Witam. W tamtym roku posadziłem 2 klony Princeton Gold. Jeden był przymrożony po zimie ale miał liście tylko takie dziwne nie w kolorze jasno żółtym lecz pomarańczowe. W tym roku właśnie jego przesadziłem delikatnie. Opuścił się normalnie lecz nadal ma dziwne liscie. Niżej wysyłam zdjęcia obydwóch. Co się z nim dzieje?
Maluszki moje po liftingu Wyszło 33 szt Jestem 3 do przodu Nie zmarnują się
Czekają na swoją kolej do wsadzenia. Mam nadzieję, że w miarę szybko przygotujemy im rabaty.
Robisz wielką rabatę z różami po lewej, później ścieżka i kawałek rabaty żwirowej z trawami i lawendą np. Albo nawet te róże okrywowe.
Później trawnik i znowu rabata wysypana korą.
Grześ, no, niesprawiedliwe
Bo w małym ogrodzie takie szkody są bardzo widoczne, gdzie się nie obrócę, to rzucają się w oczy
I dziękuję za pochwałę roślin
Kasiu, też mam nadzieję, że rośliny jakoś się pozbierają, choć padający z przerwami deszcz nie ułatwia kwiatom i liściom podnoszenia się.
Jesteś najlepszym motywatorem: Tylko fotki mi się nie chcą same ładne robić, bo obiektyw, który sam robił, się zepsuł
Sprawiłam sobie nowego mieszkańca do Tajemniczego, czekam tylko, żeby trochę zarósł: Oto On: J.Gromowładny
Ty najlepiej wiesz, jak ciężka to praca, założyć ogród na piaskach, nie?
W tym roku zadziwiająco pięknie kwitną mi bergenie, nie uwieczniłam wcześniejszych Dragonfly Angel Kiss, ale te różowiaste już mam:
Nawet Hakone kwitnie
Na frontowej robi się coraz pełniej:
Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze,prawdę mówiąc jestem mało techniczna jeśli chodzi o komputer,wrzucałam jak leci...przepraszam za takie zamieszanie.Trawnik to miejsce do rekreacji,bo innego brak na pogranie w piłkę z dzieckiem czy pobieganie.Jak dzieci dorosną to chętnie go zlikwiduję,bo mnóstwo pracy przy nim,wolałabym łąkę kwietną.Ale póki co musi zostać.
A jakby trawnik wyciąć tak żeby tworzył falę z obwódką z bukszpanu?W tamtym roku tak się narobiliśmy przy nawierzchni że chyba już nie mam siły na ogromne zmiany,a mój małżonek to już chyba wypisałby mnie z rodziny Tu pod spodem jest glina i iłły,zalewało nas.Wymieniliśmy glinę na 100 ton piasku i ziemi,połowę z tego taczką i łopatą, potem zrobiliśmy drenaż francuski.
Ewa, no mi się wydaje, że właśnie Dynasty Kupiłam je, bo mi się u Ciebie podobały i podawałaś, że to Dynasty
Posadziłam też tulipany Rose, które masz, jednak trochę mi nie leży ten kolor, zbyt ciepły róż. Dodatkowo one wyrosły naprawdę gigantyczne, tak po 60-70 cm! I tak się lekko położyły więc strciły ze swojego wzrostu Rabata się obroniła, ale tak patrząc globalnie na cały ogród, to widać, że w jednej części jest "ciepło" od różowego
A ja już u Ciebie kiedyś byłam!
Wiolu, ta rabata wyglada bardzo dobrze, jednak ten efekt nie utrzyma sie długo - ice dance nie rośnie w kępach, ale rozrasta sie na wszystkie strony, jest to roślina okrywowa. Będzie zarastać nie tylko rabatę, ale także wejdzie w trawnik. Jedyne rozwiązanie to wkopanie w ziemię ograniczników, można tez spróbować wsadzić ice dance w ziemię w doniczce z wyciętym dnem.
Kukliki te zwyczajne najszybciej i najlepiej rosną haha. Muszę je wymienić na te ładniejsze. Ale nawet nie przeszkadza mi ten pomarańcz po półrocznej zimie...
Żółte, ładniejsze
A tu tych czerwonych prawie nie widać niestety
Fotka z jednej i drugiej strony rabaty. Tu są gracki ale malutkie. Dodadziłam trzy wiśnie koku no mai, są tamtej trzy kaliny Eskimo, brak wysokości co wszystko musi urosnąć...
u niej tak się gałęzie rozchodziły że woda się zbierała i zatrzymywała. Już w zeszłym roku była nie raka jak trzeba ale nie zauważyłam problemu. Może gdybym zareagowała wtedy, to by miała szansę. Ale nie ma co narzekać teraz na tym miejscu rośnie wiśnia kiku shidare