Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Agatorek 21:02, 26 sie 2021

Sesleria przed hortką pasuje (a Ty nie masz się czego wstydzić, tu tylko sami swoi i tysiące niezalogowanych )

Ten ił, czy jak mu tam, to ciężki temat. On tak jest płytko? To pewnie przez niego jest ten problem z wodą.
Zakrecona 14:46, 27 sie 2021

Asiu widzę, że rycie znowu zaczynasz

Piąteczka
Joann 15:23, 27 sie 2021

Asiu, ja też na etapie łopatologii Piątunia
Ale u mnie pogoda nie sprzyja, obecnie leje i czekam z niecierpliwością w oknie aż przestanie:/
Alija 19:48, 27 sie 2021

Roocika napisał(a)

I wystawiłam 2 seslerię przed hortensje. Mąż mi zrobił fotkę ale się wstydzę

Ta sesleria coraz bardziej mi się podoba, chyba też się skuszę.
Hortki piękne, a gdzie właścicielka, skoro mąż fotkę zrobił???
Roocika 16:15, 29 sie 2021

Agatorek napisał(a)
Sesleria przed hortką pasuje (a Ty nie masz się czego wstydzić, tu tylko sami swoi i tysiące niezalogowanych )

Ten ił, czy jak mu tam, to ciężki temat. On tak jest płytko? To pewnie przez niego jest ten problem z wodą.

Właśnie nie wiem co to ił, glina, cholera wie Co z tego, że kiedyś miałam gleboznawstwo jak nic nie pamiętam

W każdym razie to jest twarde, zbite i ma warstwy, jak się to weźmie w rękę można rozkruszyć. Nie jest zbyt plastyczne.
W opisie gliny na Wikipedii jest napisane, że szara glina ma właściwości redukujące (beztlenowe rozumiem). Taki teoretyk że mnie haha
A głębokość różna. W tym najgorszym miejscu jest trochę humusu, nie więcej jak na głębokość łopaty, potem że 2-3 głębokości tego i potem żwir. Woda się sączy więc jest to też jakaś warstwa wodonośna.

W różnych częściach działki bywa na różnych głębokościach ale nie wszędzie
Roocika 16:17, 29 sie 2021

Zakrecona napisał(a)
Asiu widzę, że rycie znowu zaczynasz

Piąteczka

Tak tak, ryję, wyciągam gruz i przeklinam, że on tam jest bo sami go tam nasypaliśmy

Joann napisał(a)
Asiu, ja też na etapie łopatologii Piątunia
Ale u mnie pogoda nie sprzyja, obecnie leje i czekam z niecierpliwością w oknie aż przestanie:/

U nas też leje, okropnie jest mokro, na dole zasysa

Piątka dziewczyny
Roocika 16:19, 29 sie 2021

Alija napisał(a)

Ta sesleria coraz bardziej mi się podoba, chyba też się skuszę.
Hortki piękne, a gdzie właścicielka, skoro mąż fotkę zrobił???

Jestem sama ciekawa jak się będzie prezentować jak już posadzę Wtedy może będę mogła polecać jak się sprawdzi? Lubię ja jak kwitnie, ładne ma te koty.

Na zdjęciu po prawej widać moją dłoń Liczy się?
Dorii 16:48, 29 sie 2021

Roocika napisał(a)

Właśnie nie wiem co to ił, glina, cholera wie Co z tego, że kiedyś miałam gleboznawstwo jak nic nie pamiętam

W każdym razie to jest twarde, zbite i ma warstwy, jak się to weźmie w rękę można rozkruszyć. Nie jest zbyt plastyczne.
W opisie gliny na Wikipedii jest napisane, że szara glina ma właściwości redukujące (beztlenowe rozumiem). Taki teoretyk że mnie haha
A głębokość różna. W tym najgorszym miejscu jest trochę humusu, nie więcej jak na głębokość łopaty, potem że 2-3 głębokości tego i potem żwir. Woda się sączy więc jest to też jakaś warstwa wodonośna.

W różnych częściach działki bywa na różnych głębokościach ale nie wszędzie

U mnie z tego co czytam to samo miejscami
Roocika 17:47, 29 sie 2021

Dorii napisał(a)

U mnie z tego co czytam to samo miejscami

O no widzisz to właśnie to, tak wygląda w miejscach, gdzie nie było ani razu ruszane. Jakiś zestaw wspomagający sprawdza Ci się do rozluźniania tego?
Rojodziejowa 18:23, 29 sie 2021

Ja jak na takie gdzieś natrafię, to ile się da to usuwam... Wiem, że nie jest to możliwe na całości, ale choć trochę. Mam wrażenie że to jest ogrodowa nicość to szare