Dorotko, to wina gipsu na pewno.
Tylko co ja jeszcze robię źle, tego nie wiem. Wszystko dobrze do momentu wlania do balona, a potem gips zaczyna ślizgać się po ściankach i tworzy jedną zwartą masę inie chce się rozlać. Może za szybko do wody wkładam? Może trzeba najpierw obracać, a potem włożyć? Dziś już mi się nie chce. Jutro spróbuję jeszcze raz ...
Tutaj u Polinki ładnie widać, jak gips w balonie równo się rozłożył. Dlaczego więc u mnie on mimo obracania tworzył jedną zwartą masę?
To najlepszy efekt, jaki osiągnęłam...czyli, żaden Radość chociaż z tego, ze gips wiązał, jak należy
Zaraz mi się przypomniała zasada, że nic, co ma być proste - prostym nie jest.
Żebym miała chociaż jedno jajo, skusiłam się na to na gazie Kuchnia w gipsie
Takie chropowate - nawet fajne, jeśli nie można osiągnąć doskonałości gładkiego jaja Teraz schnie
Mam odmienne zdanie
Chyba Gosia więcej ci namieszamy, niż pomożemy
Mam złotokapa 10 lat. Kapryśny, co roku prawie nie kwitł. W zeszłym roku chciałam go wyciąć, to cudownie zakwitł robiąc mi niespodziankę. Został. Ale blisko niego kwitł w tym samym czasie bez i to się gryzło. Bez stamtąd wyleciał Złotokap górą
Piękne wianki. Ja lubię takie delikatne, subtelne, dlatego ten Danusi mi bardziej przypadł do gustu
Podkład z brzozy świetny. Czy to muszą być takie miękkie gałązki?
Polinko, bardzo dziękuję za super instrukcję. Wracam ze Zbyszkiem do domu. Jeszcze 2 godziny.
Gips kupiony.☺
Tyczki bambusowe do buków, krokusy, bratki, 3 kulki bukszpanowe w super cenie
Nawóz do rododendronów...
Teraz nie piszę więcej...telefon przerabia słowa. A mój oddałam do naprawy
w naszym mają, ceny identyczne jak co roku, kulki bukszpanowe zaczynają się od 26 zł (takie kupiłam), stożki chyba od 59 zł, pojedyncze w wielopakach ale ceny nie pamiętam, ciemierniki za 17 zł ale naprawdę warte ceny- kupiłam tylko jednego ale już widzę że da się z niego zrobić 3