Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:37, 30 lip 2015

Marzenaka napisał(a)
Pięknie jest! Hortensje zaczynają istne szaleństwo. U mnie też się pokazują już. Widok boski. Pozdrawiam.

Marzenka, miło że zajrzałaś Hortensje rzeczywiście zaczynają, a ja nawet nie mam czasu się nimi cieszyć. Jakoś ciągle gdzieś biegam po tym ogrodzie Również pozdrawiam i zaraz lecę zobaczyć co u Ciebie

amelia_b napisał(a)
Mistrzostwo światarabaty cudne, no jak tak nie potrafie, nie umiem zrobic jednej konkretnej rabaty z konkretnym tłem tylko tak naciapie i sama nie wiem co z tym zrobićPozdrawiam

Amelcia, dzięki za cieplutkie słowa Ja jak sama nie potrafię to podglądam ogrodowiskowe hity Teraz taki urodzaj pięknych ogrodów, że nie wiadomo na co patrzeć Muszę zobaczyć do Ciebie, bo pewnie masz ślicznie a marudzisz, że naciapane Również pozdrawiam

wiunia napisał(a)
No jak ślicznie u Ciebie

Wiolusia, dzięki!! A z tymi grabami to sama widzisz, miałyśmy nie ciąć a tu proszę, takie poczochrańce Ale co tam, cieszmy się że rosną

Kawa napisał(a)
pięknie a te jeżówki w szpalerze pięknie się mienią
zwykłe i niezwykłe jeżówki wszystkie są takie piękne i jednocześnie skromne kwiatostany lawendy ścinałaś? hortki piękne musze mojej zrobić zdjecie - ma 10 cm i kwitnie

Kamilka zdjęcia hortkom koniecznie rób, będziemy porównywać za rok Co do jeżówek masz rację, skromne i piękne. Już myślę, żeby wyizolować te różowe od białych i zrobić szpalerek z różowych zwykłych Lawendy ciachnęłam, żeby zdążyły z kolejnym kwitnieniem. Znów dziś jeździłam koło Ciebie za brzozami Jutro też jadę w tamtym kierunku na wrotycz

rzulieta napisał(a)
Jaka piekna rabata z hortensjami!! jaka dluga a może rododendrony białe pod te brzozki? Albo właśnie lan jezowek pełnych i turzyce włosiste? Możesz mnie nie sluchac u siebie skomponować nie potrafię a u Ciebie komponuje

Nina, rabata z hortkami jest wzdłuż całej północnej strony ogrodu. Wita wszystkich wchodzących do domu Będę miała na nią widok z kuchni i z jednego pokoju Co do propozycji pod brzózki - dziękuję za wszystkie!! Teraz już będzie można się konkretniej zastanowić, bo już brzozy rosną. Jutro wrzucę fotki. Właśnie M. mi tu mówi: a może byśmy tak jutro pojechali poszukać jakichś ładnych jeżówek pod te brzozy

Viola napisał(a)
Według mnie brzozy najładniej wyglądają w naturalnym nieładzie. Równiutko posadzisz, a one będą sobie rosły jak chcą, jedna w tę stronę inna w drugą, i niestety nie da się brzózki przyciąć tak jak graba Jak bym zrobiła na dziko Mam u siebie posadzone trzy doorenbosy w trójkącie równoramiennym i nie podoba mi się, chyba przesadzę, albo dosadzę coś do zburzenia tej symetrii. Pozdrawiam

Hej Viola Z koncepcją chaosu za późno Już brzózki pod sznurek rosną.
Zobaczymy, może nie będzie najgorzej. Ja to raczej taka jestem "pod sznurek" i "symetrycznie". Chyba by mnie taki całkiem chaos denerwował.
wiunia 23:07, 30 lip 2015

Brzozy śliczne, też o nich marzę ale nie mam gdzie posadzić chyba,że wywalę owocowe (śliwki i jabłonka)co to nie mają trzeci rok owoców i tyle!
Kawa 09:47, 31 lip 2015

drzewka ładne zdjęcia poproszę jak posadzone
wrotycz powiadasz
musze poaptrzeć czy gdzieś obok mnie nie ma w tych chaszczach
anbu 11:51, 31 lip 2015

No to czekamy na zdjęcia
jolka 22:57, 31 lip 2015

Nim pokażę wsadzone brzozy, to jeszcze wcześniej dzisiejsze zakupy - towarzystwo dla brzózek

jolka 23:01, 31 lip 2015

A tutaj już zaczątek zagajnika Brzozy rosną, trawowo-jeżówkowe towarzystwo również

amelia_b 23:10, 31 lip 2015

Jakie olbrzymie okazy, a ta trawa jest cudna mysle nad nią albo nad ML dla hortensji
edit: tam za brzozami masz żywopłot, to może grab jest?
iwka 23:31, 31 lip 2015

Jak pięknie, też mam w planie te miskanty tylko chciałam za RH posadzić. Jezowki , ach te jeżówka no śliczne są a ja mam tylko 5 sztuk. Muszę zakupic. ☺
amelia_b 23:35, 31 lip 2015

iwka napisał(a)
Jak pięknie, też mam w planie te miskanty tylko chciałam za RH posadzić. Jezowki , ach te jeżówka no śliczne są a ja mam tylko 5 sztuk. Muszę zakupic. ☺

ja mam dwie i lepiej mi sie podobały zanim płatki wypuściły, bo moje mają nieładny kolor, ja na białe albo seledynowe będe polować
wiunia 23:50, 31 lip 2015

Bardzo ładnie to wymyśliłas Jolu - ach te brzozy w trawie!!! Bedzie pięknie!!!