Serdecznie dziękuję za odpowiedzi.Przyjemnie po dniu pracy zajrzeć na forum i zobaczyć, że ktoś mnie odwiedził

Witam Martuha, Gardenarium i Mary- dziękuję za linki, na pewno podejrzę
Niestety jestem wyjątkowo kiepska w poruszaniu się po programach rysujących nawet proste plany; czy mogę wkleić taki plan rysowany ołówkiem? Jeśli będzie mało czytelny poszukam kogoś młodszego, kto umie obsługiwać taki program. Do tego wkleję zdjęcia, będzie dobrze?
Mieszkam na wsi i szczerze mówiąc, najbardziej podobają mi się ogrody takie..wiejskie, no

niekoniecznie od linijki, raczej jakby natura je malowała sama. Lubię kosmosy bo są takie różnokolorowe i przypadkiem wysiały mi się dwie cynie ( tak mi powiedziano, że to ich nazwa) i tez bardzo mi się podobają takie różowe.
Napisałam , że mam wielkie wymagania, bo działka jest ograniczona drogą dojazdową biegnącą wzdłuż całej działki- na części stoi dom i właściwie do dyspozycji mam takie 'podziabane' kawałki wokół domu i przy tarasie- tu placyk jest ma ok 10x16 m.
To największa część, co do której mam chyba niemożliwe do spełnienia plany- chciałam tu zmieścić ze trzy drzewka owocowe( wiśnie, czereśnie), krzaki owocowe i jeszcze żeby coś oko cieszyło- i tu pomysłu nie mam żadnego. Nawet nie wiem czy gdziekolwiek jest sens trawnik siać..? W dodatku chciałabym bardzo ale to bardzo mieć mały warzywnik. W tym roku pierwszy raz w życiu sama wyhodowałam pomidory- i wzeszły! Z dumy mało nie pękłam