przyłapana na gorącym uczynku reszta szajki ociekła z łupem
jak to było??? "nie chodzi mi o te śliwki ale po coś tam wlazł?" woła sadownik z kijem do chłopaka siedzącego na drzewie
Oj chodziło się kiedyś na szaber, porwane spodnie zadrapania i kupa strachu gdy pieski(bestie) nas wyczuły ale jak smakowały te skarby konsumowane przy ognisku, bo oprócz sadu zaliczaliśmy PGR-owskie pole z kukurydzą
O nieudolnych skrętach z liści tytoniu już nie wspomnę.
kolorowo
....................................................................................."bomba" sezonu zwisa z kompostownika
Ku mojemu zmartwieniu zauważyłam wczoraj, że jedna wiśnia choruje. Znalazłam, że to drobna plamistość drzew pestkowych - trzeba pryskać, a i tak nie wiadomo, czy się uratuje
Tak, poszalałam, ale widziałaś też plac boju. To dopiero wyzwanie na czas dłuższy.
Dzięki jeszcze raz za podtrzymanie na duchu i cenne rady. Takie spojrzenie z zewnątrz zawsze wiele wnosi
Zobacz jak teraz wygląda. Rośliny ciut stłamszone, bo dopiero dzielone ale już mi się podoba.
Witam, co to jest? Mam tuję, która po zimie zbrązowiała (nie całkiem, bo z dołu jest nadal zielona), ratuję ją pryskając co tydzień substralem p/brązowieniu igieł. Dzień po oprysku zauważyłam coś takiego na gałązce przy wierzchołku. Wygląd - takie małe białe kuleczki. Proszę o radę, co mam z tym zrobić, i co to w ogóle jest?
Połączenie jeżówek i hortensji się sprawdza. Nie mam jeszcze tych zwykłych białych i żółtych. Podobają mi się te żółte. Mam problem z dobraniem kwiatków do mojej gliny i jeszcze plagi ślimaków.
A rabata dolna to inaczej rabata wokół placyku (wglebnika) w dole ogrodu.
Tu też mam brzozy, ale Doorenboos i jedną starą Youngii
Zdjęcie robione kilka tygodni temu w trakcie walki z chwastnicą w placyku
U mnie rozplenice to akurat trawy, których kotki kompletnie mi nie przeszkadzają.
Za to miskantowe już niestety tak…
Ale dziś mamy w Polsce taki klimat, że i ML i gracki kwitną nawet we wrześniu…
Agnieszko przepiękne widoki. Lawenda przepiękna. Pamiętam chyba na ostatniej focie miałaś przy lawendzie róże bonica. Lawenda ma u ciebie doskonałe warunki. W ogóle czy wiosenne czy letnie rośliny masz przepiękne.
Ogród jest zwiewny lekki. Pieknie
Ja budleje mam już 3. Granatowa kwitnie.białą dosadzona.A liliowa dalej przesadzona i jeszcze nie kwitnie.
Kwiaty w większości odmian są widoczne i ładne. to raczej ta granatowa ma mniej widoczne.Dlatego dosadziąłm do niej biała.
Lato jest kolorowe i piękne.
Upały odeszły. Ciekawe czy jeszcze wrócą.
Ale ogród chyba cieszy się tymi dwudziestostopniowymi temperaturami.
U mnie też nie wszystkie jeżówki odmianowe dobrze przezimowały. I 3 kupiłam.
Sama jestem ciekawa czy ten mój pomysł na duet biało -granatowy budlei się sprawdzi