Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:58, 11 paź 2015

Do góry
A to nowe roślinki w ogrodzie o których pisałam
magnolia merrill

ambrowiec od Reni

brzózki od Reni

Ogród Loczka 17:26, 11 paź 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kurcze szukam tej jesieni u Ciebie, a tam letnie widoki. Łubin kwitnie w najlepsze, różyczka kusi kolorem, lawenda też niczego sobie, żeby tylko termometr wskazywał więcej stopni.

Witaj. Delikatne symptomy tylko ale jutro ma spaść śnieg to liście zmienią kolory. Na teraz zaczyna magnolia, ambrowiec i liście winogron.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:05, 10 paź 2015

Do góry
HANIA
dzięki kochana
ja jakoś bez fot nie umiem dlatego stale, coś wklejam, no zresztą zmiany nieustanne też, pory roku i rewolucje)

SEBEK
ojej, dzięki wielkie
MADŻENKA
u was tez rankiem chyba były mgły?dziękuje Marzenko

ULA
oby, jak najdłużej choć liści z wiązów już pełno, mimo to uwielbiam je grabić i ten zapach

BORBETKA
regularnie od dołu podcinamy gałęzie, zaczęliśmy 3 lata temu, po trafieniu na O., chciałam coś nowego i musiałam wygospodarować miejsce; sadząć i kopiąc, zawsze jakiś korzonek się uszkodzi, ale bez uszczerbku dla drzew, czasami kopię dół i korzeń jest, ale i miejsce dla rośliny i potem poradzi sobie. Na pewno trzeba często podlewać, bo jednak drzewa wyciągają wodę, ale bez problemu rosną; zrób podobnie. Aha, jeszcze jak podcinamy drzewa, mielimy je i to sypię na rabaty, chroni przed suszą, użyźnia i powstaje coraz wyższa warstwa ziemi dla tych roślin dolnych Mam nadzieję, ze pomogłam

GARDENARIUM
Danusiu, nie pamiętasz pewnie, ale ja tak, ja siedziałyśmy na ławce, a na pierwszej wyspie same brązowe igły i jak popatrzyłam twoimi oczami, zabrałam się za czyszczenie pni i tym sposobem sobie kciuka tez machnęłam

magnolie gwiaździste zaczynają się złocic

winobluszcz i szkarłatka amerykańska, ten kolor u niej najbardziej lubię

sumak Tiger Eyes juz powoli złoty

kolory jesieni, złoto i czerwień
magnolia żółknie
a powinna byc miedziana
"W kolorze blue" 11:13, 10 paź 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
pięknie się zmienia u Ciebie- im bliżej zimy, tym ładniej, jak Ty biedaku mrozy przetrwasz na krzesełku ogrodowym? Może siłą Cię do domu wstawią, razem z krzesełkiem i pod choinka postawią. Bo sama to raczej do domu nie pójdziesz i dobrze Cię w tym rozumiem.

Derenie chińskie-owocki, jadłam- tzn smakowałam bo wyplułam- niezbyt smaczne,ale ładne
Namiocik sobie zrobię foliowy, planowalam dla lotosa, to poszerze wersje xxl i sobie usiądę w nim.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:55, 09 paź 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Ale jeszcze letnio u Ciebie. I ślicznie jest- jak zawsze, ale zawsze ciut inaczej.
Krajalnica- na co uważać?- na paluchy, bo krwawy chlebek nie do wszystkiego pasuje

Marta, krwawy chlebek ??

A jest coś, do czego pasuje ?
"W kolorze blue" 20:17, 09 paź 2015

Do góry
pięknie się zmienia u Ciebie- im bliżej zimy, tym ładniej, jak Ty biedaku mrozy przetrwasz na krzesełku ogrodowym? Może siłą Cię do domu wstawią, razem z krzesełkiem i pod choinka postawią. Bo sama to raczej do domu nie pójdziesz i dobrze Cię w tym rozumiem.

Derenie chińskie-owocki, jadłam- tzn smakowałam bo wyplułam- niezbyt smaczne,ale ładne
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:08, 09 paź 2015

Do góry
Aga,pięknie wszystko porosło.
Jaka stipowa śliczna!
I trzcinnikowa też piękna!

buksy już krągłe, ładne, w montanach świetne- bardzo juz ładne te dwie rabaty koliste.
Bardzo się u Was zmieniło i jest pięknie.
dzięki za zdjęcia- troszkę nasyciłam głód, odrobinkę.

U nas tez zimno, lodowato
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:57, 09 paź 2015

Do góry
Ale jeszcze letnio u Ciebie. I ślicznie jest- jak zawsze, ale zawsze ciut inaczej.
Krajalnica- na co uważać?- na paluchy, bo krwawy chlebek nie do wszystkiego pasuje
"W kolorze blue" 15:39, 08 paź 2015

Do góry
Buki są, Magnolia wróciła, Ania Mi zje śnidanie na kanapach - czyli jest dobrze. Ale ci lekarze - ofiary systemu . Żal ich, jak nic.
"W kolorze blue" 14:37, 08 paź 2015

Do góry
Buki, są dojechały z przygodami o 7 rano, auto bez windy, upss, zapomnieli. Ja w pizamie sama bez M. Na szczescie miałam panów od ogrodzenia, którzy targali paletę. Są...malutkie i golutkie jak niemowlaczki. Po 16 akcja sadzenie. Jestem w biegu, nie wiem gdzie ręce włozyć, od rana szpital, tradycyjne opierd...lekarzy, którzy jak ktoś ma 78 lat, to powinień kierpce do trumny szykować, a nie mieć czelność zawracać głowę.

Mała Mi siadaj, kanapa uwalona na maxa, w nosie mam, do siedzenia jest
Ola masz juz swojego?
Magnolia, fotyyyyyyyy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:20, 08 paź 2015

Do góry
utnę kawałki ogrodowych i wcisnę w piach, może coś będzie, ale może żal, takie ładne przyrosty
ale rodek musi się starać, bo go zasłania

piwonia drzewiasta ma ładne wybarwienie
magnolia parasolowata jeszcze nie ma pięknego wybarwienia

kolejne, z ostatnio zakupionych Vanilek dałam tu z przodu i ukorzenione ogrodowe, potem między to, siewki mojej rozplenicy Black Beuty, niestety wrzosy i wrzośce nie wytrzymują tu

kolejne poszły tu
wiosna zetnę je na 10cm nad ziemią
liczę na sztywne pędy
Ogród niby nowoczesny ale... 12:41, 08 paź 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Babka,
nigdy nic nie wysadzałam...każda stipa zimowała tam gdzie rosła.
Pilnowałam tylko jednej rady którą przekazała mi Magnolia - aby w razie dużych opadów sniegu nie zalegał on na stipie bo wtedy ją dusi i gnije.
Więc jak eM odśnieżał to miał przykazane aby snieg nie lądował na stipie i tyle.
Jeśli ona u Ciebie rośnie bez żwirku to nawet jak nie przeżyje to siewki się same rozsieją... U mnie w ten sposób już dwie zimy dały radę. Więc nie baw się w wysadzanie w/g mnie. Zawsze możesz wiosną nowe wysiać

Za późno przeczytałam, wszystkie siewki wykopałam i wsadziłam do doniczek Najwyżej zadołuję je w jakimś zacisznym miejscu, może odpiją na wiosnę a jeśli nie to pewnie tak jak mówisz, bedzie ich jeszcze mnóstwo wiosną na rabacie
A teraz rozplenica - czy mogę ją teraz podzielić / Nie chodzi mi o ciachanie lecz o oddzielanie poszczególnych pędów ? Ma to jesn i czy teraz jeszcze dadzą radę czy poczekać z tym do wiosny ?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:17, 08 paź 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Zrób zdj. włochatym żołędziom.
Czy u ciebie obiedka też takładnie wybarwiona tej jesieni? Nigdy taka nie była.

aparat wyjechał. Cyknę za 2 tygodnie, chyba że coś innego wymyślę
Obiedka w tym roku była bardzo dorodna i piękna. Nie patrzyłam na nią teraz po powrocie, muszę zerknąć.

Cebulkujesz wiosenne w tym roku?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:14, 08 paź 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

i podobno smaczne o kaszatnowym posmaku i do faszerowania.Będę się dzielić nasionkami jak mi się uda rozchodować

oj, a ja myślałam, że one tylko ozdobne.
Oby Ci się zatem udało rozchodować
"W kolorze blue" 11:12, 08 paź 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ooo wczasowałaś się na Manhatanie??
Masz pewnie jakies fajne fotki?? Ogrodowe? Podzielisz się nimi

Ensata...i jak buki?? Jadą? Bo ja czekam na relację...

tak, własnie tam.
Foty są, ale pojechały na plener malarski na 2 tygodnie. Aparat został mi wyrwany z rąk na lotniskui pojechał z miejsca w siną dal.
pokaże jak wróci sprawca porwania
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:10, 08 paź 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Marta, świetaniaste te dyńki małe!

i podobno smaczne o kaszatnowym posmaku i do faszerowania.Będę się dzielić nasionkami jak mi się uda rozchodować
"W kolorze blue" 11:08, 08 paź 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ale tu wesoło! o transporcie buka do Gosi to nawet na Manhatanie gadają...

Buziaki dziewczyny.
Mogę się przysiąść?

Ooo wczasowałaś się na Manhatanie??
Masz pewnie jakies fajne fotki?? Ogrodowe? Podzielisz się nimi

Ensata...i jak buki?? Jadą? Bo ja czekam na relację...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:01, 08 paź 2015

Do góry
a co to juz lutownicy nie można sobie przypalić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies