Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Iwk4 05:12, 15 lip 2016

Są różne odmiany kocimiętki.
Najładniejsza, wysoka pięknie kwitnąca to Walker's low.
U mnie na str. 222 była dyskusja o odmianach.
MirellaB 06:48, 15 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Są różne odmiany kocimiętki.
Najładniejsza, wysoka pięknie kwitnąca to Walker's low.
U mnie na str. 222 była dyskusja o odmianach.

Iwonka taką odmianę właśnie teraz kupiłam i tak jak pisałam wyżej ma stojący pokrój
Zana 07:31, 15 lip 2016

Sylwia tak to jest bez, taki żółty. Nie pamiętam nazwy odmiany, ale on ma być docelowo taki mały, karłowy, coś ok. metra docelowo. Mam dwa, to są chyba rośliny terminatory, u mnie trzeci rok w doniczkach, rzucone gdzie popadnie, wytrzymują wszystko co aura zafunduje. Pewnie padną jak je wreszcie wsadzę (z szoku luksusu).
Zana 07:36, 15 lip 2016

Mirelka ta moja kocimiętka to jakaś taka zupełnie inna odmiana. Ona bardzo wysoka rośnie, ma jakieś 150 cm.

Iwonka już Ci odpowiedziała. Dzięki Iwonka, czytałam u Ciebie i sobie zapamiętałam, że jak niska kocimiętka to tylko Walker's low. Ale to jest super, że możemy tak nawzajem czegoś się od siebie nauczyć.
Kasia_CS 07:36, 15 lip 2016

Jak policzylas te swoje rabaty, to całkiem sporo tego wyszło! Nie wiem gdzie Ty je poupychalas
zawitka 08:00, 15 lip 2016

Moja kocimiętka jeszcze malutka ,dostałam od sąsiadki u niej ma ładny pokrój jest wysoka, nie wiedziałam że są inne odmiany
Kuba 08:44, 15 lip 2016

Ale u Ciebie wątek pędzi już tylko nadrabiam zdjęcia, urzekły mnie zdjęcia czosnki
I w ogóle pięknie komponujesz rabaty
Juzia 10:41, 15 lip 2016

Kuba napisał(a)

I w ogóle pięknie komponujesz rabaty

Noooo
anna_t 13:17, 15 lip 2016

Zana napisał(a)
Ania, no widzisz, ja tez kupuję tzw. pierdóły a kurka wodna żywopłotów nie mam, bo się nie mogę zdecydować czy na pewno tuje, a może świerki, a może coś tam jeszcze innego. W końcu muszę chyba kupić i posadzić te szmaragdy i będzie problem z głowy!

Anula zobacz sobie tez tuje kórnik, ja je mam rosna jak szalone! i mniej sztuk Ci wyjdzie bo sadzisz co metr. tam gdzie szybciej chce efekt (czytajd sąsiada to sadzone co 90cm. piekne i pokrój mniej "formalny". no chyba ze taki chcesz
zapisałam się niedawno do Twojego wątku a on tak pędzie że non stop jakies powiadomienia od Ciebie mam
anna_t 13:18, 15 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Wbrew ogólnej niechęci do żywopłotów ze szmaragdów to jest jednak bardzo jednolite i solidne tło. Można też dać jałowce niebieskie jak ma Borbetka.

Borbetka chce pozbyc się tego tła, jałowce sa nie polecane przez Danusie. tylko płożące