Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe wariacje 09:42, 10 cze 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)

AAAAle pięknie. Soczyste kolory, światłocienie i ten Twój porządek. Aż kiedyś przyjadę to zobaczyć na żywo trawnik wow.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:21, 10 cze 2021

Do góry
dziewczyny macie jakis namiar na nasiona pomidorow, takie by nie byly F1 i najlepiej jakas polska odmiana. Wladowalam sie w ten kalendarz adwentowy i musze wyslac 24 osobom nasionka. W zamian dostane 24 inne paczuszki z innymi nasionkami jakimis wyfikanymi. No ale ja nie wiem co wyslac

male kaczuchy chowaja sie w skrzynce

Pierwszy raz tak pieknie kwitna te irysy

Nasze wszystkie kaczki siedza na jajkach a kaczor zupelnie sam lazi po ogrodzie. Wczoraj w ciagu pol godziny 6 razy wlazl do wody, wylazl na morek, poszedl na trawnik, iznow do wody. Potem polaz do kaczek i tak dlugo kwakal az jedna z nim na spacer wyszla
a przedwczoraj jeszcze jedna z nm chodzila i na wieczor jej nie moglismy znalezc. W koncu zamknelimy zagrode i myslelismy, ze gdzies przepadla. No i nastepnego dnia sie okazalo, ze siedzi na jajkach pod choinka. Uff

ostatnio szyje takie torebki na drugie sniadanie

Igielnik 09:20, 10 cze 2021

Do góry
Palibin rośnie tam z 10 lat. To są dwa krzaczki zrośnięte. Ale jeden łamie śnieg spadajacy z dachu i jest nieduży.
Ma tak 1,5 m wysokości i z 1,5 moze 2 m szerokości.

Pod brzozami są tawuła von Houtta i miks krzewów typu bzy, kaliny. Dołem rośnie samo zło czyli barwinek pospolity z dodatkiem jeszcze gorszego zła czyli wlazł tam z pola trzcinnik piaskowy. Jakoś nie mam zbliżen z tej rabaty. Ona mało ładna jest. Po prostu rośnie to sobie samo jak chce.
Ogród do odnowy 09:16, 10 cze 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Szybka wizyta w Acroconie

Hydrangea arborescens Lime Rickey (130-160cm)
Wyprowadzana na słupek, z doniczką miała ok 180 cm

Sambucus nigra Thundercloud - niesamowity widok, niestety zdjęcie z telefonu ni oddaje kolorów

dereń pagodowy variegata

Acer Schirasawanum Aureum - te noski

Niezły wybór, żeby i nas taki był
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:12, 10 cze 2021

Do góry
Anusia napisał(a)
Dzisiaj zaprezentuje tawule majowa. Trzeci sezon w moim ogrodzie. Obfocona niemalze z kazdej strony.

Piękna
Wszystkiego po trochu 09:11, 10 cze 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)

Wow, ale pokaz!
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:52, 10 cze 2021

Do góry
koniec kurzawy jest nowy asfalt
kto pamięta hasło "kobiety na traktory" , walcem kieruje drobna blondynka - lepiej nie zadzierać bo "wyrówna"

Hortensjowo 08:52, 10 cze 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Nie wiem od czego to zależy, ale po lewej są moje siewki rudbekii cherry brandy a po prawej darowane przez Zuzę

Czy to tez może być rudbekia?

Ta pierwsza siewka to na pewno nic ode mnie. Te następne to rudbekie, ale dopóki nie zakwitną, nie ustalisz gatunku. Nawet te odmianowe wyradzają się i robią się często zupełnie inne. Natomiast z siewek nigdy nie wiadomo co wyjdzie, tym bardziej jak w ogrodzie masz dużo różnych odmian. U mnie Cherry Brandy w tamtym roku wysiała się jako Cherry, ale tylko dlatego, że była samotna, oddzielona od innych odmian. W tym roku wysiałam resztę starych nasion i liście ma ciemne. W latach ubiegłych z tych samych nasion liście były jasne. To pierwsze to może być jakiś odmianowy agastache, ale na pewno nie ten ode mnie.
Igielnik 08:51, 10 cze 2021

Do góry
Ola, jaki duży ten Twój największy palibin jest?
Mam 5 szt. czekających na wsadzenie Muszę dobrze przemyśleć im miejsce

fasola napisał(a)

Tu masz tawuły z przodu i pod płotem a co pomiędzy?
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 08:43, 10 cze 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
A pijąc kawę na tarasie mam taki widok.

