Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:59, 03 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Niespodzianki są fajne, ale w niektórych kwestaich mogłyby sobie dać spokój
U mnie słonecznie i już zero śniegu, strasznie mnie ciągnie, żeby wykopać lilie z rabaty, którą czeka przeróbka
Zostawiam pozdrowienia

Kochany, wstrzymaj się, lilie są wrażliwe, niech siedzą.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:16, 03 lut 2014

Do góry
Niespodzianki są fajne, ale w niektórych kwiestaich mogłyby sobie dać spokój
U mnie słonecznie i już zero śniegu, strasznie mnie ciągnie, żeby wykopać lilie z rabaty, którą czeka przeróbka
Zostawiam pozdrowienia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:04, 03 lut 2014

Do góry
Aniu, staram się dobrze i rozsądnie wybierać rośliny do ogrodu, teraz już nie wariuję, doświadczenie nabywa się z czasem, u mnie jak i u Ciebie klony pięknie rosną, ich się trzymam, rosną mi w ogrodzie 2 buki, purpurowy Rohanii, i żółty Dawyck Gold' one mi zostały, nawet nie robię już oprysków na mszyce, bo nie w sposób samej wszystkiego dopilnować

Na eM też złego słowa nie powiem, pomaga jak ma ochotę, ale przeważnie on ma swoją obróbkę , przy oczkach, a sama widzisz jakie lilie są, eMuś dba

Remont, sama wiesz tutaj po trupach do celu, dzieci mnie wspierają, bo eM w końcu ustępuje i dojrzewa do remontu
- schody zamówione,
- balustrada zamówiona,
-progi wybrane zamówione,
-montaż, tutaj muszą się zgrać dwie ekipy,
- położenie tynków z trawertynu i malowanie, tutaj to ja malarz i tynkarz

eM będzie barwił i oto jestem spokojna

Jeśli prace nie wymagają specjalistycznego sprzętu to działamy sami i bawimy się w zrób to sam

Cudowna, zima nam odpłynęła czas wiosnę witać, u mnie w domu już żonkilki zakwitły

Alaska zdrowa dziękuję, ale teraz rudasek jest biedny, w walce z innym kocurem, prawie stracił zęba, tylko wet ........przyniesie mu ulgę, trzeba zapakować kocisko i jechać zęba usunąć
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:21, 03 lut 2014

Do góry
Agata... melduję, że jestem na bieżąco.... ponad 20 stron... przeczytane i obejrzane ze zrozumieniem...

Aż do wpisu jakie plany remontowe masz.... ja jakbym takie miała..to nigdy niczego bym nie miała...bo ja muszę rzeczy proste i szybkie.. inaczej by stało wszytko w miejscu. Wymyślać mogę tylko to co potrafię zrobić sama.. Mój eM porządny chłop, ale niczego nie kończy... bo...i tu zawsze 1500 powodów dlaczego.... dla spokoju i ciszy w domu już się nie odzywam.

Lilie i liatra to masz naprawdę tak wypasione, że hej.. też zawsze wzdycham z zazdrości... a co.. mam ludzie odruchy

U mnie na glinie rosną dobrze tylko klony.. wiec je mam.. i wiem już dlaczego pochwaliłaś mojego Drumonda. Twój piękny. Miałam różne drzewa, ale nie zawsze chciały rosna, wiec po co mam sie kopać z koniem i wywalać kasę na coś co nie lubi moich warunków. Buczki są piękne, chodzę i oglądam w szkółce.. ale rozsądek bierze górę.. i sobie odpuszczam...

Fotki zimowe cudne.. lubię taka zimę.

Alaska zdrowa... całe szczęscie

Luty nam nie zgrał... bo ja 11.

Rododendronowy ogród II. 10:19, 03 lut 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie narcyzy też się właśnie "tracą"...ale to z tych holendrów...nie mam dojścia do tych babciowych, a te najlepsze były.
Nieustannie kuszą mnie zakupy kwiatowe...ale na razie nie mogę
Pozdrawiam Bogdziu

Mnie też kuszą , zamówiłam lilie i troche bylin ale marzą mi sie jeszcze powojniki,róże i więcej bylin ale nie mam gdzie posadzic, wpadnę w depresję.
Moja działka. 07:57, 03 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bogusia.. u nas smolinosy inaczej wyglądały.. to były takie typu azjatyckiego lilie Pomarańczowe
Moje lilie z czarnych nasionek się nie mnożą
A na sabat musisz jechać ..... i nie ma że nie.. zabraniam..

Mnie też się wydawało że inne,ale też brudzą....
U mnie z tych nasionek dużo rozmnożyłam ,ale zbieram i sieje w skrzynce,bo jak tak spadną do ziemi
to zawsze przy pieleniu się zniszczą...ale to jest taka zabawa bo one zakwitną dopiero po 4 latach
Na sabat się jeszcze zastanawiam
Moja działka. 22:40, 02 lut 2014

Do góry
Bogusia.. u nas smolinosy inaczej wyglądały.. to były takie typu azjatyckiego lilie Pomarańczowe
Moje lilie z czarnych nasionek się nie mnożą
A na sabat musisz jechać ..... i nie ma że nie.. zabraniam..
Ogród cioci 20:03, 02 lut 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Śliczny ogród, kolorowy, zadbany. Masz śliczne lilie, moje ulubione. Szkoda, że mój ogród nie jest z gumy bo widzę na różnych wątkach tyle ciekawych roślin, a u mnie już miejsca brak... Pozdrawiam i zapraszam.

dziękuję bardzo za pochwały, mój ogród niestety też nie jest rozciągliwy a trawniczka ubywa i już nie ma co wycinać. Potrafię jednak nieźle upychać
Ogród cioci 18:28, 02 lut 2014

Do góry
Śliczny ogród, kolorowy, zadbany. Masz śliczne lilie, moje ulubione. Szkoda, że mój ogród nie jest z gumy bo widzę na różnych wątkach tyle ciekawych roślin, a u mnie już miejsca brak... Pozdrawiam i zapraszam.
W cieniu - zacieniona 17:47, 02 lut 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu podziwiam twoją niesamowitą kolekcję lilii i anemonów, zapiera dech
pozdrawiam
Aniu...jeżeli miałabym wybierać - to lilie lubię najbardziej.Pozdrawiam.
Moja działka. 16:12, 02 lut 2014

Do góry
Bogusiu dziś tak na spokojnie pobuszowałam po twoim ogrodzie zafascynowały mnie piękne, wypasione hortensje, cudne lilie i wszystkie pstrokate
pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:53, 02 lut 2014

Do góry
Miłego dnia chwilka spokoju u Ciebie, pewnie wszyscy obiad jedzą - smacznego , korzystam z ciszy i pozdrawiam serdecznie Piękne czerwone lilie widziałem wstecz, wrócę tam jeszcze ...
W cieniu - zacieniona 09:43, 02 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Lilie...nie wyobrażam sobie bez nich mojej Zacienionej.Najbardziej lubię białe...ale te pstrokate mają swój urok. [img
size=640x474]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/52/521746/original.JPG[/img]

Bajeczne jednak natury nic nie przebije tylko podziwiać lubie te azjatyckie bo kupisz 5 a za 2 lata masz 3 razy tyle ide dalej na spacer po Twoim ogrodzie pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:33, 01 lut 2014

Do góry
Melduje dzisiaj u mnie termometr pokazał 10 stopni, śnieg znika w oczach i robi się błotko.
Z pod kołderki niestety ukazał się zły widok, 2 lilie i 3 czosnki wyszły na słonko... niestety.
Zamówiłem sobie liliowce i od razu bardziej poczułem wiosne z tego się nie wylecze, całkowicie zawirusowany jestm
Ogród cioci 20:02, 01 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Krokusy a co tam, u mnie lilie postanowiły wychodzić z ziemi na szczęście tylko 2, czosnki im nie ustępują

Ja lilii jeszcze nie widziałam ale tulipany i żonkile wielkie A ten tydzień ma być ciepło to pewno jeszcze bardziej urosną Byle już wielkie mrozy nie przyszły
Ogród cioci 18:03, 01 lut 2014

Do góry
Krokusy a co tam, u mnie lilie postanowiły wychodzić z ziemi na szczęście tylko 2, czosnki im nie ustępują
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:49, 01 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trawki Stipa tenuissima, Salvia nemorosa, żółte lilie, białe lilie, bladożółte krwawniki.
Nie rządkami ale jako łączka.

Plus bordowe niskie berberysy np. Bagatelle cięte w kule.

Dziękuję Danusiu. Dopytam tylko jeszcze, czy lawenda może zostać i czy krwawnik Terracota mógłby być, albo zamiast krwawnika rudbekia?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:45, 01 lut 2014

Do góry
Trawki Stipa tenuissima, Salvia nemorosa, żółte lilie, białe lilie, bladożółte krwawniki.
Nie rządkami ale jako łączka.

Plus bordowe niskie berberysy np. Bagatelle cięte w kule.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:22, 01 lut 2014

Do góry
Witajcie! Chciałam prosić o radę odnośnie tej rabaty. To jest południowa ściana, cały dzień w słońcu. Co najlepiej pasowałoby do tych róż? Posadziłam brzegiem lawendę, pomiędzy lawendą są tulipany. Między różami rosną lilie w odcieniach żótło - pomarańczowych. Nie wiem czy nie za wiele? Czy ta kolorystyka może być? Na drabince posadziłam jesienią powojnik Polish Spirit. Rabata ma długość ok.8 m i szerokość 1,5 m. Z góry dziękuję za sugestie

Tak wygląda teraz tzn. zanim spadł śnieg.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:49, 01 lut 2014

Do góry
Ojejku, jaki ruch u mnie, aż gorąco się robi. Pozdrawiam Was, wszystko poczytałam, na pytania odpowiadam

Agnieszko - drzewa w donicach to ryzyko, zmarzną jak duże mrozy u Ciebie zimą, trzeba do garażu chować

- Irenko - piwonie to od razu mi przychodzi do głowy róże, ale też bodziszki, kosaćce syberyjskie i brodate, delikatne trawy np. Stipa, maki oraz rośliny cebulowe np. żonkile, późne tulipany i lilie.

Mam na myśli peonie bylinowe, bo jeśli krzewiste to napisz, pomyślę

Pola - zaskoczyłaś mnie normalnie

Aniu, Ana, Bogusław, Zawitka, Sebka też widziałam - witam mroźnie niestety

Nosa dzisiaj nie wystawiam z domu. Antena mi nawaliła Pan naprawił, ale nie całkiem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies