Daria masz rację te rabaty na starej części już tak nie wymagają mega pracy ....jak pokończę na nowej -pewnie jeszcze ze 2 sezony to też pewnie nie będzie tak zle
prymulki te pwłne są przepiękne -jeszcze ze 2 sztuki dokupię po Świętach
Kostki jeszcze nie myłam -mam zamiar ,ale nie wiem ,czy się wyrobię teraz ....trudno -poczeka
Buziaki
Sylwia z rurek pex czy pcv -na YT oglądałam filmik -naturalnie o ogrodach i J.N.
z nich robił ,więc też tak spróbowałam -muszę jeszcze dokupić na pozostałe 2,lub 3 skrzynie ,bo łatwo się je wygina i jak narazie są super -koszt jednej ,to ok 5 zł -ja kupowałam takie gotowe 2 metrówki ,a można też rolkę 25 m -cenowo to samo wychodzi ,tylko trzeba je pociąć ....
kupiłam też większą włókninę ,ale klamerki zostały na te bez pałąków .....pięknie to może nie wygląda ,ale spełnia swoją rolę
Tarcia nie mam jeszcze aż tak wylizane popatrz niżej na fotki przy przyszłej wiacie ....walczę tam powoli .....pierwsza fotka tu jest przykadrowana
korę trochę mi wywiało na początku ,jak świeżo wysypałam ,teraz za to nornice i krety szaleją i na tej nowej długiej robią mi kaszanę ....
ale co zrobić
Białaski faktycznie mają już swoje latka moja też już ma mordkę siwą ,ale w sercu jeszcze maj jeszcze szaleje jak młódka
Lidka od początku ,to nie oglądaj ,bo się pogubisz większość rabat po 3,4 i 5 razy przerabiane .....i z tą konsekwencją to też nie do końca .....mam tak jak lubię po prostu
dziękuję za komplementy -od 5 lat tworzę ten ogród ,a dalej uważam ,że jeszcze wiele pracy przede mną
Ty też już masz bardzo ładnie -dojdziesz też do takiego etapu ,że sama będziesz wiedziała w jakim ogrodzie czujesz się najlepiej .....
ja nie potrafię doradzać niestety .....bo ogród to też kwestia gustu -każdemu z nas podoba się co innego ....nie wiem jak wybrać złoty środek
moja wiosna w donicach dla Ciebie -na żywo wygląda ładniej
w odkrytych mam czosnek sadzony jesienią i dymkę z jesieni ,przezimowaną natkę pietruszki i selera .....dosiałam też pietruszkę koper ,marchew i przepikowane brokuły -nie wiem ,czy nie za szybko ,ale jak narazie stoją -jutro je chyba przykryję ,bo Święta mają być zimne .....
Alija, dzięki. Żagwin dobrze rośnie przy wapieniu, w kwaśnej glebie chyba nie bardzo...
Jolu, Twoja trawa pewnie się opuści, ja swoją "czeszę" po kwitnieniu, wtedy wychodzą z niej takie dłuugie "włosy", a reszta zostaje i ładnie się rozrasta.
Ula, no tak, ten zestaw turzycowo-bratkowy taki inny w tym roku....
Żagwin dobrze się ze mną czuje, a ja z nim
Wczoraj i dzisiaj było "wielkie cięcie" lawendowe...
Najpierw nożycami ręcznymi, a potem moj M ciął żywopłotowymi elektrycznymi, a potem było...wielkie sprzątanie, ale daliśmy radę. Jeszcze trochę zostało na "po świętach".
Dzień dobry. Zaczynam praktycznie od zera zakładanie ogrodu, ale najpierw muszę naprawić to, co jako totalna amatorka zepsułam. Co z poniższych zdjęć zostawić, co przesadzić a czego się pozbyć??? Wiem, strasznie to wygląda, dlatego bardzo proszę o pomoc w ogarnięciu tego bałaganu
PS. Taras jest od południowej strony.