Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 20:13, 01 kwi 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Do Ciebie Magda to zaglądać nie można bo się człowiek dołuje. Jak można mieć już tak wysprzątane???

Tyle się napisałam i mi skasowało się przez przypadek

więc teraz krótko ....
nie dołuj się ,bo mam i takie widoki
rok czekam na porządek i wiaty też ni widu ni słychu pandemia ,koszty itp itd

za to na ogródku powoli byliny wychodzą

Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 20:09, 01 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Fajny pomysł z klamerkami

Dziękuję
jak narazie się trzymają ,więc spełniają swoją rolę

Do góry
Kasya napisał(a)

No dokładnie

Kasia
wiesz ,że to najczęściej magia fotek
na przykład tu masz takie z dalsza i bliska
Buziaki

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Madzia, najwięcej roboty przy nowych nasadzeniach, potem jak już się rozrośnie to mniej tego chuchania wszystko wymaga Tak że tego... głowa do góry
Piękne masz prymulki i krokusiki Ależ to teraz cieszy, po tej zimie

Kostkę już myłaś?

Daria masz rację te rabaty na starej części już tak nie wymagają mega pracy ....jak pokończę na nowej -pewnie jeszcze ze 2 sezony to też pewnie nie będzie tak zle
prymulki te pwłne są przepiękne -jeszcze ze 2 sztuki dokupię po Świętach

Kostki jeszcze nie myłam -mam zamiar ,ale nie wiem ,czy się wyrobię teraz ....trudno -poczeka
Buziaki

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia Ty już nasadziłaś, nasiałaś w warzywniku Z czego robiłaś obłąki pod włókninę? Pomysł ze spinaczami superowy

Sylwia z rurek pex czy pcv -na YT oglądałam filmik -naturalnie o ogrodach i J.N.
z nich robił ,więc też tak spróbowałam -muszę jeszcze dokupić na pozostałe 2,lub 3 skrzynie ,bo łatwo się je wygina i jak narazie są super -koszt jednej ,to ok 5 zł -ja kupowałam takie gotowe 2 metrówki ,a można też rolkę 25 m -cenowo to samo wychodzi ,tylko trzeba je pociąć ....
kupiłam też większą włókninę ,ale klamerki zostały na te bez pałąków .....pięknie to może nie wygląda ,ale spełnia swoją rolę

Ciasta już napiekłam haha
Ogród z wilkiem zamkn. 20:08, 01 kwi 2021

Do góry
TAR napisał(a)
Madziu ale masz wylizane, normalnie az mi wstyd u mnie po łebkach porzadek, byle suchelce obczyscic. Chyba tez pojade do ogrodnictwa po prymulki, sa takie sliczne. I te kolory. Nie wywiewa Ci kory?

Moje bialaski chociaz juz swoje latka maja 11 i 8 to wciaz zabawiaja sie jak mlodziaki plieczkami, skarpetkami, pluszaczkami. Chociaz Kasti juz za piłeczka nie gania za dlugo, spacerki tez coraz krotsze. Rano wygonic je spod koldry to wielka sztuka negocjacji i persfazji. Na szczescie sa łakome na kabanoski Teraz wola zagniwac na słoneczku na czyms miekkim a nie hasac i brykac. Starzeja mi sie psiunie

Tarcia nie mam jeszcze aż tak wylizane popatrz niżej na fotki przy przyszłej wiacie ....walczę tam powoli .....pierwsza fotka tu jest przykadrowana

korę trochę mi wywiało na początku ,jak świeżo wysypałam ,teraz za to nornice i krety szaleją i na tej nowej długiej robią mi kaszanę ....
ale co zrobić

Białaski faktycznie mają już swoje latka moja też już ma mordkę siwą ,ale w sercu jeszcze maj jeszcze szaleje jak młódka

Buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 20:08, 01 kwi 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)
Jestem w szoku.

Przeleciałam od poczatku
Od maja do października jednego roku zrobiłaś piękny ogród.

Znam 120 stron. wieczorem przelece reszte wątku.
Te 120 stron dało mi nadzieje że jak się ostro wezmę za robotę to może na jesieni też będę miała na co popatrzeć.

Masz już piękniy ogród, dojrzały, konsekwentny, przemyślany. Podziwiam i zazdroszczę.

Lidka od początku ,to nie oglądaj ,bo się pogubisz większość rabat po 3,4 i 5 razy przerabiane .....i z tą konsekwencją to też nie do końca .....mam tak jak lubię po prostu

dziękuję za komplementy -od 5 lat tworzę ten ogród ,a dalej uważam ,że jeszcze wiele pracy przede mną

Ty też już masz bardzo ładnie -dojdziesz też do takiego etapu ,że sama będziesz wiedziała w jakim ogrodzie czujesz się najlepiej .....
ja nie potrafię doradzać niestety .....bo ogród to też kwestia gustu -każdemu z nas podoba się co innego ....nie wiem jak wybrać złoty środek

moja wiosna w donicach dla Ciebie -na żywo wygląda ładniej

Ogród z wilkiem zamkn. 20:07, 01 kwi 2021

Do góry
sarenka napisał(a)
Magda, a masz posadzone w odkrytych skrzyniach?

w odkrytych mam czosnek sadzony jesienią i dymkę z jesieni ,przezimowaną natkę pietruszki i selera .....dosiałam też pietruszkę koper ,marchew i przepikowane brokuły -nie wiem ,czy nie za szybko ,ale jak narazie stoją -jutro je chyba przykryję ,bo Święta mają być zimne .....
W ogródku emerytki 20:06, 01 kwi 2021

Do góry
Ewo, dziękuję
Uwielbiam wiosnę, razem z roślinami budzę się do życia

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:06, 01 kwi 2021

Do góry
Marta_80 napisał(a)
Dzień dobry. Zaczynam praktycznie od zera zakładanie ogrodu, ale najpierw muszę naprawić to, co jako totalna amatorka zepsułam. Co z poniższych zdjęć zostawić, co przesadzić a czego się pozbyć??? Wiem, strasznie to wygląda, dlatego bardzo proszę o pomoc w ogarnięciu tego bałaganu
PS. Taras jest od południowej strony.

Marta to masz jak ja. Tylko ja napsociłam więcej.
Na razie nic nie wywalaj. Masz już taras. Plot. To fajna rama dla ogrodu.

Musisz przeczytać dużo wątków w dziale ogrody i zobaczyć jak powstawały ogrody.

Musisz sama rozpoznać co Ci się podoba ? Nowoczesnie? Z angielska? Linie proste czy fale?

Potem narysuj plan a w nim uwzględnij gdzie co chcesz.
Plac na ognisko ławkę plac zabaw basen itp.
Plan narysuj w skali. Kartka w kratkę i da się.

Na planie powyznaczaj rabaty

Zrobić listę roslin co lubisz i chcesz.

Jeszcze przegadaj temat ze ślubnym bo wszysko kosztuje i na raz się nie da.

No to ja sie już nawymądrzalam

Powodzenia.

I polecam przeczytać książkę Szefowej Ogrodowiska
Jak zaprojektować ogród marzeń.
Kopalnia wiedzy z pięknymi zdjęciami.

I jeszcze załóż wątek. Będziemy Ci kibicować.
Fajne towarzystwo tu jest.

Ostatnia rada. Kup sobie widły amerykańskie i szpadelek do kancików.. Bez tego ani rusz.
W ogródku emerytki 20:02, 01 kwi 2021

Do góry

Niezawodne brateczki, to są samosiejki i chyba nie będę musiała nic kupować

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:58, 01 kwi 2021

Do góry
Znów trochę wiosny

Czekam na czosnki! Już spore liście są .
W ogródku emerytki 19:57, 01 kwi 2021

Do góry

W ogródku emerytki 19:55, 01 kwi 2021

Do góry
Coraz więcej u mnie wiosny

Ogród w dolinie 19:49, 01 kwi 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Mam takie cebulki dzikie wszędzie na rabatach, kwitną na żółto, a jak nie kwitną wyglądają jak mała trawka. Ktoś może wie co to jest?
Nie da się tego pozbyć, bo na końcu ma taką jakby bulwkę.

Ps. Chwasty ruszyły z prędkością światła...

Asiu to złoć żółta
Zaglądam często, choć mało piszę
Jurajski Ogród 19:35, 01 kwi 2021

Do góry
Alija, dzięki. Żagwin dobrze rośnie przy wapieniu, w kwaśnej glebie chyba nie bardzo...

Jolu, Twoja trawa pewnie się opuści, ja swoją "czeszę" po kwitnieniu, wtedy wychodzą z niej takie dłuugie "włosy", a reszta zostaje i ładnie się rozrasta.

Ula, no tak, ten zestaw turzycowo-bratkowy taki inny w tym roku....
Żagwin dobrze się ze mną czuje, a ja z nim

Wczoraj i dzisiaj było "wielkie cięcie" lawendowe...

Najpierw nożycami ręcznymi, a potem moj M ciął żywopłotowymi elektrycznymi, a potem było...wielkie sprzątanie, ale daliśmy radę. Jeszcze trochę zostało na "po świętach".

Doświadczalnia bylinowo-różana 18:49, 01 kwi 2021

Do góry
Anda napisał(a)

Mam takie same prymulki Gdy zobaczyłam w sklepie od razu wzięłam Cena u nas wygórowana.
Osiedlowy ogródek 18:30, 01 kwi 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)

Aaa i dokupiłam jeszcze jedną żółtą tuję plicata 4ever goldy, jest malutka i na zimę zadołowana ale dać ją obok tej samej dużej czy powtórzyć żółty kolor na rabacie przed kompostownikiem?

Dzieki. A caly rok jest zolta? Czy robi sie na zime zielona?
Tutaj wlasnie czytlam, ze masz jeszcze jedna zolta tuje. Sa to obydwie forever goldy?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:28, 01 kwi 2021

Do góry
Dzień dobry. Zaczynam praktycznie od zera zakładanie ogrodu, ale najpierw muszę naprawić to, co jako totalna amatorka zepsułam. Co z poniższych zdjęć zostawić, co przesadzić a czego się pozbyć??? Wiem, strasznie to wygląda, dlatego bardzo proszę o pomoc w ogarnięciu tego bałaganu
PS. Taras jest od południowej strony.
Ogród bez reguł 18:18, 01 kwi 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)
Błękit w natarciu

cudoooooo ....chcem koniecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies