Był ze 7 metrów ode mnie i poszedł sobie dalej, szkoda tylko, że w aparacie nie wyłączyłam lampy błyskowej...
Bażant (w szacie godowej)
Zdjęcie robione na moim gruncie, z warzywnika
Wrona siwa
Śpiewak ( jeszcze niedawno był drozdem czy też drozdem śpiewakiem)
Śpiewak koło oczka wodnego
Kocham ptaki, koncertują dla mnie na potęgę.
Ogromne stado kwiczołów dziś dało czadu w zadrzewieniach za moją łąką, mam filmik z tym jazgotem ale tu filmiku się nie da wgrać.
łaziłam po kniejach i się zachwycałam przez 1,5godziny
Były tu kiedyś bagna więc drzewa wysoko wypiętrzone z korzeniami.
Kwiczoły
Bardzo dobra rada z tymi trawkami i floksami. Dziękuję bardzo za poradę.
Z mojego punktu widzenia jednorocznie pięknie zwieszają się i prezentują surfinie, bardzo polecam Wam, nawet na pagórki, gdyż ta jednoroczna roślina potrafi się tez pięknie płożyć po płaskiej i wzniosłej ziemi, robiąc piękna pierzynkę. Wymaga tylko w miarę wilgotnego i słonecznego stanowiska oraz gleby lekko kwaśnej lub zasadowej.
A teraz ogród prezentujący się na wiosnę po zimie i kolejny zauważalny problem to trzmielina japońska Japońska zrzuciła większość złotych liści, pozostałe dwie o liściach srebrno-zielonych się trzymają.
Czy przyczyną mógł być mróz, czy też inne czynniki po zimie?
A poniżej zostało wycięte jesienią bardzo bujne einogrono. Będzie więcej miejsca na rabaty i trawkę
Przepraszam za wtrącenie Jak szeroka jest ta rabata z lawendą? I w jakiej odległości były od siebie sadzone? Można zobaczyć zdjęcie jak wygląda podczas kwitnienia?
Izabelko, dziękuję, swiętujemy domowo. Ale mazurek musi być obowiązkowo. Chociaz unikamy cukru, to mazurka nie omijamy. W te święta i tak okroiluśmy jadłospis maksymalnie. A dzisiaj nawet był wypad do ogrodu. Kopania nie było, ale róże przycięłam. Pierwiosnki zaczynają popis, szafirki czekają na deszcz,śnieżniki, zastąpiły na rabacie rannikowy pokaz,