Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:21, 24 kwi 2021

Do góry
Pracowita sobota za mną. Najpierw wyrównanie rabaty po ściągnięciu darni i nasypanie dwóch taczek kompostu.

Przekopałam widłami, wygrabiłam

I sadzenie, jeżówki i stipy wykopałam z innych rabat, mam mnóstwo wielkich siewek.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:20, 24 kwi 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Kasia
Lucjana miziam za uszkiem -niesamowity futrzak

Magnolia piękna i pięknie obfocona

nowe krawężniki trochę ograniczą możliwość poszerzania ,ale skoro już nie ma miejsca na takie działania ,to przynajmniej będzie fajne zakończenie rabaty

Lucjan bardzo lubi mizianie
Licze na wiekszy optyczny porzadek
Mały domek z ogródkiem 21:06, 24 kwi 2021

Do góry
Dzisiaj powstała moja pierwsza rabata. Posadziłam kupione w biedronce cisy tak, aby w przyszłości przysłoniły ogródek warzywny. Narazie moje skrzynie warzywne zasłoniłam drewnianym płotkiem ( będzie oczywiście odmalowany) i przed nimi wsadziłam cisy.

Trawa wygląda koszmarnie, ale mam nadzieję, że moja reanimacja jej pomoże .
Wzdłuż ogrodzenia posadzę tuje szmaragd, zaczynam w przyszłym tygodniu.
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:06, 24 kwi 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Tulipany Exotic emperor na wjazdowej zachwycają

No czekałam na nie!!!! Boskie!!! To jest zdecydowanie ich rok w naszych ogrodach!

Trawnik masz śliczniusi!

A antracyt na altanie to mój ulubiony kolor
Ogród wakacyjny 20:53, 24 kwi 2021

Do góry
Wpadliśmy dzisiaj na kilka godzin zobaczyć jak się ma wysiana trawa i łąka kwietna. Przed wyjazdem naszykowałam sobie nasion kwiatów wszelakich, sadzonek werbeny i firletki, lilaka i maliny. Planowałam nasiona z werbeną i firletką wysiać/posadzić w wymyślonej rabacie-wyspie między sosnami. Na miejscu okazało się, że wszystko zostało pod domem
Trawa jakoś tam wschodzi. Na cuda nie liczę na tym piasku, wysialiśmy mieszankę na tereny suche i musi sobie jakoś poradzić. Ważne, żeby się nie kurzyło. Najbardziej łyso wygląda miejsce z łąką kwietną, niby coś wschodzi, ale szału nie ma. Tu też była mieszanka na tereny suche.

A tutaj następnym razem zamontujemy hamak

W jednym miejscu pod stertą starych sosnowych gałęzi (ktoś sobie składowisko zrobił) wysiała się paproć. Teren będzie oczyszczany, zrobiło mi się jej szkoda, więc zabrałam ją do ogrodu na cienistą. Ciekawe, czy przeżyje i co to za okaz będzie. Obok są laski z sosnowych samosiejek, a dalej mieszane lasy pełne przebiśniegów. To pewnie stamtąd do nas zawędrowała Jak na takie suche warunki wyrosła całkiem dorodna, ma sporo dużych pastorałów. Pozostałości zeszłorocznych liści miały ponad 50cm.

Sezon 2017 u Hanusi 20:52, 24 kwi 2021

Do góry
Darku, mam synową pracującą w szpitalu covidowyym. Prawie jej nie ma w domu, Już jak cień się snuje. A końca tej choroby nie widać.

Dopiero zaszczepionych i ozdrowieńców jest 10 milionów, Potrzeba jeszcze 20, żeby było dobrze, ale tego się nie uzyska, bo zawsze ktoś jest mądrzejszy od Pana Boga.

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej. U Ciebie to dopiero porządek! Podziwiam, brawo!
Ogród z wilkiem zamkn. 20:51, 24 kwi 2021

Do góry
Waclaw napisał(a)

Madziu, a co sypiesz do skrzyń?
Wiem, że ziemię ale do skrzyń potrzebna duża ilość ziemi i z ogrodu jej nie wystarczy. Do takiej ilości skrzyń jak u Ciebie to potrzebna co najmniej wywrotka ziemi do tego torf i kompost?

Wacław
na dno wysypałam całą zawartość kompostownika ....teraz dam kartony i mam zamówioną ziemię( 4 kubiki ) -taką mieszankę do warzyw-wymieszane z obornikiem ,piaskiem ,kompostem i ziemia z naszego terenu ( nie z worków ) taka mieszana przez człowieka ,u którego kupuję korę i właśnie ziemię

dziś padam na pysk ,dobrze ,że młody pomógł kamyczki wozić .....teraz jeszcze malowanie skrzyń -te deski na górze muszę trochę szlifnąć i dalsze działania ....

Sezon 2017 u Hanusi 20:44, 24 kwi 2021

Do góry
Irenko, Elisko, dziękuję, czasami coś się spod palców wymsknie do sensu. Dziś zaliczyłam ogrod,

Ufff. Nareszcie widać, że w nim byłam. Za chwilę zakwitną tulipany, chociaż niewiele ich, po zeszłorocznym przetrzebieniu prez sarny. Jeszcze jeden dziuen i poirządek dookoła będzie. Zostanie posadowić pomidory pod szkłem. Na to mi ze 2 dni potrzeba. I mogę odpoczywać?

O nie! Altankę muszę odświeżyć, bo już z 10 lat nie ruszałam kątów. Może też się uda w miarę szybko, jakaś pomoc mi się szykuje, to wykorzystam wnuków do malowania. A potem grillowanie. O tak!

Hiacynty - Hyacinthus 20:24, 24 kwi 2021

Do góry
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 19:57, 24 kwi 2021

Do góry
Witam, na moich świerkach i jodłach pojawiły się takie oto owady. Czy to są szkodniki, czy może jakieś pożyteczne owady? Proszę o pomoc, co to może być. Jest tego bardzo dużo na każdym drzewku.
Spełnione marzenia 19:44, 24 kwi 2021

Do góry
Dzisiejszy obchód po działce

Drzewko owocowe ( chyba czereśnia)

Klon
Cudowna pissardi

Tulipanki

I jeszcze raz bo bardzo mnie cieszą
Znowu na wsi 19:40, 24 kwi 2021

Do góry
Dziewczyny, dziękuję za podtrzymanie na duchu. Aparat zawieziony do naprawy, spec do pieca będzie pojutrze (na szczęście piec chodzi więc nie marzniemy), pozostaje sprawa kabla. Nie jest najgorzej, miewałam gorsze "czarne serie". Albo z wiekiem podejście do trudności mi się zmieniło.

Irenko niech rosną .

W ogrodzie prawie nic ostatnio nie robiłam z powodu pogody. Denerwuje już mnie to nieróbstwo bo chciałabym uporać się w końcu z wiosennymi porządkami. Miejsce pod sosną powoli się klaruje, część materiału zgromadziłam, pozostaje jakoś miejsce "ogarnąć".

Aktualna wiosna - zdjęcia robione komórką

Ogród w remoncie 19:31, 24 kwi 2021

Do góry
Grujecznik fajnie teraz wygląda. W słoneczku daje po oczach

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:01, 24 kwi 2021

Do góry
słońce, śnieżyca, słońce, deszcz, słońce...
such a beautiful day...

I chwila z pięknym niebem
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:59, 24 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Akcja krawężnik
Nie lubie straszny bałagan po tym i brzydko

Kasiu, może na początku brzydko, ale potem jaki efekt
Podrzucasz może pod krawężniki trochę suchego betonu?
Miejski ogród w wersji mini 18:48, 24 kwi 2021

Do góry
Nie wytrzymałam i posadziłam

Oby się przyjęły.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:41, 24 kwi 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:40, 24 kwi 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:39, 24 kwi 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:38, 24 kwi 2021

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies