Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w dolinie 21:18, 23 kwi 2021

Do góry
Niektóre miskanty też pokazały, że żyją (z wyjątkiem jednego)

Irysy syberyjskie, chyba w kwietniu nie zakwitną

Siewki orlików, ciekawe czy w tym roku zakwitną, chciałabym je rozsadzić, bo chyba ich za dużo w jednym miejscu.

Sadziec pomarszczony Chocolate (wszystkie 3 dają oznaki życia)
Pod lasem 21:18, 23 kwi 2021

Do góry
Annamaxima napisał(a)
Miło mi. Witam serdecznie i oczywiście pozdrawiam ciepło.

Witam i ja pięknie jest. Dziko a zarazem wszystko ma swoje miejsce i każda roślina z każdą pasuje w tym gąszczu kwiatów.
Widać, że od dawna niektóre no róże rosną. Hortensje przeszły siebie czy ta najwyższą to pienną czy tak przycięta.

Ogród chyba bez ogrodzenia bo nie widzę pełny luz
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:13, 23 kwi 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wiesz, że dopiero teraz wpadło mi w oko, że Twój ogród jest na dwóch poziomachW sezonie tego nie wyłapałam

Można tak powiedzieć chociaż w sumie taras jest na poziomie ogrodu, dlatego jest tylko nieduży pasek poniżej ogólnego poziomu A te krokusiki też bardzo lubię

Szkoda, że już skończył się sezon na krokusy, ale królują za to sklalnice, szafirki..

Ogród w dolinie 21:13, 23 kwi 2021

Do góry
Jakieś fotki dla dokumentacji stanu ogrodu.
Piwonia w takim stadium

Rozchodniki trochę większe niż ostatnio.

Czosnki będą hurra

I nawet rozplenica ruszyła

Szałwie się mnożą a stare kępy niemrawo się wychylają.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:08, 23 kwi 2021

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Mój ulubiony kolor krokusów
...uDany ogród 20:58, 23 kwi 2021

Do góry

Miłego weekendu!!
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:57, 23 kwi 2021

Do góry
Pogoda nas tej wiosny nie rozpieszcza

Wszystko budzi się później, ale odnoszę wrażenie, że dłużej można delektować się każdym kwiatkiem
...uDany ogród 20:56, 23 kwi 2021

Do góry
A to już budząca się zieleń

...uDany ogród 20:54, 23 kwi 2021

Do góry
Dobry wieczór
Przez ostatni tydzień byłam na ogródku raptem 10 minut i to przejazdem. Czuję ogromny niedosyt, ale tak to teraz u nas wygląda. Następny zapowiada się jeszcze gorzej znaczy wcale nie będzie możliwość pojechać do ogrodu.
Wreszcie zaczyna się zielenić. Zrobiłam kilka zdjęć i marzę żeby móc podziwiać te zmieniające się obrazy zza okna...

Trochę kwiecia przy piątku

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:50, 23 kwi 2021

Do góry
Piotr_ napisał(a)
I szklarnia pełna pomidorów i zaczynają kwitnąć .
a w ogrodzie piało śnieg wszędzie, jedynie filter w oczku działa wiec woda szumi

Zazdraszczam tak dużej szklarni. Moje marzenie, rośliny pięknie rosną
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:46, 23 kwi 2021

Do góry
Czas na kostkę i bałagan ale po 3 dniach skończyłem dziś kostkę myć było brudno,
miedzy czasie sadziłem byliny itp ale podołałem .
Ogród z uśmiechem 20:36, 23 kwi 2021

Do góry
Wczoraj wieczorem obserwowałam pewną ciekawą scenkę. Oświetlenie było już marne więc zdjęcia nie są najlepsze ale:

Dwa śpiewaki (drozd - śpiewak) uznały, że o jednego jest tu chyba za dużo:

Ten - bardziej zadziorny przyjął pozycję w parterze:

Ten drugi - bardziej chyba nastawiony luzacko - kierujący się chyba zasadą "no i co mi zrobisz"

Przyjęły pozycje w ringu:

A potem to już pióra leciały na całego

Trwało to około 15 minut, żaden nie chciał oddać pola. Potem przeniosły się w krzaki więc już nic nie widziałam. Nie wiem, który mi się bardziej podobał

Ogród z zegarem 20:34, 23 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Modrzew kreici

I wisienka (nie pamietam w tej chwili nazwy), już wiem Kojou No mai

Też mam tego modrzewia u nas się ostał tylko on i gniazdkowy
Ogrodowy Kalejdoskop 20:24, 23 kwi 2021

Do góry
Dzisiaj prace nieplanowane. Obcinanie winobluszczu i usuwanie mniszka
Przed i po.
Przedogródek pod dębem 20:20, 23 kwi 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
Ale piekne pasy żonkili i narcyzow!
Super drzwi - na jaki kolor malujesz?

Dziękuję za uznanie. Daleko Przedogródkowi do Twojego ogrodu Kasiu ale będę gonił. Obiecuję.
Drzwi na razie muszę oczyścić.
Później naprawić, zakonserwować a na koniec pomalować.
Kolor ciemny. Chciałbym ciepły brązowy ale jednak ciemny. Muszę ukryć wady drewna które już widzę. Powłoki malarskie dobiorę.
Inspiracją są te drzwi:

Czy widzisz analogię Kasiu?

Ogród z uśmiechem 20:17, 23 kwi 2021

Do góry
No i nie byłabym sobą gdybym nie pokazała moich ptaszorków. Mnie nie ma to one buszują

Chcecie coś przekąsić?

Zięba i piegża:

Ogród z uśmiechem 20:01, 23 kwi 2021

Do góry
Jesienią nie sadziłam tulipanów ale i tak mam

Ogród z uśmiechem 19:59, 23 kwi 2021

Do góry
Ogród z uśmiechem 19:56, 23 kwi 2021

Do góry
Skoro wreszcie widzę swój ogród na żywo to pokażę mój ubiegłoroczny zakup - magnolię Wildcat. Świeci z daleka. Ponieważ kupiłam ją już po kwitnieniu to obawiałam się czy aby to ta
Na szczęście tym razem nie było pomyłki

Ogród z koniczynką 19:47, 23 kwi 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)

Haneczko, jesteś kochana...z taką decyzją "biję się" już 2 sezony, to znaczy z wycięciem suchych badyli, ciągle licząc na odrost listków...nie wpadłam na pomysł wstawienia tam czegoś w donicach...Jak będę na działce, to kolejny raz przejrzę krzaczek po krzaczku, i pokuszę się na wycięcie chorych gałązek...bo pozostawienie w takim stanie jak teraz, 3 sezon z rzędu, to chyba mija się z celem...Rozmyślam jeszcze nad innym pomysłem. Otóż w ogrodzie przydomowym mam cisa formowanego i gdybym go jeden sezon nie przycięła, to miałabym gałązki do ukorzenienia, licząc oczywiście na pozytywny efekt z korzonkami, mogłabym wówczas przymierzyć się do wymiany obwódki bukszpanowej na cisową. Jednakże biorąc pod uwagę taki wariant, to wszystko znacznie odwlecze się w czasie...a pesel gna do przodu jak szalony...Biję się z myślami od dłuższego czasu i nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji. Natomiast zakup gotowych sadzonek cisa w ilości 100 szt, raczej odpada, to pójdę z torbami.
Z drugiej strony pozostawienie tego dużego cisa bez cięcia cały rok, by uzyskać nowe gałązki do sadzonkowania, może doprowadzić do zdeformowania uzyskanego już kształtu, a szkoda by mi było... I w tym momencie doszłam do ściany...

To ja Ci jeszcze coś innego podpowiem, jako matka chrzestna Twojej Koniczynki czuję się w obowiązku pomóc. I tak:
Jeśli ten środek nie odbije to wytnij suche ze środka i drucikiem powiąż te zewnętrzne ze sobą zostawiając luz na gałązkach, zrobi się węższa, ale zasłoni dziurę, a szybko przyrośnie i doprowadzisz do oczekiwanej szerokości nie stracisz i nie będziesz musiała tak długo czekać na efekty jak z sadzonkami cisa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies