni szanować klienta i odpisać No siedzi tam dwa lata ja ją jeszcze prze ciapałam na pół bo była duża ale widać, trzeba inne miejsce jej znaleźć albo dożywić a taka była ładna
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:57, 28 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, ja kupowałam lilie tu. Przysłali piękne, zdrowe, dobrze opisane i zabezpieczone.

Reklamuj z fotkami Ciekawe ile czasu szła ta przesyłka?

Basiu wczoraj do mnie zadzwonili z rajskiego, przy listonoszu, listonosz spisał adres oni zapłacili 15 zł i dzisiaj o 8.00 już ją miałam, a tu też kupuję i dzisiaj maila dostałam, że wysłali, rozmawiałam z nimi, żeby bardziej się przykładali do pracy obiecali, że będą, bo zawsze mi coś w towarze namotali, a jedną mam z Twojej miejscowości zamówioną
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:53, 28 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ja tez dostałam dwie cebule w podobnym stanie, a w tamtym roku jedna martagon była zgnila i reklamowałam , żadnej reakcji do dziś. Mimo to uważam ze i tak nie jest to zła firma w porównaniu z innymi bo pozostałe cebule sa cudne.

Bogdziu zawsze u niego kupowałam i lilie i liliowce, ale coś jest nie tak może zarządzający się zmienił, zobaczymy, nawet mnie nie powiadomili, że wysłali paczkę, zagram z nimi i spytam się kiedy wyślą, zobaczymy co napiszą
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:52, 28 mar 2014

Do góry
Kurcze szkoda tych lilii a trójlisty za grubsza sprawa bo przecież tanie nie są, zadzwoń tam bo takie pisanie to jedno a gadane to drugie.Ja wczoraj odkryłam te sadzawkę i mnie tam wciąglo bo paprocie bym zamówiła.

Aniu serduszka nie lubi przesadzania więc może z tego względu protestuje.

W tym roku kupiłam lilie tam gdzie Basia i towar był ok ale czekam i czekam i nic nie wyłazi na razie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies