Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:34, 20 lut 2014

Do góry
Mama piesków wygląda tak

Na wiosne już był zaplanowany drugi pudelek, ale w grudniu wygrała natura i szybszy pies sąsiada podkopał się pod płotem i wyszły kundelki
3 mają domki już na 100% pozostałe 3 czekają na zdecydowanie się potencjalnych chętnych

Teraz wybieram się na dalsze porządki ogrodowe, słońce świeci i ciepełko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:25, 20 lut 2014

Do góry
Luki Ale masz słodziaki w domu i to ile gdybym nie miała już swojej suni to zakochałabym się na mur beton A jak wygląda mama? masz dla nich domki ?
Czytałam u Gosi że zacząłeś porządki w ogrodzie z wielkim zapałem i przygodami no brawo, że się nie dałeś przeciwnościom Pozdrawiam
Żurawka - Heuchera 23:49, 19 lut 2014

Do góry
Fire Alarm raczej u wszystkich martwa... moja w grudniu już zgniła, teraz to nawet nie widać, żeby cokolwiek po niej zostało.
Ogród cioci 21:50, 19 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Orli lot był bardzo opanowany a lądowanie wzorowe, żadnych uszkodzeń, mam nadzieje, że nikt nie widział i nie słyszał jak wybuchnąłem śmiechem na cały głos

No to dobrze że upadek kontrolowany był Nawet jak ktoś widział to się nie przejmuj Ja kiedyś wybombiłam się na schodach w kinie przy pełnej widowni z dwoma kubkami coli. Nic mi się nie stało ale wstyd
Ogród cioci 21:44, 19 lut 2014

Do góry
Orli lot był bardzo opanowany a lądowanie wzorowe, żadnych uszkodzeń, mam nadzieje, że nikt nie widział i nie słyszał jak wybuchnąłem śmiechem na cały głos
Ogród cioci 21:33, 19 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Mówisz, że masz lenia u mnie dzisiaj na odwrót... pełen zapału wyszedłem na porządki i zaczęło się.
Pierwsze rozleciały się grabie, następnie wywinąłem orła na wiadrze, na końcu chmury dodały deszcz Wszystko przeciw mnie, ale nie dałem się tak łatwo, wygrabiłem jeden trawnik i posprzątałem jedną rabata
Mam nadzieje, że jutro pogoda dopisze i wszystko wysprzątam

Łukasz mój leń niebawem przepędzony zostanie mam nadzieję Mam nadzieję że się nie potłukłeś??
Ogród cioci 21:14, 19 lut 2014

Do góry
Mówisz, że masz lenia u mnie dzisiaj na odwrót... pełen zapału wyszedłem na porządki i zaczęło się.
Pierwsze rozleciały się grabie, następnie wywinąłem orła na wiadrze, na końcu chmury dodały deszcz Wszystko przeciw mnie, ale nie dałem się tak łatwo, wygrabiłem jeden trawnik i posprzątałem jedną rabata
Mam nadzieje, że jutro pogoda dopisze i wszystko wysprzątam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:05, 19 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No no wizytówka pełną gębą Już 5 raz oglądam.
Bukszapny trawki i hortensje to masz genialne, a o tych łanach tulipanów wiosną nawet nie wspominam, a najlepsze, że już niedługo znowu będą kwitły
5 razy? nieźle gratuluję wytrwałości, bo ja nie mogłam zdecydować się na zdjęcia
Piaskownia na zakręcie 13:40, 19 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ile lat ma ta hortensja?

Obie mają chyba po pięć lat
Piaskownia na zakręcie 13:29, 19 lut 2014

Do góry
Ile lat ma ta hortensja?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:08, 19 lut 2014

Do góry
No no wizytówka pełną gębą Już 5 raz oglądam.
Bukszapny trawki i hortensje to masz genialne, a o tych łanach tulipanów wiosną nawet nie wspominam, a najlepsze, że już niedługo znowu będą kwitły
Ogrodowe przygody 10:56, 19 lut 2014

Do góry
Tego liliowca rozsadzić najelpiej wtedy gdy już będzie widać, że wychodzi z ziemi. Najlepiej zrobić to widłami, żeby nie uszkodzić korzeni, a rozrywać kępe rączkami jeżeli to jest możliwe, ale to najbezpieczniejszy sposób
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:05, 19 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Piękny oszroniony ogród, a te topiary to naprawde perfekcja
Dyskusja naukowa bardzo ciekawa... ale mimo że matematyke lubie to przeliczanie jednostek było zawsze dla mnie męczarnią dlatego mam ze sobą zawsze konwerter jednostek

Ot i wyższa technika Najgorzej jak się stoi z preparatem i miarką w ręku, a w głowie nagle pustka
Pozdrawiam!

AgnieszkaW napisał(a)
Ależ tu naukowe dywagacje, Zrozumiałam z tego tyle, że jak mam 5 -litrowa konewkę, to daję niepełną łyżeczkę środka, czy tak???

Wieloszko, kulki masz ekstremalnie równo przycięte, to jest niewiarygodne, że tak można Nie lubisz lawendy? Hmm, a ja ją uwielbiam, szaro-siny, srebrny kolor w ogrodzie też, bo idealnie pasuje do wapieni, ale kiedy mam ochotę pooglądać geometrię w ogrodzie, przybiegam do Ciebie albo do Marzenki - i to jest fajne, że mamy taką możliwość

Mała łyżeczka ma ponoć 5ml, więc całą małą na 5l konewkę wody.
Aga, to nie jest tak, że nie lubię lawendy - jest piękna, ale akurat w moich warunkach glebowych źle rośnie, za to do Twoich wapieni - idealna
I błagam, przestańcie już z tymi "idealnymi" topiarami, bo jak mi coś nie tak pójdzie z cięciem, to będę musiała wątek zamknąć ze wstydu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:13, 18 lut 2014

Do góry
Jeszcze tak skromnie zapytam.
Gdyby ktoś miał zbędne patyczki hortensji Limielight po cięciu to z chęcią przygarne, oczywiście wszelkie koszta przesyłki pokrywam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:10, 18 lut 2014

Do góry
Taka tam mała psiarnia w domu

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:05, 18 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Agania najczęściej wysyłają po 30 marca Łukaszek kiedy obrywasz stare listki żurawek? dzisiaj aż mnie korciło, żeby te brzydkie poobcinać ja tez potrzymam kciuki

Stare listki żurawek obrywam w sumie na wyczucie jak już widać wyraźnie, że roślinki zaczynają startować z przyrostami Za trzymanie kciuków dziękuje jeszcze tydzień oczekiwania został

anna_g napisał(a)

Każdy już chyba na to czeka przytupując niecierpliwie zwłaszcza że słoneczko już tak pięknie świeci, śpiew ptaków zaczyna być słychać, zielone z ziemi wyłazi... wiosna się "przebija" - już by się chciało do ogrodu... już by się wsadziło łapki w ziemię Ale ja się jeszcze zdecydowanie wstrzymuję, co przychodzi mi o tyle łatwo że z pracy wracam o 17.30 i było nie było ciemno robi się za chwilę
Pozdrawiam Luki

Jak pogoda jutro dopisze to ruszam na porządki i może zaczne wykopywać lilie na rabacie, któa idzie do zmian. Mam tyle do zrobienia, że nawet nie wiem od czego zacząć
Pozdrawiam również
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:59, 18 lut 2014

Do góry
Piękny oszroniony ogród, a te topiary to naprawde perfekcja
Dyskusja naukowa bardzo ciekawa... ale mimo że matematyke lubie to przeliczanie jednostek było zawsze dla mnie męczarnią dlatego mam ze sobą zawsze konwerter jednostek
Kolorowy Ogród Geni 16:36, 18 lut 2014

Do góry
Ta żuraweczka o którą pytała Ania, to na 99% Solar Eclipse i rzeczywiście jest piękna, wytrzymuje nawet mocne słońce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:19, 18 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dziękuje bardzo. Liliowce zamawiałem i mam potwierdzone, wiadomość musiała się zawieruszyć, więc albo wysłać jeszcze raz, albo zadzwonić, ale warto przypomnieć, że już się zamawiało wcześniej U mnie wiosna ma się dobrze, błotko praktycznie zniknęło, a ziemia już odmarza całkowicie i niektóre roślinki zaczynają się budzić.

Gosiu dziękuje za krokusy

U mnie wieje nudą, nawet na planowanie już nie mam po dzisiejszym dniu ochoty... ale to nie miejsce do tego. Może mi przejdzie, jak wyjde do ogrodu w końcu na jakieś porządki...

Każdy już chyba na to czeka przytupując niecierpliwie zwłaszcza że słoneczko już tak pięknie świeci, śpiew ptaków zaczyna być słychać, zielone z ziemi wyłazi... wiosna się "przebija" - już by się chciało do ogrodu... już by się wsadziło łapki w ziemię Ale ja się jeszcze zdecydowanie wstrzymuję, co przychodzi mi o tyle łatwo że z pracy wracam o 17.30 i było nie było ciemno robi się za chwilę
Pozdrawiam Luki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:21, 17 lut 2014

Do góry
Dziękuje bardzo. Liliowce zamawiałem i mam potwierdzone, wiadomość musiała się zawieruszyć, więc albo wysłać jeszcze raz, albo zadzwonić, ale warto przypomnieć, że już się zamawiało wcześniej U mnie wiosna ma się dobrze, błotko praktycznie zniknęło, a ziemia już odmarza całkowicie i niektóre roślinki zaczynają się budzić.

Gosiu dziękuje za krokusy

U mnie wieje nudą, nawet na planowanie już nie mam po dzisiejszym dniu ochoty... ale to nie miejsce do tego. Może mi przejdzie, jak wyjde do ogrodu w końcu na jakieś porządki...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies