Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:45, 01 sie 2013

Do góry
Zobaczymy czy się uda, będe się bardzo cieszył jak dojdzie do skutku.

Jutro cięzki dzień, trzeba w końcu nadrobić wszystkie prace ogrodowe. Obecnie nie widać, że ktoś np dba o krzewy i przekwitnięte lilie Trzeba to poprawić.
Dzisiaj uciekam zobaczyć film, jakiś dramat lub coś pokrewnego
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:39, 01 sie 2013

Do góry
Lobelia i starzec popielnik

języczka i owad

lilie i smagliczki

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:13, 01 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Geografia otoczenia z góry.... dla rozeznania sie w moich rabatach..... z góry ogród wygląda brzydko i płasko
Moje cebulowo i liliowo, krzaki, piwonia drzewiasta, jaśmin, puste pole to poletko zimowitów..... nie podoba mi się.... kiedyś to wszytko przemebluję..

Dalej wrzosy, hortensje ogrodowe.. do wyrzucenia wszystkie..... to najzaciszniejsze i najcieplejsze miejsce, a one kwiatek co któryś badylek po takiej zimie.. zresztą serby sie rozrosną.. są tu wrzosy i takie tam różne... liliowce, krzewuszka, rh... lilie

Ja nie mogę jednak weszłaśale zdjęcia warte strachu asc
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:02, 01 sie 2013

Do góry
Geografia otoczenia z góry.... dla rozeznania sie w moich rabatach..... z góry ogród wygląda brzydko i płasko
Moje cebulowo i liliowo, krzaki, piwonia drzewiasta, jaśmin, puste pole to poletko zimowitów..... nie podoba mi się.... kiedyś to wszytko przemebluję..

Dalej wrzosy, hortensje ogrodowe.. do wyrzucenia wszystkie..... to najzaciszniejsze i najcieplejsze miejsce, a one kwiatek co któryś badylek po takiej zimie.. zresztą serby sie rozrosną.. są tu wrzosy i takie tam różne... liliowce, krzewuszka, rh... lilie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:48, 01 sie 2013

Do góry
kachat napisał(a)
O, jaki ładny ogródek! I liliowce i lilie piękne, ja mam na razie po kilka jednych i drugich, ale już zachorowałam na nie choroba nieuleczalną i na wiosnę obkupię się w znacznie więcej

Bardzo dziękuje i oczywiście zapraszam częściej.
Te choroby są bardzo groźne. Z liliowcami to zaczynałem od jednego, poźniej kolejne dwa i jeszcze 5, a teraz to już nie mówie. Z liliami podobnie. Dobrze, że mam jeden i to wielki hamulec - brak miejsca, nie wiem gdzie posadze tegoroczne liliowce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:31, 01 sie 2013

Do góry
O, jaki ładny ogródek! I liliowce i lilie piękne, ja mam na razie po kilka jednych i drugich, ale już zachorowałam na nie choroba nieuleczalną i na wiosnę obkupię się w znacznie więcej
Miniaturowy ogródek 09:52, 01 sie 2013

Do góry
Akurat przeciw jeżówkom-wielkoludom nic nie mam...u mnie za liliami rosną, na razie słabo są widoczne, ale lilie przekwitają, będę sobie na jeżóweczki patrzeć. A może w przyszłym roku jeżówki będzie z nad lilii widać
Bajkowy ogród Weroniki 23:03, 31 lip 2013

Do góry

Róże i rozchodniki, hortensje, surfinie, lilie, liliowce i floksy.

Ogród z łezką 19:10, 31 lip 2013

Do góry
Dobra...najpierw ławka. Jeszcze podłokietniki i w środku trzecie nogi na podparcie. Ma prawie 2 metry długości, boję się, że jak siądą 4 osoby...chociaż eMuś mówi, że da radę, dechy grube na 5 cm i dębowe...mimo wszystko...dla spokojności

i kwiatuchy (pierwsze mieczyki bez wciornastków w tym roku, czyżby mnie ominęło?)

lilie są cudowne,pachnie wszędzie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:15, 31 lip 2013

Do góry
Eden

Bonica?

Lilie z pomidorkiem

Nowa limka, na razie w donicy:

Nostalgia:

Mozart:

Spacer po moim ogrodzie 13:55, 31 lip 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Witaj Dora.
Jeżówki i lilie w Twoim ogrodzie zauroczyły mnie! I koteczek prześliczny!
pozdrawiam

Witaj. Fajnie, że do mnie zajrzałaś. Ja w Twoim ogrodzie wypatrzyłam ostrogowca. Bardzo mi się podoba. Muszę poczytać o nim.
Pozdrawiam
Spacer po moim ogrodzie 12:26, 31 lip 2013

Do góry
Witaj Dora.
Jeżówki i lilie w Twoim ogrodzie zauroczyły mnie! I koteczek prześliczny!
pozdrawiam
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:57, 31 lip 2013

Do góry
I rabata pod domem do której chcę dosadzić bukszpanowe obwódki...........
Teraz kwitną wyhodowane prze ze mnie chabry, czekam jeszcze na nieśmiertelniki .
Wsadziłam jeszcze lilie kupione w lidlu...

Strasznie podoba mi sie połączenie żółtego, lekkiego pomarańczu, różu i akcentu z niebieskich chabrów

W cieniu - zacieniona 06:53, 31 lip 2013

Do góry
Lilie...przed burzą.
Starorzecze na górce 06:46, 31 lip 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

A to cegłę możesz wykorzystać na ścieżkę rustykalną Może ta cegła na przepuszczalność gleby wpływa i lilie sobie to chwalą

Co za krzewiszcza lilie Ci zasłoniły, Dawid?

Za małe te cegiełki, bo zazwyczaj w kawałkach niestety. A krzewiszcza... jasminowiec się za mocno rozrósł i nakrywa je z góry, a niby go wiosną mocno obciąłem....
Starorzecze na górce 01:08, 31 lip 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)

W mojej ziemi rosną cegły A dokładniej mówiąc po całym ogrodzie pochowane są stare fundamenty poniemieckich budynków. Wykopuję je zawsze. Może faktycznie cebulom wśród nich dobrze, ale z fartem to nie zawsze. W tym roku 3 lub 4 odmiany muszę przesadzić, bo za bardzo krzewiszcza je zasłoniły.

A to cegłę możesz wykorzystać na ścieżkę rustykalną Może ta cegła na przepuszczalność gleby wpływa i lilie sobie to chwalą

Co za krzewiszcza lilie Ci zasłoniły, Dawid?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:14, 30 lip 2013

Do góry
wojtus16z napisał(a)
Witaj !!! Bardzo ciekawy ogród i piekne lilie równiez moje ulubione. Fajny z Ciebie człowiek trzymaj tak dalej.

Witaj Wojtku.
Bardzo Ci dziękuje za odwiedziny i miłe słowa, zapraszam ponownie i może też zdecydujesz się na swój wątek.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:07, 30 lip 2013

Do góry
Witaj !!! Bardzo ciekawy ogród i piekne lilie równiez moje ulubione. Fajny z Ciebie człowiek trzymaj tak dalej.
W cieniu - zacieniona 18:35, 30 lip 2013

Do góry
Nie można wklejać zdjęć...trochę napiszę.Dzisiejsza noc była burzowo -ulewowa. Błyski i wyładowania nie dawały spać...dawno takiej burzy nie było...powracała kilka razy.
Naturalnie straszna ulewa narobiła sporo szkód.Zdecydowanie lilie wcześniej skończyły kwitnienie,pozostały puste łodygi. Najbardziej mi żal anabelek....połamały się gałązki z kwiatami...m. kazał mi podwiązać je patyczkami do szaszłyków....
Ogród z łezką 16:45, 30 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przymusowa zdjęciowa przerwa na forum A moje ławisko robione powolutku przez eMa prawie gotowe...i lilie kropkowane też mam, i mieczyki...
Danusia nam odwyk zaserwowała, może trzeba trochę...

Dobranoc

To i ja cierpliwie na fotki poczekam...ławki ciekawa jestem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies