Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:40, 20 sie 2021

Tak wykorzystałam palenisko, jako osłona na doniczkę. Bardzo mi się to podoba

Ślimaki zeżarły mi dalie. Udało mi się uratować kilka w donicach, pierwsza z nich zakwitła

April 09:57, 20 sie 2021

Duża miska dla małego kiciusia

Trudniej jak pani stwierdzi że pora opróżnić i oczyścić misę i zacznie wybierać wodę. Trzeba się wtedy trochę wysilić

A potem można usiąść na ławeczce i podziwiać ogród

sylwia_slomc... 09:59, 20 sie 2021

Z kretem trudna sprawa, bo jak działka duża to ciężko wygonić poza teren działki, trzeba by od środka przesuwać się ku granicom to może by uciekł, a tak to generalnie przenosi się z jednego miejsca w inne w ogrodzie, zwłaszcza jak ma w ziemi co jeść. Walczyłam wiele sezonów do upadłego, w ubiegłym odpuściłam, stwierdziłam, że nie ma sensu szarpać sobie zdrowia... nie znaczy to, ze nie mam na niego nerwa za każdym razem
sylwia_slomc... 09:59, 20 sie 2021

Dekoracje cudne
April 10:10, 20 sie 2021

mrokasia 10:16, 20 sie 2021

April napisał(a)

Oj dobrze, dobrze
Przyjeżdżasz? Zapraszam Jesteśmy Wam winni parę drinków

Kurka, na razie to walczę z początkiem jakiegoś przeziębienia... Miałam dziś wziąć wolne na ogród a tu kicha...
April 10:19, 20 sie 2021

April 10:22, 20 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Z kretem trudna sprawa, bo jak działka duża to ciężko wygonić poza teren działki, trzeba by od środka przesuwać się ku granicom to może by uciekł, a tak to generalnie przenosi się z jednego miejsca w inne w ogrodzie, zwłaszcza jak ma w ziemi co jeść. Walczyłam wiele sezonów do upadłego, w ubiegłym odpuściłam, stwierdziłam, że nie ma sensu szarpać sobie zdrowia... nie znaczy to, ze nie mam na niego nerwa za każdym razem

Potwierdzasz Sylwia to czego się domyślałam i obawiałam. Do tej pory miałam kreta tylko na jednej dużej rabacie za podjazdem, która była oddzielona od reszty ogrodu. Nie tępiłam, tolerowałam. Ale jak się przeniósł z rodziną i dwunastką braci na główny ogród i trawnik, szlag mnie trafił. Już kilka razy wykręciłam kostkę na dołach. Trudno, sam zaczął tę walkę. Nie wie na co mnie stać.
April 10:24, 20 sie 2021

mrokasia napisał(a)

Kurka, na razie to walczę z początkiem jakiegoś przeziębienia... Miałam dziś wziąć wolne na ogród a tu kicha...

Oj przykro mi że chorujesz. Ja też ostatnie trzy dni nie czułam się dobrze. Zrobiłam głupotę sadząc rośliny w deszczu. Po tych upałach to było takie przyjemne uczucie. Niestety potem skutki były zgodnie z przewidywaniem. Szybko przeszło, czego i tobie życzę Wiem jak trudno patrzeć na ogród i czuć że tracisz czas, ale nie masz siły się ruszyć.
Gosiek33 11:24, 20 sie 2021

April napisał(a)
Duża miska dla małego kiciusia

Kocia sesja znakomita - zrobiłaś futrzakom (wszystkim?) niezłą frajdę

Będę monotematyczna - widzisz jak paproć tu pasuje...razem z tą rdzawą żurawką