Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

tuAnna 10:14, 23 cze 2021

Haniu przyszłam przywitać się w Twoim wątku. Czytam i podziwiam po cichutku. Pęknie i smakowicie u Ciebie. Łany piwonii robią wrażenie. Dzięki Twoim radom moja piwonia drzewiasta (kupiona w zeszłym roku )przetrwała zimę i zakwitła. Miłego dnia życzę.
hankaandrus_44 12:49, 23 cze 2021

tuAnna napisał(a)
Haniu przyszłam przywitać się w Twoim wątku. Czytam i podziwiam po cichutku. Pęknie i smakowicie u Ciebie. Łany piwonii robią wrażenie. Dzięki Twoim radom moja piwonia drzewiasta (kupiona w zeszłym roku )przetrwała zimę i zakwitła. Miłego dnia życzę.

Ankiu, Dziękuję za odwiedziny. Miło mi, że moje rady sie na coś przydały. Teraz musisz znowu pilnowac nawodnienia i jedzonka, aż do połowy sierpnia. Potem trzeba odpuścić aż do wiosny.

Moje, czteroletnie drzewiaste też miały po jednym kwiatku, ale je ściął przymrozek w środku wiosny.

Pozdrawiam, i życzę powodzenia w uprawach, nie tylko piwonii.

Milka 13:07, 23 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Irenko, dziękuję kochana, że zatrzymałaś się u mnie i po ogródku pochodziłlaś, "skrzyneczka" wyda się może dżunglą, ale przynajmniej jest gdzie się schować.
Dla kogoś,kto ma duży ogrod, to taki areał jak u mnie to pikuś, ale ja i tak mam tu co robić. A najchętniej nic nie robić. I to na dziś zaplanowałam.

Rośliny podlane, temperatura ma być w sam raz, może jakieś zakupy?

Miłego dnia.
Róże są, na razie pojedyncze sztuki, jak to po cięciu "odmładzającym/"

Casanova i jej siostra. obok biała Virgin

Biała angielka?

Piękne róże.
Haniu, mniejszy areał, ale robota taka sama, na dodatek warzywnik i musisz dojechać, więc nie brak ci pracy.
U nas pogoda, jak u was, nadal chcę deszczu.
Miłego dnia i udanych łowów
hankaandrus_44 14:22, 23 cze 2021

Irenko, do łowow było w sam raz dojechać. Kupiłam nasiona dla Izabeli i dla siebie też trochę, na zapas. A z dobroci ogrodowych 2 tytonie ozdobne, do wypełniebnia rabaty. Bo czegoś mi na niej brakuje.
I na dziąś nic więcej.
Wieczorem mecz, już z zięciem się umowiłam, że mi do komputera włączy co trzeba, żebym wizje miała. Nie jestem zawziętym kibicem, ale trzeba duch w narodzie podtrzymywać.

A jutro lecę sadzić tytonie- jeden biały, drugi też, ale w zielonkawym odcieniu. Na zdjęciu powojnik prosty od Bożenki.

zbigniew_gazda 17:11, 23 cze 2021

Gratuluję Haniu bardzo bogatego warzywnika. Super urodzaj masz. Róże jak zawsze piękne. Też się szykuję na mecz o 18. Szalika nie ubieram bo za gorąco. Wkurzyli mnie na meczu ze Słowacją patałachy jedne, ale nie powiem bo Hiszpanii się pięknie postawili.
hankaandrus_44 17:25, 23 cze 2021

Zbyszku, ciężko będzie ugrać, ale liczę, że nasi nie oleją rad trenera, i zbiorą się w sobie do działania. Trudno walczyć na ziemi radzieckiej z przeciwnikiem szwedzkim, ale kiedyś Szwedom postawiliśmy się, może trzeba wstawiennictwa częstochowskiego na dzisiejszy wieczór?

Jestem dobrej myśli, żeby nam tylko Lewandowskiego nie wyeliminowali, faulowani będą padać gęsto.
zbigniew_gazda 17:47, 23 cze 2021

Wstawiennictwo trzeba zostawić na boku
a zająć się tym co tu i teraz.
Udeptany plac nie wróży dobrze
nie z takich opresji wychodziliśmy nieraz.
hankaandrus_44 20:02, 23 cze 2021

No i koniec balu, panno Lalu!

Piłkarze ugotowali się, tak jak moje piwonie. Ale nie można wygrać jednym zawodnikiem, musi być drużyna, a tej nie widziałam. Przykre.

Nasi dobrze się pokazują w klubach europejskich, ale razem grać nie umieją, ot co. Sobkostwo wyłazi tylnymi drzwiami.

Miłego wieczoru.
hankaandrus_44 20:05, 23 cze 2021

Czas zająć się ogrodem

barbara_kraj... 00:33, 24 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
(...), na wiosnę nasiejesz, nasadzisz, napchasz na grządkę, ale nie każdemu dogodzisz z wodą, temperaturą, odżywianiem. Jednemu korzonki poszły w bok, drugiemu łodyżka się zwichnęła, jeszcze inny za bardzo się nawozu opił, i teraz umiera, a inny z kolei w cieniu siedział i zbyt się wyciągnął, tak jak wszędzie w życiu, tak i na grządce, mimo, że z jednego ziarna i jedoczesnego siewu, różnie bywa.
Ale silny zawsze wygrywa.

Haniu, musiałam zacytować! Wypisz, wymaluj - samo życie!
Widzę, że brzoskwinki będą. I pewnie nie tylko one.