Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Kruklandii 12:51, 18 maj 2021

Do góry

Znowu z jednej i z drugiej

W Kruklandii 12:36, 18 maj 2021

Do góry
To jeszcze pozanudzam

Z jednej i z drugiej

Buczka muszę naprostować. Drabiny chwilowo nie mam

Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 12:35, 18 maj 2021

Do góry
Basia, to te mocno różowe tulipany, których nazwy nie znam
są przepiękne, na pewno będę w tym rozsadzać

Klon Princeton Gold. 12:27, 18 maj 2021

Do góry
Witam. W tamtym roku posadziłem 2 klony Princeton Gold. Jeden był przymrożony po zimie ale miał liście tylko takie dziwne nie w kolorze jasno żółtym lecz pomarańczowe. W tym roku właśnie jego przesadziłem delikatnie. Opuścił się normalnie lecz nadal ma dziwne liscie. Niżej wysyłam zdjęcia obydwóch. Co się z nim dzieje?
Zielone drzwi w Kruklandii 12:25, 18 maj 2021

Do góry
Som.
Przyjechały.

Maluszki moje po liftingu Wyszło 33 szt Jestem 3 do przodu Nie zmarnują się

Czekają na swoją kolej do wsadzenia. Mam nadzieję, że w miarę szybko przygotujemy im rabaty.
Zapętliłam się... :) Pomocy! 12:13, 18 maj 2021

Do góry
Masz drugą opcję...

Robisz wielką rabatę z różami po lewej, później ścieżka i kawałek rabaty żwirowej z trawami i lawendą np. Albo nawet te róże okrywowe.
Później trawnik i znowu rabata wysypana korą.

W ogródku emerytki 12:10, 18 maj 2021

Do góry
Grześ, no, niesprawiedliwe
Bo w małym ogrodzie takie szkody są bardzo widoczne, gdzie się nie obrócę, to rzucają się w oczy
I dziękuję za pochwałę roślin

Kasiu, też mam nadzieję, że rośliny jakoś się pozbierają, choć padający z przerwami deszcz nie ułatwia kwiatom i liściom podnoszenia się.

Na poprawę nastroju

Tajemniczy Ogród 12:07, 18 maj 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)

Nie bój żaby, ja wytrzymała jestem
Tak poważnie - to nie ma takiej możliwości

Jesteś najlepszym motywatorem: Tylko fotki mi się nie chcą same ładne robić, bo obiektyw, który sam robił, się zepsuł
Sprawiłam sobie nowego mieszkańca do Tajemniczego, czekam tylko, żeby trochę zarósł: Oto On: J.Gromowładny

Tajemniczy Ogród 12:01, 18 maj 2021

Do góry
April napisał(a)
Rób zdjęcia, rób, bo cudnie się u ciebie zrobiło. Ciężka praca przynosi efekty. Niezwykle klimatycznie

Ty najlepiej wiesz, jak ciężka to praca, założyć ogród na piaskach, nie?
W tym roku zadziwiająco pięknie kwitną mi bergenie, nie uwieczniłam wcześniejszych Dragonfly Angel Kiss, ale te różowiaste już mam:

Nawet Hakone kwitnie

Na frontowej robi się coraz pełniej:

Zapętliłam się... :) Pomocy! 11:58, 18 maj 2021

Do góry

To jest aktualne zdjęcie ogrodu.
Zapętliłam się... :) Pomocy! 11:53, 18 maj 2021

Do góry
Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze,prawdę mówiąc jestem mało techniczna jeśli chodzi o komputer,wrzucałam jak leci...przepraszam za takie zamieszanie.Trawnik to miejsce do rekreacji,bo innego brak na pogranie w piłkę z dzieckiem czy pobieganie.Jak dzieci dorosną to chętnie go zlikwiduję,bo mnóstwo pracy przy nim,wolałabym łąkę kwietną.Ale póki co musi zostać.
A jakby trawnik wyciąć tak żeby tworzył falę z obwódką z bukszpanu?W tamtym roku tak się narobiliśmy przy nawierzchni że chyba już nie mam siły na ogromne zmiany,a mój małżonek to już chyba wypisałby mnie z rodziny Tu pod spodem jest glina i iłły,zalewało nas.Wymieniliśmy glinę na 100 ton piasku i ziemi,połowę z tego taczką i łopatą, potem zrobiliśmy drenaż francuski.

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 11:44, 18 maj 2021

Do góry
dzika_roza napisał(a)

ha! no i któreś mam u siebie, do tej pory myślałam, że Dynasty, ale muszę się przyjrzeć

Ewa, no mi się wydaje, że właśnie Dynasty Kupiłam je, bo mi się u Ciebie podobały i podawałaś, że to Dynasty

Posadziłam też tulipany Rose, które masz, jednak trochę mi nie leży ten kolor, zbyt ciepły róż. Dodatkowo one wyrosły naprawdę gigantyczne, tak po 60-70 cm! I tak się lekko położyły więc strciły ze swojego wzrostu Rabata się obroniła, ale tak patrząc globalnie na cały ogród, to widać, że w jednej części jest "ciepło" od różowego

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:44, 18 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)

i moja piękność, 3 kwiaty po 5 latach, ale ogromne, póki co jeden w rozkwicie

Galony piękności u ciebie, Vulcan chyba tylko u Ciebie
Pozdrawiam Irenko
Moje ogrodowe wzloty i upadki 11:41, 18 maj 2021

Do góry
wiola_14 napisał(a)
A jest tak.
Posadziłam na przemian miskanta Morning Light z hortesją bukietową sweet sommer i zrobiłam obwódkę z ice dance

A ja już u Ciebie kiedyś byłam!
Wiolu, ta rabata wyglada bardzo dobrze, jednak ten efekt nie utrzyma sie długo - ice dance nie rośnie w kępach, ale rozrasta sie na wszystkie strony, jest to roślina okrywowa. Będzie zarastać nie tylko rabatę, ale także wejdzie w trawnik. Jedyne rozwiązanie to wkopanie w ziemię ograniczników, można tez spróbować wsadzić ice dance w ziemię w doniczce z wyciętym dnem.
Wilczy ogród 11:13, 18 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Basiu
miło Cię widzieć ja do Ciebie często zaglądam po cichu ....postaram się bardziej rozgadać

mam 3 sztuki Shaina z boku domu -odległości coś ok 2,5 -3 metry ,ale nie pamiętam dokładnie -jutro zmierzę ,to Ci napiszę
tak teraz wyglądają -najbardziej je lubię wiosną i jesienią ....

O jak cudnie!!! Zachwycam się zdjęciami wszystkich Twoich klonów w ogrodzie.

Zdziwiłam się, że Shaina rośnie tak duża, no i spode odległości masz miedzy nimi. Muszę zweryfikować miejscówkę dla moich 3 sztuk
Nawożenie, zasilanie trawnika 11:05, 18 maj 2021

Do góry
Brix0n napisał(a)

Możesz wkleić zdjęcie trawnika po nawozeniu?

Proszę

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:53, 18 maj 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

A myślałam, że czerwone naloty na liścia ma tylko epimedium rubrum

Buki to piękne drzewa
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:45, 18 maj 2021

Do góry
Sylwia dzięki za info!

Kukliki te zwyczajne najszybciej i najlepiej rosną haha. Muszę je wymienić na te ładniejsze. Ale nawet nie przeszkadza mi ten pomarańcz po półrocznej zimie...

Żółte, ładniejsze

A tu tych czerwonych prawie nie widać niestety
Fotka z jednej i drugiej strony rabaty. Tu są gracki ale malutkie. Dodadziłam trzy wiśnie koku no mai, są tamtej trzy kaliny Eskimo, brak wysokości co wszystko musi urosnąć...

Basia - Mój Świat 10:21, 18 maj 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Nieźle psina zaszalała. Kurcze spora katalpa i wyleciała. Ja też poszerzam ale słabo idzie- melancholia dopadła i nic mi się nie chce.
u niej tak się gałęzie rozchodziły że woda się zbierała i zatrzymywała. Już w zeszłym roku była nie raka jak trzeba ale nie zauważyłam problemu. Może gdybym zareagowała wtedy, to by miała szansę. Ale nie ma co narzekać teraz na tym miejscu rośnie wiśnia kiku shidare

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies