Wiolu, wszystko kwitnące piękne, ale najbardziej... bije mi serce na widok tych cisowych poduszeczek połączonych z hakonechloa......
Jaka róża rośnie po drugiej stronie Rasputina pod domem?
Kasiu, moje drzewiaste przekwitły, a reszta w pąkach czeka na ciepło.. dziś pierwszy ciepły dzień.
Erly kwitnie bardzo długo.. moja jedna z naj..
I żółta drzewiasta jeszcze kwitnie
Mariuszowe kończą pokaz..
Biała od Pani Halinki z Polski dała w tym roku czadu
Kwitły inne ale już mało spektakularnie i skąpo ..tak czasami bywa. Koperkowa po przesadzeniu strzeliła focha Paki u niej tez stanęły w miejscu.
przyszłam na chwilę do swojego wątaska wrzucić kilka fotek i pokazać, że mi jeszcze działki nie odebrali
jak wszyscy widzimy, ociąga się ta wiosna bardzo-nie inaczej jest u mnie.
Clematis Guernsey Cream kwitł na mojej działce zwykle na majówkę- w tym roku dopiero teraz szaleje
Czas to towar pożądany
W ogrodzie faktycznie teraz jest ładnie. Próbuję robić zdjecia i nie wygląda to fajnie, ale w realu nawet mi się podoba. Pomimo tego, ze wszystko takie z lekka zapuszczone. To najpiękniejsza pora roku w ogrodzie
Rok temu rh kwitły jak szalone, a w tym niestety z tym gorzej, ale mimo tego też jest super
10.05.21 Za takim widokiem z hamaka tęskniłam przez wiele miesięcy
Powoli zagospodarowuję teren przy hamaku, a własciwie..sam się zagospodarowuje ponieważ rozkładałam tam na kompost niezapominajki i inne rośliny i się wysiały
Nie bardzo rozumiem poprzedniego właściciela, który oddzielił się tujami od... pięknego lasu
W tym roku w końcu się zebrały i bardzo ładnie zakwitły bergenie
To chyba omomiłek, zjada larwy, jajka mszyc, mszyce itp, troszkę pędy młodych roślin ale woli mięsko, możesz zostawić, nawet jak podgryzie coś zielonego to większych szkód nie zrobi (chyba, ze będzie ich duuużo więcej i przejdą na weganizm)
Witam Was. Kolejna porcja zdjęć ogrodu z początku czerwca. Nie wiem czy też tak u Was jest, ale u mnie jest fenomen w tym roku w obfitości kwitnienia kosadźców.