Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:52, 15 lip 2016

Do góry
Asia przeczytałam cały watek i zostaję juz z Tobą ale powiem Ci ze ten ogród z linku..........................................
MEGA
kocham tą projektantke i ten ogród i dzieki Tobie wróciłam własnie na własciwe tory..!
Wersja mini mini 20:35, 15 lip 2016

Do góry
hakone by chyba dała ładny kontrast
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:03, 15 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

planować trzeba, realizować gdy ma sie czas i kase wychodzę z takiego założenia. wedlug mnie dobrze miec czas z planem się oswoic bo czekajac na realizację w głowie sie układa i zastanawia czy się to czuje.

Też już to mówiłam, że powinnam tutaj trafić zimą - wiosną miałabym więcej czasu na ogród i realizację. Mogłabym ruszyć pełną parą!
Wersja mini mini 19:45, 15 lip 2016

Do góry
oba ogrody bacznie obserwuję
lukne na necie na Burgundy Iceberg. myslałam jeszcze o j.w. goethe i falstaffie własnie
niewiem czy nudno nie bedzie bo do tych róz chce rozchodnika chocolate drop i red barona..
Ogród z pergolą 19:12, 15 lip 2016

Do góry
a niewiesz która z nich to wieksze prawdopodobieństwo ze odmiana sunburts?
a czemu nie chcesz sbie zostawić? własnie w to miejsce co Toszka ci podpowiedziala na osi widokowej furtki?
Wersja mini mini 19:08, 15 lip 2016

Do góry
Angielki czyli jak moje na wiosnę będę chciała skompletować pare bordo odmian to pozwolę sobie Cię troche wtedy pomęczyć
Wersja mini mini 19:03, 15 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
cześć Justyna przyszłam z rewizyta, zapoznałam się z całym wątkiem i zaznaczam do odwiedzin zmiany ogromne poczyniłaś !
dziękuje za rady u mnie jeszcze się na różach tak bardzo nie znam ale chyba preferujesz Niemki?

Witaj Aniu niestety na zdjęcia czyśćca nie miałam czasu ale nadrobię. U siebie mam obecnie:
Boscobel (Austinka)
Falstaff (Austinka)
Wisley 2008 (Austinka)
Jude the Obscure (Austinka)
Winchester Cathedral (Austinka)
Dieter Muller (Delbard)
Gertrude Jekyll (Austinka)
Burgundy Iceberg (Edgar Norman Swane)

I chyba wychodzi, że przeważają angielki oprócz tego, że są piękne, to jeszcze łatwiejsze do kupienia - we Wro mamy pewne źródło pięknych sadzonek.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 17:52, 15 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
to jest tył. Oczywiście skala może być jak to u mnie- w cały świat ale naniesienia są wszystkie.
Fragment niebieskiego, to taras.

i trzeba go obligatoryjnie połączyć w zgrabną całość z projektem Toszki
Projekt Toszki "kończy się" tam, gdzie zaczyna się pierwszy rysunek.

Marta a ten lewy bok masz już zrobiony? bo moze pokolei robić, Toszka baze kształtu rabat dała a teraz dalej. co myslisz?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 17:50, 15 lip 2016

Do góry
Monka napisał(a)

Ania Ty to masz super moce przerobowe , u siebie , u mnie, u Marty, u dziewczyn i nie wiem gdzie jeszcze i co hi hi

planować trzeba, realizować gdy ma sie czas i kase wychodzę z takiego założenia. wedlug mnie dobrze miec czas z planem się oswoic bo czekajac na realizację w głowie sie układa i zastanawia czy się to czuje.
ja generalnie forum traktuje jako skarbnice wiedzy i burzę mózgów
Ogród z pergolą 17:41, 15 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Bebilon pepti też przerabiałam Lepsze przynajmniej niż Nutramigen
Ja mam jako puszku w szafce kargo na sypkie rzeczy w kuchni

Bierz od Marty tą gli coś tam, bo ja nie mam wizji swojego ogrodu i ciężko mi coś wymyślić
Namówię ją i we wrześniu zabiorę do Skierniewic

pare puszek wykorzystam na produkty spozywcze ale mam ich ponad 25...
glicynię chętnie przygarnę widziałam dorosły okaz u Kasi Luizy hmm...cudo
Ogród z pergolą 17:17, 15 lip 2016

Do góry
Dominika dzięki najbardziej podchodzi mi pomysł z pojemnikami na zywność, nie pomyślałam o tym..super.
cześć Asia miło mi Ciebie tu powitać rewelacyjny piny mi podrzuciłaś bede obserwować twoją tablice ok? pozdrawiam i lece do Ciebie
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:31, 15 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marta pada deszcz na dwór nie ma co do ogrodu wychodzic to dawaj planujemy te Twoje tyły. rysuj planik co Ci po głowie chodzi i lecimy z koksem

Ania Ty to masz super moce przerobowe , u siebie , u mnie, u Marty, u dziewczyn i nie wiem gdzie jeszcze i co hi hi
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 15:04, 15 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dzięki
a powiedz mi j.w.goethe bedzie pasować do falstaffa i munstead? i ascot może jeszcze do tego..

