No tak, biała budleja nie jest też taka pokazowa. Ja też chyba wolę kolory, najlepiej prezentuje się purpurowy kolor. Znajoma mi powiedziała że źle widzi i fioletowego nie sadzi na rabaty. U mnie fioletowa fajnie zza hortensji wystaje ale jeszcze bardziej ją lubię na obrzeżu i często przechodzę, w tym roku mało rozkrzewiona bo długo się zbierała po przesadzeniu. Też raczej oglądam się za niskimi.
Na fotce zobaczysz placyk rozgrzebany pod buka
I muszę Ci jeszcze napisać co wyjątkowego się zdarzyło uchowała się jedna z lilii którą z przecen kupowałam razem z tulipanami. Kupiłam Zambesi i Exotic Sun, ciekawe która z nich??? Uchowała się w najgorszym miejscu sadzona- najtwardszym, suchym i koło traw. Kto by pomyślał....sama radość Pokażę jak się otworzy
Popracowaliśmy trochę. Kupa drewnianych odpadów powoli znika.
Na froncie wycięłam wszystkie kosmosy, jest dużo porządniej. Jeszcze taczka lub dwie werbeny i będzie dobrze a przynajmniej dużo lepiej niż było. Dorzuciliśmy pięć taczek wiórków drzewnych żeby pozostałe w ziemi nasiona nie kiełkowały.
W chwili obecnej nie ma żadnych kosmosów a warstwa ściółki jest uzupełniona
Na tyłach domu pomiędzy rzędem morning lightów a rabatą położyliśmy czarną szmatę, na to dopiero krawężniki i wiórki pomiędzy. Cięcie trawy dookoła krawężników to była masakra. Teraz jest tak:
Witam, platan wsadzony do gruntu z donicy 4 tygodnie temu. Ziemia gliniasta, nawadnianie automatyczne. Od 5 dni zaczęły żółknieć liście a teraz wygląda jak na zdjęciu. Dzrzewko już duże bo wysokie na 3m. Co robię źle? Jak mu pomóc. Z góry dziękuję za wszelkie rady