Lidko, widać efekty, jak miło! A trawnik jaki ładny! Rosną tam jakieś chwasty?! I ile Ty masz kory kobieto, nazwoziłaś się, ale ładnie to wygląda, nie ma co. Ja też muszę się zaopatrzyć koniecznie. Chwastów do wyrywania na pewno masz mniej.
ps U mnie hortensje też mają bukieciki, także straszyli bez powodu (a to nicponie!)
Hej Lidka!
Fajnie się dzieje u Ciebie. Dużo masz róż? A hortek? Za rok będziesz zaskoczona jak to wszystko urosnie. Ja swoją rabatę która zrobiłam w maju zeszłego roku podziwiam jak dużą już jest wyjątkowo chyba pójdę dziś popielic bo mi się jedna rabata poszerzyła o jakieś 50 cm
Dobrego dnia!
Jesteś moim wzorem pracowitości i pomysłów a Twoj ogród wielką inspiracją. Zwłaszcza oczka i warzywniak siedzą mi w głowie.
Myśle ze jak pokonam chorobe to za kilka lat pewne elementy odgapie.
Trawniczki 2
Mamy 2 takie trawniki blisko domu. Zrobione są
samodzielnie zeszłego lata. Taki urlop. Hihihi
Kopał mąż. Ja wybieralam chwasty . Zakopaliśmy siatke na kreta. Rownalismy razem deseczkami. Przy krawęznikach jest sporo betonu. Dawalam tam ziemie z worków mieszaną z nasza. W upalne dni podlewam przy krawęznikach czesciej niz cale trawniczki bo szybciej wysycha. No i sa ładne.
Chwasty są ale wyrywam lub wycinam nożem.
Siana trawka gesto to chwastów mało.
Mamy jeszcze ok 350 -400 m trawnika do zrobienia w przyszlym roku ale to zrobimy maszynami i dowieziemy ziemi.
Kora z OLX 135 worków po 9 zl kupowane partiami w tym roku Taniej u mnie nie ma.
Kilka workow z brico.
Przyczepa samochodowa taka podwyższona za free z tartaku w zeszlym roku na rodkowoej .widze ze jej juz ubywa.
Z chwastow mam skrzypu i perzu duzo. Reszta to co sie nasieje na razie bez tragedii.
Ale sie napisałam. Ufufuf
Lece zobaczyc Twoje hortki
Moje limelighty z zeszlego roku na razie takie do kolan bez kwiatow. Byly bardzo krótko obcięte.
Mam jeszcze kilka takich bez nazwy.
Bedziemy identyfikować jak beda kwiaty. Bo wiem ze pomozecie.