Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 11:04, 26 cze 2015

Do góry
Ha, ha...ten komentarz, jakbym siebie słyszała

Cudne brzozy, ale mnie kuszą, na razie daję sobie spokój.
Tawuły słońcem podpalone, minie im, moje juz się poprawiły
cudnie te carexy rozmnożyłaś, ładne są, moje w donicy na domku letnim fatalnie idą, zaczynają mnie wkurzać!
Naparstnicom zostaw kwiatostan, niech się wysieje, będziesz mieć mnóstwo sadzonek
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 21:18, 25 cze 2015

Do góry

Brzozy o purpurowych liściach dla Irenki Na razie chudzielce, ale pozostałe też takie były 3 lata temu

Carexy po podsypaniu przekompostowaną korą wreszcie zaczęły przybierać na masie. A męczyły się już rok

Ogród Proximki 16:14, 25 cze 2015

Do góry
proximko,

podobają mi się główne założenia - sosny i brzozy Uwielbiam! A i do okolicy Ci pasują. Czy to nie tereny PKWŁ ???
Ogród na Batuty 15:19, 25 cze 2015

Do góry
chojna napisał(a)
Witaj Madziu,
znam doskonale Twoje okolice
Bywam na Wiolinowej

Twoja skarpa daje super pole do popisu, a z bukszpanem supoer pomysł

Pozdrawiam Cię serdecznie i będę zaglądać!

Hej Olu,
ojej to zapraszam przy okazji na Batuty
Właśnie wracam z twojego wątku i jest pięknie u Ciebie. Borzy ..... hmmm no słów mi brak, boski klimat!!!
Jak bywasz w naszej okolicy to widzisz, że prawie wszystkie działki mają brzozy samosiejki. U wszystkich naszch sąsiadów były oczywiście, a u nas ani jednej. Co więcej wszyscy chcą się tych brzóz z działek pozbyć a ja im zazdroszczę. Jak wytrzymam i nie kupię do jesieni min. 3 Doorenbosów to będzie akcja przesadzania od sąsiadów. Zobaczymy co z tego wyjszie
W każdym razie u Ciebie jest pięknie, a u mnie dopiero ma być
Zapraszam cześciej.
Mój ogród nad rzeką... 15:11, 25 cze 2015

Do góry
Chojna, ale pięknie u Ciebie. Brzozy są piękne, super klimat robią. Rewelacja.
Roztoczańskie klimaty 13:03, 25 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Zetko....no powiem ci, że cudny ogród stworzyłaś, a przecież to ogromny ogród i nie jest łatwo. śliczne połączenia roślin, te nowe zakupy do brązowych trawek, cudo, trudno każdą rzecz wymienić, bo mnie zachwyca wszystko, idzie się kompleksów nabawić, chyba już nie będę mojego ogrodu pokazywać, bo znowu rozwalam, a wszystko przez O....taki nijaki mi sie teraz wydaje
aha, ten pień brzozy możesz wykorzystać jako naturalną podporę do powojnika ;ub pnącej róży, może szkoda go wyrzucać i się przy okazji narobić.

i domek Maksia zajefajny, ale ona sam z tymi bukietami najcudowniejszy

Dzięki Irenko pomysł z brzozą super tylko jak myślisz lepiej chyba powojnik jakiś???na tą brzozę by pasował boję się że róża nie da rady tak wysoko się piąć????
Roztoczańskie klimaty 11:27, 25 cze 2015

Do góry
Zetko....no powiem ci, że cudny ogród stworzyłaś, a przecież to ogromny ogród i nie jest łatwo. śliczne połączenia roślin, te nowe zakupy do brązowych trawek, cudo, trudno każdą rzecz wymienić, bo mnie zachwyca wszystko, idzie się kompleksów nabawić, chyba już nie będę mojego ogrodu pokazywać, bo znowu rozwalam, a wszystko przez O....taki nijaki mi sie teraz wydaje
aha, ten pień brzozy możesz wykorzystać jako naturalną podporę do powojnika ;ub pnącej róży, może szkoda go wyrzucać i się przy okazji narobić.

i domek Maksia zajefajny, ale ona sam z tymi bukietami najcudowniejszy
Roztoczańskie klimaty 09:41, 25 cze 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Zachwyt zostawiam, bosko i taka wielka powierzchnia ogarnięta, szał
Pamiętasz może jakie masz przetaczniki?

Mam rogal candles glory,,,,,,
Christa
I ten wysoki z szałwia na tle brzozy to przetacznik długolistny wysoki piękny do rabat naturalistycznych

To ten jasny z tyłu
Narodziny ogrodu Eweli 23:00, 24 cze 2015

Do góry
Ewela, strasznie mi przykro z powodu taty
Brzozy uwielbiam, też mam 3 posadzone, hosty też cudne, ale nie mam na razie gdzie wsadzić.
W Kruklandii 22:32, 24 cze 2015

Do góry
jak te chwasty to brzozy to sobie współczuję
rośnie kilka drzew u sąsiada
Pszczelarnia 21:07, 24 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Buziak wielki - jak wielkie sadzonki.. po prostu szok ... już posadzone, podlane i czekam.. piszą, że to długo kwitnie to może jeszcze w tym roku kwiatka zobaczę Do towarzystwa dostała wiązówkę bulwkową Pół brzozy wiązówka, pół różowe cudo
W Kruklandii 15:50, 24 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
ja mam te same chwasty
najlepsze jest to, że nie pozwalam im kwitnąć, a one ciągle wyłażą z ziemi
w sąsiedztwie mam brzozy i sąsiadka ma akację

U mnie akacji nie ma, brzozy są....ale to na bank nie siewki brzozy.

