Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 18:03, 20 lut 2014

Aniu zatrąbie, ale nie za głośno chciałbym, żeby było już po, ale wytrzymam te kilka dni
Widziałabyś nasze zdziwienie przy 5 szczeniaku, myśleliśmy że 6 to jakaś pomyłka teraz dają nieźle popalić, ale jeszcze dwa tygodnie i 3 pójdą do nowyc domków.

Ewo bardzo dziękuje pw
malgorzata_s... 18:16, 20 lut 2014

Śliczne piesiuńki No ale do mamusi to średnio podobne Ja dzisiaj też trochę w ogrodzie podziałałam i jestem szczęśliwa
Luki 18:17, 20 lut 2014

Jak przez całą 'zime' bolał mnie tylko kręgosłup od siedzenia to dzisiaj przypomniałem sobie, że mam mięśnie. Cały dzień na podwórku, jak to przyjemnie zamienić wysiłek psychiczny na fizyczny.
Dzisiejsze prace:
- żywopłot z ligustra bardzo mocno przycięty,
- kolejna częśc trawnika wygrabiona,
- wycięte trawy,
- 2 rabaty oczyszczone,
- wykopałem też lilie z rabaty do przeróbki i dobrze, że zrobiłem to dzisiaj, bo niestety dwie zniszczyłem, wszystkie miały już małe kiełki i bez żadnych uszkodzeń wykopałem wszystkie pomijając dwie ostatnie, które były już prawie przy ziemi, złamałem pędy trudno się mówi. Jutro pokaże co wykopałem, niektóre cebule większe od mojej pięści będzie trzeba je posadzić w nowe miejsca.
Planuje zacząć przekłądać kostke na obrzeżach, najgorsza praca byłaby z głowy.
Do soboty muszę wyciąć 20 letniego sumaka, połamał się w ostatnich latach i brzydko wygląda, a pień cały popękany od złamań.
Luki 18:41, 20 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Śliczne piesiuńki No ale do mamusi to średnio podobne Ja dzisiaj też trochę w ogrodzie podziałałam i jestem szczęśliwa

3 są mocno podobne tylko kolorki nie takie same
Pszczelarnia 18:59, 20 lut 2014

Ahoj ogrodowa przygodo!

anna_g 16:14, 21 lut 2014

To popracowałes solidnie Łukaszu... Ożżżż jak ja zazdraszczam tym którzy już mogą wyjść na ogród. Wracam codziennie z pracy ok 17.30 to jeszcze nie ma szans... a w soboty trzeba pozałatwiać wszystko co w tygodniu się nie da... Nie ma sily ja muszę jeszcze poczekać na ogród... W wielu wątkach już czytam o porządkach W każdym razie "cześć pracy" Wpadnę jutro oglądnąć co wykopałeś

Mamusia psiaków mnie zaskoczyła taka drobinka Kolorystycznie nie wdały się w nią Niech znajdą wszystkie dobre domki
Luki 22:31, 21 lut 2014

Kolejne porządki poczynione Warzywnik, aż się 'świeci' od czystości Kolejne 3 worki śmieci do kolekcji.
Wspominane wczoraj ogromne cebule lili OT. Musiały być wykopane.
Porównanie do mojej 'rączki'

Luki 22:35, 21 lut 2014

Wyczyściłem też troszke żurawki w doniczkach ze zbyt dużej ilości liści bo zaczynały pleśnieć pod spodem. Mimo niezadołowania wszystkie przetrwały Widok nie zbyt piękny, ale tylko poczekać kilka tygodni jak ruszą Troszke tego tam jest

I uchwycone w biegu oznaki wiosny

Widział ktoś lilie w lutym
Luki 22:39, 21 lut 2014

Ewo Cudowne te Limki może się doczekam za pare lat takiego widoku Dziękuje.

Aniu ja przez nadmiar wolnego czasu boje się, ż braknie rozumu i zaczne robić to czego jeszcze nie powinienem w ogrodzie Powstrzymuje mnie głownie to, że jeszcze nigdzie nie można kupić roślin, na nowe rabaty
Co do piesków... jeden walczył o biel, ale czarne plamki wygrały Ja też mam nadzieje, że znajdą nowe domki wszystkie i to jak najszybciej. Pierwsze dwa już w przyszłym tygodniu powędrują do nowych włąścicieli, zgoda od weterynarza jest
Nikita 23:27, 21 lut 2014

Luki napisał(a)

Mój ci on, mój.....
Witaj Łukasz, dawno mnie nie było, więc zaglądam czy Pani Wiosna do ciebie przyszła.... a tu widzę, że nie dosyć, że przyszła to ci śliczne maleństwa zostawiła. Wszystkie proszę od cioci Nikity podrapać za uszkiem a tego dodatkowo po brzuszku posmyrać.
Pozdrawiam weekendowo.