Aniu,
MW (rośnie do 100 cm) i Falstaff (do 150 cm) to podobny odcień, ale Falstaff jaśniejszy.
Ascot (do 100 cm) i Goethe (do 130 cm) mozna powiedzieć że też podobne między sobą - taka malinka, czasem buraczek
Różnią się pokrojem krzaczka - Goethe jest bardzo wyprostowany, MW gęsty i strasznie kujący, Falstaff wyrzuca długie pędy i ponoć nadaje się do kulkowania (będę próbowac w przyszłym roku), Ascot u mnie pierwszy sezon i na razie słabo się zagęścił i urósł moze do 70 cm.

Wg mnie nadają się do sadzenia razem, ale warto pomiedzy nimi dać albo inne kremowe róże, albo jś białe byliny (a moze i fioletowe), by podkreślić ich urodę.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:42, 15 lip 2016

Do góry
Marta pada deszcz na dwór nie ma co do ogrodu wychodzic to dawaj planujemy te Twoje tyły. rysuj planik co Ci po głowie chodzi i lecimy z koksem
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 14:31, 15 lip 2016

Do góry
dzięki
a powiedz mi j.w.goethe bedzie pasować do falstaffa i munstead? i ascot może jeszcze do tego..
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 14:08, 15 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

super kolekcja! jestem pod ogromnym wrazeniem również Twojej wiedzy o różach..
coś niesamowitego
u mnie numerem jeden też pashmina - zwarty krzak, baaardzo dlugo i obficie kwietnie, nie śmieci jak artemis. za to za zapach kocham Munstead, nie mam bardziej pachnacej róży. moja kolekcja o wiele skromniejsza ale pewnie się powiększy czy któraś z róz które opisałaś "ładnie pachnie", pachnie równie intensywnie jak Mustead właśnie? bo tylko ja mam do porównania..
napewno będę na wiosnę tworzyła bordową różanke na którą przeniosę Munstead.

Aniu, lista Twoich ulubienic będzie sie zmieniać z roku na rok, ponieważ róże "dojrzewają", zmieniają się też warunki pogodowe, istotna jest kwestia nawozenia.
U mnie z ulubienic wyleciały w tym roku Karen Blixen i Wedgwood Rose (zbyt wiotkie pędy, rozpadający się krzak), Stephanie Baronin zu Guttenberg i Morden Blush (za śmiecenie i brzydkie przekwitanie), czego w zeszłym roku nie zaobserwowałam, wyszło to dopiero w tym sezonie. Daje im szansę w przyszłym sezonie i zobaczę co będzie z nimi dalej.
Munstead Wood prawie ze wyleciała z ulubienic: w tym sezonie poprzez wiosenne anomalie pogodowe kwitła brzydko (była strasznie wypłowiała i miała nietrwały kwiat) i aromat zrobił się naprawdę słabo wyczuwalny. Przy drugim tłoczeniu wzieła się za siebie i nabrała koloru. Zapach też sie wzmocnił (na jej i moje szczęście )

Co do innych pachnących, to polecam, jak już pisałam wcześniej:
Chandos beauty, J.W.Goethe, Celebrating Life, Tranquillity, Falstaff, Jan Paweł II i do tego Herzogin Cristiana.
Ogród z pergolą 13:45, 15 lip 2016

Do góry
proszę o pomoc, wiele z Was ma designerskie zacięcie co ja moge fajnego zrobić z takich puszek po mleku?
ich liczba rośnie i fajnie by było je wykorzystać

doniczki do roślin domowych odpadają bo nia mam i nie planuje takowych
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:31, 15 lip 2016

Do góry
Małgoś idealne połaczenie jeżówek i liliowcow, fajnie kolory zagrały u mnie trawa też juz do koszenia ale tez leje non stop. a jak teraz chwila bez deszczu to M w pracy..
wczoraj chyba był u mnie tajfun! zastanawiałam się czy placu zabaw nie wyrwie
Ogród z rzeźbą 13:18, 15 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Wbrew ogólnej niechęci do żywopłotów ze szmaragdów to jest jednak bardzo jednolite i solidne tło. Można też dać jałowce niebieskie jak ma Borbetka.

Borbetka chce pozbyc się tego tła, jałowce sa nie polecane przez Danusie. tylko płożące
Ogród z rzeźbą 13:17, 15 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Ania, no widzisz, ja tez kupuję tzw. pierdóły a kurka wodna żywopłotów nie mam, bo się nie mogę zdecydować czy na pewno tuje, a może świerki, a może coś tam jeszcze innego. W końcu muszę chyba kupić i posadzić te szmaragdy i będzie problem z głowy!

Anula zobacz sobie tez tuje kórnik, ja je mam rosna jak szalone! i mniej sztuk Ci wyjdzie bo sadzisz co metr. tam gdzie szybciej chce efekt (czytajd sąsiada to sadzone co 90cm. piekne i pokrój mniej "formalny". no chyba ze taki chcesz
zapisałam się niedawno do Twojego wątku a on tak pędzie że non stop jakies powiadomienia od Ciebie mam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies