Gosiu mam w ogrodzie i kurdybanek i ta jasnote rosną dziko w tym roku tak się rozrosły Myślałam, że to jedno i to samo tylko tu fiolet a tam niebieski jedno i drugie się panoszy i usuwam te rośliny bo to samosiejki. Też mi się podobają, ale jak mają zawładnąć całym terenem to ja dziękuję za taki wygląd.
Odnośnie żagwinu jak ktoś zakręcony to wszystko może się zdarzyć.
Aurelia u mnie też niektóre kiepsko rosną. Ten jeden co widać na focie kwitnie co rok. Obok rośnie drugi i bele gdzie wyrasta kwiat. Jeszcze jeden w innym miejscu w ogóle nie ma kwiatów. W zeszłym roku kwitł.
Oj tam Aurelia skalniak nie przemyślany sądzę gdzie jest miejsce i w wiecznej budowie. Jednak wiosna wygląda najładniej jak jeszcze nic nie kwitnie leżą tylko kamienie i zimozielone rośliny.
Ta fota otoczona kamieniami i po deszczu piękna.
Też bardzo lubię żwir i moje kamienie po deszczu nabierają koloru
A ty wiesz, że podlewalam wczoraj skalniak. Na początku marca rozdziałami wapno granulowane i jeszcze się nie rozpuściło trzeba było pomoc strumieniem wody.
Woda w oczku czysta tylko dno zamulone. Czeka nas dużo pracy oby je oczyścić. Widać na lustrze wody zeszłoroczne pąki lilii wodnych były pod wodą i zaczynają się wynurzać czyli rosną. Nie zmarzły pod wodą.
Stado pływa ostatnio widziałam jak kot sąsiadów się nimi interesował łapa w wodzie wierzgał ale rybki cwansze.
Tulipan van eijk sadzone jesienią 2017 nie wyciągane i się rozrosły bardzo ładne polecam kupowane w Li,.. warte polecenia.
Perukowiec - ładnie wyglądają zeszłoroczne uschnięte kwiatostany. Wiecie, że w tych ażurowych kościach znajdują się czarne nasiona ciekawe jakby je zasiać czy coś wyrośnie.
Tak to już jest przyzwoitą wysokość. Moja ma ok 1,80 m trochę za niska, ale wtedy kupowałam w ciemno wiśnia to wisnia. Chodzi oto, że rośnie do dołu niż do gory i pędy zwisają.
U nas też widziałam wysokie chętnie bym kupiła ale jak takiego jednego olbrzyma przewieźć. Jesienią wiśnia bardzo ładnie się przebarwia więc drzewko warte polecenia.
Wbrew opiniom ,ja tam swoje szmaragdy uwielbiam i nie wyobrazam sobie teraz ogrodu bez nich
U ciebie też piękne tuje
Bluszcz tak samo uwielbiam,zakrył brzydką ścianę i robi za piękne tło
Zrobię foto jutro świeże dokladnie...mojej też trochę podcinam za długie gałązki....ale generalnie idą w górę...
Dzięki,za miłe słowa,pozdrawiam
Znalazlam zeszłoroczne zdjęcie...
Wiśnia od początku była opalikowana...i do tego palika wiązałam gałązki i tak uniosly się do góry ...
Masz piękne dorodne szmaragdy oj co by było jakby ich nie było. Jakie tło dla roślin zastosować. A może taka ściana z bluszczu o ile się nie mylę też bardzo ładna.
Co to jest jakiś budynek czy płot z tym bluszczem aby coś takiego urosło to sporo czasu trzeba ładna.
Wiola pokaż swoją kiku... Chciałabym zobaczyć jak to wiązanie ci wyszło bo ja chcę wisząc w tym roku. Moja ma przyrosty każdego roku ok 1 metra i tniemy ja od dołu bo inaczej w trawie by się tarzała.
Eluś nie ma za co
Ja swoim nie pozwalam do takiej wielkości dorosnąć i jak tylko mogę to dzielę. Ona się ładnie regeneruje i przyjmuje po przesadzeniu, jak jest sucho długo jej schodzi ale jak się ukorzeni to idzie jak burza.
Byłam i widziałam Twoje okazy, mamy chyba ta samą odmianę moje tez mają ogromne liści i wyrastają na nawet do 40 cm w górę.
Pokażę jak będzie kwitła. Zrobiłam trochę błędów na początku jak kupiłam. Przede wszystkim mogłam kupić wyższa, a po drugie nie potrzebnie przywiązywałam do dołu odnogi mogły rosnąć do góry teraz by była wyższa.
Po okwitnieciu będę wiązała odnogi do góry w środku.