Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:13, 11 lut 2014

Do góry
A ten kąt też idzie do przeróbki.... bo jest brzydko, bałaganiarsko i do niczego.. pomysłu nie mam..bo szkoda wyrzucić to co jest.. a tak jak jest jest doopa.... będę Was męczyć o pomoc..
Mam tu mnóstwo cebulowych, lilie... w dużej ilosci i bezładnie sadzone wszytko.. drzewa muszą sie zostać bo są za duże na przesadzanie.. pomiędzy jodłami koreankami mam pęcherznice, ale muszę je wyciąć.. bo zagłuszają jodły i tam gdzie krzewy nie rosną w szerz..
Powojniki jeszcze małe to je przeżyję jak wyrzucę.. kratka też do wyrzucenia.. nie pasuje..
I 3 ujęcia beznadziei..

I rzut z góry z lata
Ania i róże i cała reszta :) 18:08, 11 lut 2014

Do góry
Witaj Aniu
Ciągle coś tam szwankuje i wypadam co jakiś czas z O. Ale mam nadzieje ,że teraz już będzie jako-tako

Podczytywałam u Małej Mi Twoje rady .
Mam zamiar w tym roku uporządkować nasadzenia róż. Ponieważ mam ich trochę chce je dać w jedną długą rabatę. Rośnie dość dużo floksów wiechowatych- taka "ściana " Miedzy róże chcę wsadzić lilie. Myślisz ,że to dobry pomysł?
Z przodu rabaty rośnie lawenda i szałwia omszona. Chcę dosadzić obok lawendy obwódkę bukszpanową.
W sumie 3 rodzaje wysokich kwiatów i trzy rodzaje obwódki.
Wszystko w kolorach różowo-fioletowych- z jednym wyjątkiem. Z boku rabaty rośnie duża FLamamtza.
Co o tym myślisz Aniu? ma to sens?
Pozdrawiam
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 17:44, 11 lut 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Martus piekna zima u Ciebie A u nas nic sniegu nie bylo tej zimy z czego sie tez ciesze bo i chociaz nie bylo pracy z odsniezaniem, Gorzej z roslinkami bo mrozy ostatnio byly mocne. Teraz znowu mamy wiosne i bardzo slonecznie i cieplo juz tak wiosennie. Masrtus powiedz mii gdzie kupujesz w internecie kwiatki i roze i czy jestes zadowolnona z tyc zakupow. Nie kupowalam nigdy ale teraz to czego w szkolkach nie ma chce kupic jak przetacznik czy pustynnik, lilie martagony oraz roze, bo chciejstwo moje znowu szaleje a no i powojnik Kaski przeciez ale mam nadzieje ze wszystkich nie wykupili hahahaga po takiej reklamie Pozdrawiam serdecznie

Danusia powiem Ci szczerze że w wyborze firm wysyłkowych kieruję się instynktem,ulotną chwilą,momentem i prostym sposobem zamawiania i gdzie jest przesyłka za pobraniem-nie lubię wypełniać wszelkiego typu druków
A zamawiałam w E-clemantis,Sadzawka,Lilie Wodne,Rosarium,Starkl,Hyzop-i dopiero jak przyjdą przesyłki to będę Ci coś mogla powiedzieć-ale to już będzie za póżno.
Największą specjalistką w tej kwestii jest Ania Monte i jest na forum strona chyba w pogaduszkach, gdzie nasze koleżanki i koledzy doradzają i odradzają określone firmy.
U mnie chciejstwo szaleje rownież i to ze zdwojoną siłą-i znowu nie mam w tym określonego planu-ale to takie ekscytujące szukać miejsca dla nowego nabytku-a potem przesadzanie,rozsadzanie,przemienianie i tak w kóleczko i tyle pozytywnych emocjii
Pustynnika miałam jeden raz,ale nie doczekalam sie jego kwitnienia,potem mi zaginął-ale przyznam się że nie dbałam zbytnio o niego,wiem tylko że na spód gdy sie go sadzi nalezy mu dać piasku,jak Ci sie dobrze przyjmnie będziesz mieć prawdziwą ucztę dla oka-coś pięknego!A przetaczniki też piękna sprawa
Danusia pozdrawiam i miłych szaleństw zakupowych zyczę
Zakochana w ogrodach 17:39, 11 lut 2014

Do góry
Dzisiaj wolne więc szalałam, a dzieci naprawdę bezpańskie, bo robiły co chciały i pół dnia w piżamie. Śniadanie i obiad wyrodna matka dała.
Kochane, bukszpaniki to poznałyście. Hortensje z patyków, lilie i liliowce pachnące, bo orientalne, kalie, po jednej cebulce bo drogie, białą hostę i ładne drobne cebulowe, nie spisałam nazwy. Pójdę jeszcze do piwnicy, bo siadła bateria i pokarzę co tam mam.
Na Francuskiej 15:52, 11 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wiosna na całego i u ciebie Piękne cebule lilii. Zidentyfikujemy jak zakwitną Posadź do donic jak radzi Konrad Możesz nawet po jednej, ja kupowałam takie sadzonki już dosyć wysokie Pozdrawiam

Wiosna, wiosna. Mam już ochotę przyciąć trawy i inne suche byliny. Oglądałam długoterminową pogodę i do końca lutego ma być pow. 0 st. C. Choć do końca nie wierzę tym pogodom.
Może w weekend coś podziałam... lilie jeszcze czekają na wsadzenie, muszę kupić ziemię.

A tak w ogóle, to ledwo Cię Gosiu poznałam. Ślicznie wyglądasz
Liliowo i kolorowo:) 09:08, 11 lut 2014

Do góry
Witam. Odwiedziłem po sąsiedzku Twój "Liliowy" ogród .Widać że lilie są twoją pasją. Ogród ładny ,zadbany i ciekawy. Gratuluję i życzę powodzenia w dalszej twórczej pracy. Pozdrawiam.
Aneczkowe marzenia 13:14, 10 lut 2014

Do góry
Może jednak zostawię coś takiego:

Czyli: okrągła rabata będzie się składać z róży Elmshorn otoczonej różą White Cover lub Aspirin Rose i zewnętrzna obwódka z lawendy. Po prawej stronie koła czerwone róże raczej wyższe niż niższe np Róża parkowa Ulmer Munster lub Hansaland, potem róg z berberysem i jakimiś dwoma zimozielonymi nie wiem co (sorki ale nie znam ich nazwy) rozjaśniony np białymi liliami (tylko, że lilie krótko kwitną, hmm...). Na lewo od nich jakieś delikatne róże, może Chopin lub Casanova czy Kosmos, tylko, że tam będzie cień, przez te tuje z tyłu. Znacie jakąś różę która dałaby tam radę, o jakimś jasnym kolorze?
Kolorowy Ogród Geni 20:36, 09 lut 2014

Do góry
Iwonko na początku ogrodu rabata z bylinami środek ogrodu trawnik lilie i iglaki i kolony koniec ogrodu , iglaki szczepione, żurawki, brunery

a za domem

z tej rabaty nie jestem do końca zadowolona , pewnie jak rozrosną się hosty będzie lepiej wyglądało
Kolorowy Ogród Geni 19:48, 09 lut 2014

Do góry
Danusiu moje są to w większości Lilie orientpety dlatego takie duże rosną, ja swoje posadziłam w skrzynki po pieczarkach i obsypałam ziemią w mojej glinie nie bardzo rosły.
Mam też martagony

Kolorowy Ogród Geni 19:00, 09 lut 2014

Do góry
Witaj Szok jak zobaczyłm Twoje lilie Zdjecie chyba z Tobą rewelacyjne, jakie cudne no i teraz ja zapytam Ciebie co robisz , ze az takie olbrzymy sa u Ciebie? Masz moze martagony? U mnie z powodu ogromnej ilosci szkodnikow musze lilie sadzic do donic Pozdrawiam serdecznie i zajrze tu znowu
Liliowo i kolorowo:) 18:56, 09 lut 2014

Do góry
eugenia_stefanska napisał(a)

Witaj Danuto mam pytanie co robisz że tak obficie kwitną Ci hortensje ogrodowe?do tego pięknie Ci się zabarwiają na niebiesko

U mnie w ostatnich latach mimo okrycia przemarzają

Widzę że podobnie jak ja kochasz lilie i liliowce
Genia

Witaj Miło, ze zajrzałas do mnie To, ze tak na niebiesko to od gleby zalezy bo rózowe jak posadziłam to sie przebarwiały Mam kilka ogrodowych ale w tym roku po tych silnych mrozach to martwie sie, czy za bardzo ich nie wymroziło. U nas nic sniegu nie było. Podlewam je rowniez nawozem do hortensji a zobacz sobie wątek Anabell jakie ona ma cudne hortensje i i dobre rady, polecam Pozdrawiam serdecznie
Liliowo i kolorowo:) 18:10, 09 lut 2014

Do góry

Witaj Danuto mam pytanie co robisz że tak obficie kwitną Ci hortensje ogrodowe?do tego pięknie Ci się zabarwiają na niebiesko

U mnie w ostatnich latach mimo okrycia przemarzają

Widzę że podobnie jak ja kochasz lilie i liliowce
Genia
Kolorowy Ogród Geni 17:55, 08 lut 2014

Do góry
U Ciebie są najpiękniejsze i lilie też
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:10, 08 lut 2014

Do góry
Danusiu bardzo dziekuję za cały szereg pomysłów najbardziej w mój gust trafił ten z miskantem Morning Light, oraz pas liliowców nad oczkiem, zwłaszcza że ostatnio wymysliłem ze wiosną musze wykopac nowe oczko wodne a własci wie to dwa prostokątne, więc miejsce a całkiem nie mało liliowców będzie idealne.

A w oczkach oczywiście kolejne lilie wodne.
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:05, 07 lut 2014

Do góry
Aniu znalazłam sklep gdzie mają te lilie LANKON i już zamówiłam,a przy okazji inne mi się przykleiły
Kolorowy Ogród Geni 14:02, 07 lut 2014

Do góry
Liliowce ładne ale u mnie nie ma za dużo miejsca
A może byś tak jeszcze lilie wrzuciła widząc u ciebie tyle muszę jeszcze dokupić
Kolorowy Ogród Geni 13:58, 07 lut 2014

Do góry
Bartku, Iwonko , Bogusiu dziękuję

no to jeszcze kilka liliowców

Bogusiu też uwielbiam lilie szczególnie OT

ten jest wspaniały ma 18 cm kwiat, nazwałam go słonecznik

Sabina Baur

Kolorowy Ogród Geni 13:57, 07 lut 2014

Do góry
Przyszłam się przywitać i urzekły mnie lilie,to moje ulubione
Piękny ogród cały w kwiatachPozdrawiam
Kolorowy Ogród Geni 12:54, 07 lut 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Witaj Gieniu. Pięknie i kolorowo u Ciebie. Podobają mi się Twoje ostróżki i lilie, są CUDNE.
Dostałam dziś 12 wielkich cebul lilii z Holandii, nie mam pojęcia jaka to odmiana, będę musiała zaczekać jak zakwitną.
Pozdrawiam

Witaj Magdalenko przepraszam ale przeoczyłam Twój post

sama jestem ciekawa jak Ci te lilie zakwitną

Kolorowy Ogród Geni 12:36, 07 lut 2014

Do góry
Witaj Gieniu. Pięknie i kolorowo u Ciebie. Podobają mi się Twoje ostróżki i lilie, są CUDNE.
Dostałam dziś 12 wielkich cebul lilii z Holandii, nie mam pojęcia jaka to odmiana, będę musiała zaczekać jak zakwitną.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies