Witam Cię Marysiu, dziękuję za miłe słowa, ładny ogródek to ja widziałam u Ciebie i Ogrodowiczan, u mie jest jak jest można go obejrzeć w pięć minut, albo ktoś się zachwyci, albo powie co to jest? nie ma m tylu pięknych roślin, miałam dwie magnolie nie chciały u mnie rosnąć szkoda bo kocham te drzewa, stworzyłam go intuicyjnie, wiem tuje są pase dziesięć lat temu nie były, chciałam odgrodzić się od sąsiadów aby mieć troszkę intymności, zaprosiłam bukszpany, dwie sosny, są jałowce trzy gatunki , i dwie czereśnie z pysznymi owocami, kilkanaście krzaków różanych bo róże dla mnie są najważniejsze, bez nich niema nic, są piwonie, fiołki, lilie, wiosenne cebulowe, miskant olbrzymi, hortensje wiechowate, tawuły, trzy klematisy i lawendy, zioła w tym roku zrobiłam skrzynie na warzywa, czekam jak wszyscy na ciepełko aby porobić coś sensownego, ale się rozpisałam
Mieszkasz w cudownym miejscu Puszcza Niepołomicka nie jest mi obca zjeżdziłam ją wzdłuż i w szerz rowerem, w poszukiwaniu Żubrów pozdrawiam zaglądajfoty będą jak coś zakwitnie.
Mirello!
Żubry w Puszczy Niepołomickiej znajdują się na uroczysku Poszyna. Zajmują 70 ha ogrodzonych betonowym płotem, w ścisłym rezerwacie, bez możliwości zwiedzania. Chyba, ze po znajomości.
Pozdrawiam.