Super widok
Zakupy też świetne.
W tym roku pasuję z zakupami, muszę posadzić to co się kisi w donicach
Masz dużo czosnków Dorii, świetne są.
Pozdrawiam
Ogród z zegarem 08:41, 10 cze 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Wczoraj :

Dziś :

Ciężka praca, nie lubię zdzierać "darni", może dlatego, że u mnie są chwasty zamiast trawy

Brawo
W Kruklandii 08:06, 10 cze 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Brzozy robią już konkretny cień.
Jest gdzie odetchnąć

. Czy wiesz jaka to odmiana tych brzóz ? U Ciebie są takie gęste, przycinasz je? Planuję zrobić zagajnik brzozowy za domem.
Ogród do odnowy 07:41, 10 cze 2021

Do góry
Szybka wizyta w Acroconie

Hydrangea arborescens Lime Rickey (130-160cm)
Wyprowadzana na słupek, z doniczką miała ok 180 cm

Sambucus nigra Thundercloud - niesamowity widok, niestety zdjęcie z telefonu ni oddaje kolorów

dereń pagodowy variegata

Acer Schirasawanum Aureum - te noski

Przerwa na kawę... 07:40, 10 cze 2021

Do góry
No Kasiu nie można, to prawda ale robota sama się nie zrobi niestety. Ale rano jest czas na kawę z widokiem na ogród - lubię tę część. Na zdjęciu wychodzi płasko. Muszę w końcu kupić ten aparat...

Hortensjowo 07:32, 10 cze 2021

Do góry
U nas bardzo przyjemnie pada. I niech pada jak najdłużej.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:16, 10 cze 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Czosnki się nie wysiewają. Produkują mnóstwo cebulek przybyszowych. Ze dwa lata temu w miejscu, gdzie wsadziłam trzy cebulki, wykopałam ich ponad setkę. To, co rośnie teraz, to dzieci tych pierwotnych nasadzeń powtykane, gdzie popadnie. Pewnie znowu muszę zrobić wykopki.

He, he ale nieporozumienie z czosnkami, mam tyle różnych odmian, jedne niższe inne zdecydowanie wyższe, stąd pewnie to zdziwienie. Wyższe u mnie się sieją ale i przez cebulki rozłażą. Faktycznie, Krzysztofa nie sieją się i są niższe znacznie. Te na zdjęciu nie wyglądają na czosnki Krzystofa - zobacz jak ładnie opisała je Tamaryszek

Zachwycam się Twoją amsonią i gadam i poganiam moją....
W ogródku Martki 06:55, 10 cze 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Drogie i Drodzy, co robicie, jeśli Wasze róże zaczną rosnąć "w te pędy"? Usuwać to czy pozwalać rosnąć? Zaskakująca jest ich werwa, muszę przyznać

Ciesz się, że róża jest taka wigorna
Tą różę koniecznie posadź niżej. Miejsce szczepienia, które tu jest dobrze widoczne, powinno być 5-10 cm pod ziemią.
Ogród pod lasem 06:33, 10 cze 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Taka mała, zielona franca:/

larwa błonkówki z rodziny pilarzowatych - tu zdjęcia tych milusińskich

i jeszcze wikipedia

dalej czytać nie mogę bo teksty zapisane w pdf, a u mnie się od jakiegoś czasu nie otwierają
Ogród Małej Mi 2017 00:16, 10 cze 2021

Do góry
A pamiętasz jaki to itoh ten ostatni ?
Mala_Mi napisał(a)

Drzewiaste przekwitły a bylinowe i itoh sie przygotowują

Itohy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies