Skorzystałam dziś z dobrej pogody (25 stopni, niebo zachmurzone ) i posadziłam wszystkie klony, 2 Nigry i hortensje Hayes Starburst (zakochałam się w nich u Tarci ).
No to jedziemy .
Nie mam 100% pewności, co do zgodności odmian, podpisuję, jak było na etykietach. Klony stały w cieniu, dlatego nie są wybarwione.
Proszę nie zwracać uwagi na rozrzuconą ziemię, nie pozbierane kamienie i chwasty.
Jolu to Konwalnik, lubi jasne stanowisko wtedy jest prawie czarny.
Hortensja podobno miała być bardziej wybarwiona na fioletowo, może jeszcze ściemnieje Kwiatostanów, ma niewiele, bo pomimo okrycia pędy wiosną jak były ostre przymrozki z wiatrem obmarzły ale i tak ciszą te co są
Skrzynia z kwiatami, którą próbuje rozsadzić amarantus, kurka, gdybym wiedziała, że to takie wielkie rośnie, wsadziłabym raczej więcej cynii. No ale cieszy, cieszy
ach, Marta! znam Twój ogród poznaję kostkę przed garażem- była na nim kupa kompostu, prawda? Śledziłam Twoje poczynania w czasie mojej ogrodowej depresji Twoja rabata pod oknem ma podobny układ do mojej- pamiętam, ze bardzo mnie ciekawiło co z nią zrobisz...Bo ja szukałam pomysłu na swoją
Ale u Ciebie zmiany są ogromne, fajnie Ci ogród się zmienia, rozrasta. Jeżówki boskie masz na frontowej, w ogóle cała rabata wygląda świetnie-Piesia też
Aprilku
widze ,że poszalałaś zakupowo to co tygryski lubią najbardziej
na jaki model aparatu się zdecydowałaś ? ....wyczytałam ,że jesteś na kupnie
ja mam problem ze zdjęciami w pełnym słońcu -nie wychodzą mi totalnie ....pomimo ,że aparat mam w miarę ....taki średniak ,raczej bliżej mu do niższej półki ,ale wydaje mi się ,że w miarę ładne fotki robi
Może byś awatorek wstawiła ......albo z zakochanymi ,albo z misą .....albo z tym ujęciem ścieżek w lesie ....bo tak pustawo przy nicku co Ty na to
Piękna ta glediczja. Nie miałam pojęcia że takie są. Posadziłaś już? Ciekawa jestem jak się wpisała.
Też kupiłam dwie glediczje ale żółte, Stardast. Jeszcze nie posadziłam, ciągle się koncepcje zmieniają.
Laguna ponawia kwitnienie - na razie skromniutko, ale kolejne pędy się szykują
Munstead wood całkiem ładnie się zapączkowała
Queen of Sweden
Royal Jubilee
Widok z ławeczki z tyłu pergoli***przydałaby się mała ażurowa altanka, jak myślicie? trochę tam miejsca jest, czasami stawiam tam ławeczkę, albo 2 krzesełka, mały stoliki kawusia wypita tam z przyjemnością, ostatnio wnuczki zmieściły tak namit dwuosobowy