No strasznie ich dużo!!!
W Kruklandii 15:45, 24 cze 2015

Do góry
ja mam te same chwasty
najlepsze jest to, że nie pozwalam im kwitnąć, a one ciągle wyłażą z ziemi
w sąsiedztwie mam brzozy i sąsiadka ma akację
Tu ma być ogród :) 15:39, 24 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

ja tez planuje maly pas hostowy pod brzozami - mam już całe - 5 sztuk... nie kupowałam ich do tej pory bo cienia u mnie mało i nie miałam ich gdzie przechowywać. Ale teraz brzozy już ostro przyspieszyły i triochę cienia już jest.Dziś nawet kopałam chwile sobie tam zdejmując darń. Ale znów zaczęło padać. Jakbyś chciała coś wyrzucić to wiesz... Anie podeślę

Asia, poniższe zdjęcia już chyba wszystko wyjaśniają, ale jak kiedyś się te hosty rozrosną to why not... będziemy dzielić i się wymieniać
Tu ma być ogród :) 15:06, 24 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Reniu postaram się wieczorkiem jeśli wrócę do domu przed zmrokiem, bo popołudnie wyjazdowe, a jeśli nie to jutro.
Choć uprzedzam, że będziesz rozczarowana, bo efektu na razie nie ma ze względu na to, że roślinki malutkie.
A docelowo efekt też będzie jednak nieco inny niż na tym zdjęciu od Kapiasa...
Ja jako wielbicielka host i posiadaczka wielu odmian marzyłam o takiej rabacie hostowej, która będzie zbiorowiskiem ich różnych faktur, kolorów, odcieni, wielkości... no i stworzyłam sobie taki misz-masz

ja tez planuje maly pas hostowy pod brzozami - mam już całe - 5 sztuk... nie kupowałam ich do tej pory bo cienia u mnie mało i nie miałam ich gdzie przechowywać. Ale teraz brzozy już ostro przyspieszyły i triochę cienia już jest.Dziś nawet kopałam chwile sobie tam zdejmując darń. Ale znów zaczęło padać. Jakbyś chciała coś wyrzucić to wiesz... Anie podeślę
Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 14:36, 24 cze 2015

Do góry
Uwielbiam brzozy
Roztoczańskie klimaty 15:47, 23 cze 2015

Do góry
Kiepskie zdjęcia bo pada ..ale męczycie więc proszę

Nie patrzcie na kikut brzozy...została wycięta ...reszta w zimie

I troszkę nowości posadziłam w trawie w zamian za czekoladowe kosmosy .....gailardię podoba mi się ten efekt w kulkach buksa

Prawie skończone
I jeszcze jedno ujęcie

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 14:35, 23 cze 2015

Do góry
Witam wszystkich Ogrodowiczów
Od co najmniej 2 lat zaglądam na to forum czyli od momentu kiedy zaczęła się moja przygoda z ogrodem, ale jakoś do tej pory nie śmiałam podzielić się swoimi ogrodowymi problemami i pasjami. Wiele się już od Was nauczyłam a atmosfera jaka panuje na tym forum tak mnie ujęła, że postanowiłam dołączyć do Was jeśli mnie przyjmiecie
Mój ogród to działka z domem o pow. 1200m2 i staram się ją zagospodarować już od 3 lat. Efekty powoli zaczynają być widoczne choć i tak jeszcze wszystko małe i ogród w pełnej okazałości żyje dopiero w mojej wyobraźni
Moja działka leży na skraju lasu mieszanego ( sosna, dęby, brzozy). Dużo na niej cienia stąd moja miłość do hortensji i rododendronów.
Liczę, że mój ogród wypięknieje z Waszą pomocą

Pozdrawiam wszystkich
Gosia
Ogród Proximki 10:19, 23 cze 2015

Do góry
Sonka ma rację, darni nie wyrzucaj. Jak masz jakieś drzewo to pod nim wykładaj darń. Ja tak zrobiłam i jak będę wywalała komórkę to ziemię sobie rozplantuje. Mam takie miejsce przy studni gdzie nic nie chce rosnąć bo za blisko brzozy i sosenek. Tam wyspie i będę miala rabaty. Na razie tam smutno. Nic nie rośnie.
Tu ma być ogród :) 08:27, 23 cze 2015

Do góry
Magdalena25 napisał(a)
Witaj!
Zajrzałam i się zachwyciłam Pięknie u Ciebie, wszystko takie dopracowane i przemyślane. Bardzo podoba mi się Twoja rabata brzozowa. Jakie to są brzozy? Zapraszam Cię do mnie z dobrymi radami

Dziękuję Magda, na razie dopracowane kilka miejsc, resztę trzeba omijać aparatem, ale ciągle coś grzebię i zmieniam po kawałku.
Zajrzałam do Ciebie na pierwszą stronę i widzę, że mamy podobne rabaty na froncie.
Na przejrzenie wątku potrzebuję trochę dłuższą chwilkę wolnego czasu, o który teraz trudno, ale obiecuję zaglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies