Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moje poletko 21:28, 15 lip 2013

Do góry
Celinko ale Ci pieknie wszystko kwitnie:0 Lilie masz takie dorodne:0 No i piekny kwiat hortensji Pozdrawiam
Wszystko o czym ... Marzysz 21:24, 15 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Kasiu dzięki za info Nie wiadomo jakie wsadzą w paczkę... jak nie kupię na miejscu, zamówię jesienią (będą mieli jabłonki kolumnowe z gruntu). Dziękuję za pomoc
Buziaki!!

PS liliowce i lilie boskie!!

Nie ma za co, Karolka polecam się na przyszłość

te jabłonki pan bardzo zachwalał
Bajkowy ogród Weroniki 21:14, 15 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Pospacerowałam po bajecznym ogrodzie u mnie lilie po deszczu tez maja takie cętki, ciekawie to wygląda, ale czy ładnie? pozdrawiam Weroniko

Oj Aniu, cętki deszczowe to nie to samo, a lilia cętkowana to moja najatrakcyjniejsza lilia. Pozdrawiam, i ciągle myślę dlaczego opuszczasz swój pełen pięknych roślin ogród...

Po deszczu są bez zmian.
Mój ogród 21:05, 15 lip 2013

Do góry
Jak przyjechałam na działkę w piątek to wszystko było skąpane w deszczu, rośliny niektóre leżały pod nadmiarem wilgoci, a w sobotę prawie cały dzień padało. W niedzielę pogoda była ładna, ale ja po południu musiałam wyjeźdżać. Fasolka szparagowa obrodziła znakomicie, zebrałam - a dalsza dojrzewa. Na obiad była mizeria z pierwszych ogórków. Kwiatów na ogórkach masa, mam nadzieję na dobre plony.
A to moje ostatnie migawki z mojego ogrodu.
Dalej kwitną lilie.
.

Pysznogłówki oblegają motyle.

Ania i róże i cała reszta :) 20:41, 15 lip 2013

Do góry
Rozkwitają lilie i liliowce, uzupełnią lukę do następnego kwitnienia róż

Liliowo i kolorowo:) 20:25, 15 lip 2013

Do góry
Kasiu pokaze: Ale u mnie dopiero zaczynają kwitnac Tak jak i lilie pachnące i trąbkowe u Ciebie juz pięknie kwitną a u mnie reszti co pozostały po gradzie dopiero beda
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:13, 15 lip 2013

Do góry
Irenko masz cudne dalie: A cynie o wyjatkowym kolorze To z siewu prosto do gruntu? No i godecja piękna, posiałam pierwszy raz u siebie ale jeszcze nie kwitną, mysle, ze jak sie ciepło zrobi bo pączki mają Lilie tez piekne No ale zachwycam sie przetacznikiem bo wszedzie go szukam i nie ma. Czy to szybko sie rozrasta? Pozdrawiam
Wszystko o czym ... Marzysz 19:50, 15 lip 2013

Do góry
Kasiu dzięki za info Nie wiadomo jakie wsadzą w paczkę... jak nie kupię na miejscu, zamówię jesienią (będą mieli jabłonki kolumnowe z gruntu). Dziękuję za pomoc
Buziaki!!

PS liliowce i lilie boskie!!
Wszystko o czym ... Marzysz 18:23, 15 lip 2013

Do góry
Kasienko juz wrocilam i na przywitanie lilie zostawiam troche nadrobilam zaleglosci,ale przyznaje sie bez bicia ze raczej tych obrazkowych
Wszystko o czym ... Marzysz 17:38, 15 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Właśnie czytam ,że u Ciebie niewiele kwiatów ... Wiesz , u mnie jest tak samo.. Ostatnio nawet ktoś mi zadał pytanie , czy lubię rośliny kwitnące .. To mnie skłoniło do przemyśleń ( w sumie , lepiej późno , niż póżniej ).. I stwierdziłam ,ża zdecydowanie najbardziej rajcują mnie rośliny ozdobne z liści ... Kolory ,kształty , pokrój .. A kwiaty .. Hmmmm . Fajnie jak są , ale chyba u mnie , niekoniecznie .. Ależ Ci tu wpakowałam " wynurzenia "....

Buziaki .. Może założymy podgrupę ogrodowiskową " małokwietne "???

Ela, ja do podgrupy "małokwietne" się już chyba nie nadaję, bo patrz, jeszcze mam lilie, nowy eksperymentalny nabytek, sztuk chyba z 7 i zaczynają kwitnąć

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:19, 15 lip 2013

Do góry
Troszke przynudzam, ale jeszcze patriotyczne lilie dorzuce

I piękne Dąbrówka 'Rainbow'

Rododendronowy ogród II. 17:10, 15 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
żaden kłopot, po prostu ciachnę i dam do ziemi z piachem, a konkretnie obok dojrzałych winogron i tak dla Kondzia też robię więc jaki problem więcej...
no ja zaczynam zmiany, coś było ok, a potem w praktyce nie wyszło, bo nie pomyślałam o psach i zmieniam...a lilie znowu przesadzam, mam nadzieję, że kiedyś przestanę...bo mi sił ubywa!
liliowce też będę grupować, mus powiększyć rabatę z nimi, bo inne rośliny mi je zarastają, a to wpływa na kwitnienie i to samo z irysami, pies je łamie, muszę wyekspediować w nowe miejsce, ale gdzie nie wiem?
u mnie nie ma deszczu, a przydałby się, sucho!

Irenko my co rok na jesieni mówimy ze w końcu uporzadkowalismy i koniec przesadzania a już wiosną okazuje sie ze znów bedzie robota. Teraz już wiem że mowy nie ma o tym ze to kiedys będzie koniec. stale bedzie co robic i przesadzac bo rośliny szybko sie rozrastają.U mnie popaduje co jakiś czas tak ze nie podlewamy, ja sie nawet ciesze bo wiele rh poraz pierwszyw tym roku ma maleńkie przyrosty , nie wiem dlaczego ,moze wiec jeszcze jest szansa że urosna. Jeśli bedziesz Konradowi robila sadzonkę to i ja poproszę bo masz fantastiko te winogrona. Twoim winkiem poczęstowłam znajomych -wyjątkowych .Nie mogli sie nadziwic że taki super smak i zapach, oj było sporo podziwiania.
Rododendronowy ogród II. 16:55, 15 lip 2013

Do góry
żaden kłopot, po prostu ciachnę i dam do ziemi z piachem, a konkretnie obok dojrzałych winogron i tak dla Kondzia też robię więc jaki problem więcej...
no ja zaczynam zmiany, coś było ok, a potem w praktyce nie wyszło, bo nie pomyślałam o psach i zmieniam...a lilie znowu przesadzam, mam nadzieję, że kiedyś przestanę...bo mi sił ubywa!
liliowce też będę grupować, mus powiększyć rabatę z nimi, bo inne rośliny mi je zarastają, a to wpływa na kwitnienie i to samo z irysami, pies je łamie, muszę wyekspediować w nowe miejsce, ale gdzie nie wiem?
u mnie nie ma deszczu, a przydałby się, sucho!
Rododendronowy ogród II. 16:50, 15 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

jak przesadzisz nie będzie takiego wrażenia!
właśnie wczoraj, nie mogąc usnąć, myślałam o twoim ogrodzie, ze tyle masz roślin i że za mało pokazujesz!
co do winogron, pokuszę się i zrobię sadzonki, wiosną zobaczymy czy się przyjmą
a lilie nie pamiętam, to z czasów przed ogrodowiskowych, nie zapisywałam nazw
pozdrawiam poniedziałkowo

Jak kwitną rh wydaje mi sie ze jest za dużo kolorów ale bardzo mnie to nie razi , jak kwitna byliny to mi koloru za mało ,wiec dosadzam stale nowe ale i tak nie daja tyle koloru co rh a robi się bałagan , nie podoba mi sie to i wydaje mi sie ze nie ma co pokazywac i tak pewnie jest a w tym roku wszystko o wiele brzydsze od deszczu.Z sadzonką nie chce Ci zawracac głowy choc przyznaję że bardzo bym chciała miec tą odmiane od Ciebie.Pozdrawiam Irenko.
Rododendronowy ogród II. 16:14, 15 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To dziśiejsze zdjecia. Dochodzę do wniosku że jednak mam niezły galimatias i ze powinnam wiele zmienic , a już mieliśmy wszystko uporządkowane i w tamtym roku myślelismy ze koniec przesadzania.Chyba nigdy tego końca nie bedzie.

Liliowce (niektóre)

jak przesadzisz nie będzie takiego wrażenia!
właśnie wczoraj, nie mogąc usnąć, myślałam o twoim ogrodzie, ze tyle masz roślin i że za mało pokazujesz!
co do winogron, pokuszę się i zrobię sadzonki, wiosną zobaczymy czy się przyjmą
a lilie nie pamiętam, to z czasów przed ogrodowiskowych, nie zapisywałam nazw
pozdrawiam poniedziałkowo
Pszczelarnia 14:27, 15 lip 2013

Do góry
Lilie i glyceria (do trzech razy sztuka) razem w połączeniu wyglądają obłędnie ..... może u mnie lilie i trawa variegatus ??? i cis kolumnowy .... pozdrawiam Ewuś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:56, 15 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Tylko Irenko, musze Cię ostrzec, żeby te róże krótko ścinać wiosną, bo inaczej pędy są za dlugie i pokładają się, no i szybko opadają płatki - trzeba często ją czyścić (no ale coś za coś - praca w zamian za długie i prawie ciągłe kwitnienie).

dobrze, ze to napisałąs, muszę jeszcze raz przemyśleć to sobie, bo zmierzam ku roślinom coraz mniej wymagającym, nie wyrabiam się, a potem będzie tylko gorzej

nowe lilie kwitną, na razie pierwszy kwiat....a te ciemne bardzo wysokie i wymagaja podpórek, ale przenosze je...po raz 3!
Pszczelarnia 11:56, 15 lip 2013

Do góry
Błyszczą kwiaty w ogrodzie.
Angela:

Lawenda i antemis nad potokiem

Lilie i glyceria:

Powiódł się eksperyment obsadzenia drzewek owocowych nasturcją:

Ogród Janiny 11:55, 15 lip 2013

Do góry
Ale grzyba dużego znalazł i widze że czerwone kozaki już są
Lilie piękne ,czy pachnąSiedzisz pod lipą jak Kochanowski gości też tam pod lipą przyjmujesz?
Zielony chaos u Dawida 11:34, 15 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piekne róże, a w szczególności lilie Linda zapisana do zeszytu

Dzięki Lilii będzie więcej po powrocie do domu. Mam tylko nadzieję, że jeszcze będą kwitły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies