Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Słoneczny Ogród 10:48, 13 maj 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Słuchajcie dostąpił mnie zaszczyt i mój Słoneczny ma publikację w gazecie Mam Ogród w majowym wydaniu, więc jeszcze parę dni będzie w kioskach, bo już jest od 20 kwietnia

Ale fajnie . Gratuluję

A Maja kiedy będzie?
Tu na razie jest klepisko.... 10:43, 13 maj 2021

Do góry
U mnie coś sie ruszyło
Przeniesiona została piaskiwnica, wysiany trawnik, powstał wstępny stelaż do zejścia z tarasu. Dosiałam w warzywniku i zrobiłam stelaż po arbuzy.
Przy warzywniku posadzone zostały 2 jabłonie ozdobne Rudolph.
Czekam na kiełkowanie trawnika póki co

Słoneczny Ogród 10:29, 13 maj 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Słuchajcie dostąpił mnie zaszczyt i mój Słoneczny ma publikację w gazecie Mam Ogród w majowym wydaniu, więc jeszcze parę dni będzie w kioskach, bo już jest od 20 kwietnia

Gratulacje Daria Muszę nabyć numer
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:27, 13 maj 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
I parę innych pstryczków, bo zrobiłam przy okazji

Kasia, co to jest? Wyglada jak hortensja...?
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 10:14, 13 maj 2021

Do góry
Wypatrzyłam to drzewko tydzień temu jadąc do pracy. Może ktoś coś wie co to jest?

Ogrodowe wariacje 09:57, 13 maj 2021

Do góry
Tak wyszła rabata z klonem, którą przerobiłam. Hakonki są bardziej tłem, a raczej będą jak urosną

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:44, 13 maj 2021

Do góry
Agania napisał(a)

Zdjęcie z ławką, petarda!!!!
Bardzo dojrzały ten Twój ogród
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:39, 13 maj 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wczoraj wieczorem i dzisiaj po południu kolejny raz redukowałam wysokość róż. Uszkodzenia mrozowe były dość spore. Tradycyjnie najmocniej uszkodziło pędy Eden Rose i Souvenir du dr Jamain. W tym sezonie dołączyły do nich Kimono, Rozarium Uetersen i Laguna przy pergoli. Kilka krzaczków The Fairy musiałam przyciąć prawie przy ziemi. O dziwo przymroziło też końcówki pędów w różach Bonica i Meidiland. Na szczęście wszystkie róże przeżyły. W najlepszej kondycji są LO, Błękitna rapsodia, Mary Rose, Rose the recht i Reine des Violettes. Coś tam zawsze z nich będzie.
Teraz mogę się bez wyrzutów sumienia cieszyć wiosną i niespiesznie wycinać tulipany, które padły pod naporem ciepła.

Wilgotna wiosna sprzyjała rozrostowi miodunki. Pięć lat czekałam, żeby zaczęła nabierać masy.

Pozazdrościłam dziewczynom, którym wysiała się brunnera. W tym sezonie nie będę się spieszyć z wycinaniem kwiatostanów.

O rdeście nic nie wiem, no poza tym, że pięknie kwitnie u Pszczółki. To mój pierwszy sezon z nim.

W brzeziniaku na "półdziko". Oddałam ten fragment ogrodu naturze.

Też tak mam z różami w tym roku, kupione na jesieni musiały być przycięte do ziemi. Niektóre starsze zmarzły, że bałem się co z nimi będzie ale puszczają. Pod tym względem dziwna była ta zima. Zaskoczyło mnie to.
Wiosna piękna
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:34, 13 maj 2021

Do góry
Tomek48 napisał(a)
Dzięki, lecz jak pisałem ulewy były 3 dni temu.i odrzu po 2 dniach brak wody w glebie?

Ewidentny brak wody. Dokładnie tak wygląda pierwszy etap schnięcia trawnika.

Dla przykładu mój trawnik został podlany 9m3 na 300m3 w ciągu obecnego tygodnia. Piaszczysta mało urodzajna gleba. W zeszłym tygodniu też padało.

Tomek48 napisał(a)
Dzień dobry,
Bardzo proszę o pomoc w zdjagnozowaniu problemu mojego trawnika.na trawnika powstają duże szare placki. Gdy się im przyjzymy z bliska zobaczymy że trawa jest w tych miejscach wiotka, słaba tak jakby wypalona. W tej chwili trawnik wygląda jak na zdjęciach. Jest 3 slonecxny dzień po dużych opadach deszczu. Trawnik zasilony nawozem SUBSTRAL REGENERACJA 100 dni Ok 30 dni temu.
Proszę o pomoc.

A co do nawożenia; przerabiałem nawozy długo działające przed przeczytaniem porad na tym forum. Niestety nie sprawdzają się.

Na forum jest doskonały "wątek" o nawożeniu trawników. Dosłownie skarbnica wiedzy. Jest tam wszystko czego potrzeba.

Zrezygnuj z nawozów długo działających na rzecz regularnego nawożenia nawozami typu Yara Vila pro complex/Yara Mila complex/Azofoska/Polifoska (to tylko przykłady)

Podlewaj regularnie i koś minimum dwa razy w tygodniu.

Dzięki poradom z tego forum można zdziałać cuda
Ptasi gaj 09:29, 13 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Będę może jutro przycinalam kocimiętki przynajmniej co druga. Maja w ogrodzie tak mówiła. Moje są bardzo duże indie pokładają. Jeszcze koty sąsiadów zrobią swoje i wszystko leży trzeba wiązać.

Piękne są te kocimiętki. Czasem zastanawiam się czy lepsze są właśnie one czy lawenda. Bo ja kocimiętkę sadzę w zastępstwie lawend właśnie. Są niezawodne!
Zieleń na wiosnę u wszystkich taka soczysta
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:26, 13 maj 2021

Do góry
Kawa napisał(a)
śliczne te zawilce
i reszta też

Dzięki

Kawa napisał(a)
Kasia matko jaki porządek

Eeee tam, porządek, nagimnastykowałam się, by w kadry nie weszły rozstawione wszędzie doniczki, konewki, worki z ziemią, szpadle itp. .

antracyt napisał(a)
Ale ładnie Nowe rabaty bardzo dobrze się prezentują, te stare oczywiście też

I nowe i stare dziękują .

Juzia napisał(a)
Też się zachwycam!
Niby nowe te rabaty, a takie pełne już

Do cięcia drzew fajna jest żyrafa.
Ja jak z nią wyjdę do ogrodu to ciacham wszystko. Nawet to co nisko, bo już mi się nie chce narzędzia zmieniać

No nie wiem właśnie czy nie za pełne . Co tam, najwyżej będę wysadzać .
Żyrafa czyli taki sekator na wysięgniku? Mam coś takiego, ale obcięcie Kanzanow wiązałoby się chyba z rozwodem... więc nie będę ryzykować, w sumie fajny ten mój eM .

sarenka napisał(a)
Ale ładnie u Ciebie! Też tak chcę mieć ładnie
Co posadziłas wczoraj ?
Zykistki rosną już u Ciebie? Ja wczoraj kupiłam białego- wiesz może czy można byłoby zasilić?

A na zdjęciu co to za drzewo?

Megi, będziesz miała ładnie, już masz ładnie - Inka mi mówiła .
Wczoraj posadziłam trawki brązowe, trawki Everlime, cisy Anna, bodziszki Fay Anna, tawuły Little Princess. To na tej małej rabacie środkowej.
W innych miejscach posadziłam też zawilce no-name od Łucji i rutewkę Black Stocking.

Żylistki białe mam już w gruncie - właśnie na tej małej rabacie. Różowe jeszcze w doniczkach.
A czemu chcesz zasilać? Ja przy sadzeniu daję do dołka trochę próchnicy i obornik i to wg mnie wystarczy na start. Rośliny są zasilane w szkółkach.

Drzewo bordowe to Pissardi.

Kasya napisał(a)
Ach jak ładnie.... no wszędzie
Nie mogę się nadziwić jak to wszystko bujnelo w kilka dni dosłownie...
Czy te zawilce na fotce to te za przeproszeniem wielosieczne ?

To prawda, wszystko puchnie w oczach.
te białe zawilce to sylvestris. Wielosieczne u mnie to kępeczki o średnicy 5 cm na razie .

Roocika napisał(a)
Bardzo ładnie, podoba mi się i podziwiam

Bardzo dziękuję .
Sezon 2017 u Hanusi 09:18, 13 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
ślimaków nie zazdroszczę, one chowają się na noc, pod doniczki, pod kore, pod płytki, w zakamarki. Trudno je wypatrzec. W szklarni miałam już jednego, pewnie z kompostem przyniosłam, bo nie przesiewam. Przy sadzeniu 2 utłukłam, a wczoraj żerował na papryce. I znalazłam szkodnika. Już po nim. Trzeba niebieskie granulki uruchomić. Teraz po deszczu wylazą na żer.

Nad tematem ślimaków to ryczę, ręce opadają. Niebieskie granule, moje byty i butelka z wodą już uruchomione. Dzisiaj eksperyment z piwem. Jakoś nie przekonam się do tej symbiozy z moim ogrodem
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:13, 13 maj 2021

Do góry
Ale ładnie u Ciebie! Też tak chcę mieć ładnie
Co posadziłas wczoraj ?
Zykistki rosną już u Ciebie? Ja wczoraj kupiłam białego- wiesz może czy można byłoby zasilić?

A na zdjęciu co to za drzewo?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:00, 13 maj 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

widok zachwyca
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:59, 13 maj 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

prościutkie te drzewka! Przypominają mi bambusy
Sezon 2017 u Hanusi 08:58, 13 maj 2021

Do góry
ślimaków nie zazdroszczę, one chowają się na noc, pod doniczki, pod kore, pod płytki, w zakamarki. Trudno je wypatrzec. W szklarni miałam już jednego, pewnie z kompostem przyniosłam, bo nie przesiewam. Przy sadzeniu 2 utłukłam, a wczoraj żerował na papryce. I znalazłam szkodnika. Już po nim. Trzeba niebieskie granulki uruchomić. Teraz po deszczu wylazą na żer.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:50, 13 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

W niedziele gościła u nas Madzia
tu z Olą

Miło widzieć znajomą buzię.
Pozdrawiam obie panie.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:47, 13 maj 2021

Do góry

Koniec .
Zielone drzwi w Kruklandii 08:45, 13 maj 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Nakopałam dołków przez cały dzień, to i posadzić musiałam

Widok od frontu

I widok od tyłka strony

Nic nie widać

Coś widać, ja ostatnio pokazywałam nową rabatę to nic nie było widać haha ale będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies