Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Megi 16:20, 15 lip 2013

Obejrzałam pismo obrazkowe, zdjęcia piękne, staw zachwycający, liliowce przecudne, po kilkudniowej nieobecności wszystkie wątki zasypane postami, że nie nadążam
anna_g 16:27, 15 lip 2013

Liliowcowy zawrót głowy... Cudowne. Wszystko chciałoby się mieć ale kto potem przy tym wszystkim miałby czas pracować (to o mnie). Dzięki Bogdziu za piękne zdjęcia. Pozdrawiam
ewalm 16:29, 15 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Piękne. Liliowce są super. A taki ciemny się u nas ostatnio objawił. Tylo, że u nas to on niestety jest jeden
Bogdzia 16:36, 15 lip 2013

asc napisał(a)

Mam dziwne wrażenie, że jakoś rok temu mniej pokazywałaś inne kwiatki A masz ich nie mniej niż rh... a przy tej ilości rh..aż dziw że to Ci się wszytko mieści

Aniu pokazywałam , mysle ze wiecej niz w tym roku bo ten rok jakiś dziwny i liliowce dużo brzydsze niż dawniej , takie wyprane z koloru. U mnie rano padało , zrobiłam zdjecia i jak znajde z innych lat to pokaze , myśle że w tym roku dużo brzydsze. Te pełne które moim zdaniem są sliczne i które Ci dałam kwitna jako ostatnie wiec sie nie martw że ich jeszcze nie ma.
Bogdzia 16:39, 15 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, nacieszylam oczy oczkiem i liliowcami
Ubolewam, że tak mało ich mam
Jutro polecę do parku tamtejsze obejrzeć. A sporo ich tam nasadzili, fotki zrobię!

Basiu ja bym chętnie dala Tobie i innym ale jest problem z wykopywaniem bo jak się chce nawet jedna sadzonke trzeba wykopac cały krzak i podzielic co też nie jest łatwe. najlepiej sie dzieli sadzonki dwuletnie a moje już stare i trudno to zrobic ale moze na zjazd w Kubusiowie trochę przygotuję, wszystko zależy od m który teraz ma grubszą robotę, moze sie wyrobi.
Bogdzia 16:42, 15 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bodziu mnie szczególnie zachwycają te ciemnoróżowe liliowce, rzadko spotykane, przepiękne. Najczęściej wszędzie rosną żółte i pomarańczowe a u Ciebie takie cuda.

Pokaz zdjecie które to to postaram sie w pierwszej kolejności wykopac.
Bogdzia 16:43, 15 lip 2013

danuta_ napisał(a)

Prezentował by się gdyby miał oberwane przekwitnięte kwiaty ale mokro bardzo to nie próbuje nawet tego robic.
Bogdzia 16:45, 15 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Jak na mój gust ,galimatias do pozazdroszczenia. Nic nie zmieniaj. Sezonowość kwitnień pozwala zaakceptować nawet "wyskok" innego koloru niż planowany! Buziam.

Tak zaplatał sie tam czewony. Kiedyś czerwone rosły razem z zóltymi ale zaczęły się zapylac i na czerwonym były żólte plamy i zabrałam je gdzie indziej ale widac cos zostało.
Bogdzia 16:50, 15 lip 2013

irena_milek napisał(a)

jak przesadzisz nie będzie takiego wrażenia!
właśnie wczoraj, nie mogąc usnąć, myślałam o twoim ogrodzie, ze tyle masz roślin i że za mało pokazujesz!
co do winogron, pokuszę się i zrobię sadzonki, wiosną zobaczymy czy się przyjmą
a lilie nie pamiętam, to z czasów przed ogrodowiskowych, nie zapisywałam nazw
pozdrawiam poniedziałkowo

Jak kwitną rh wydaje mi sie ze jest za dużo kolorów ale bardzo mnie to nie razi , jak kwitna byliny to mi koloru za mało ,wiec dosadzam stale nowe ale i tak nie daja tyle koloru co rh a robi się bałagan , nie podoba mi sie to i wydaje mi sie ze nie ma co pokazywac i tak pewnie jest a w tym roku wszystko o wiele brzydsze od deszczu.Z sadzonką nie chce Ci zawracac głowy choc przyznaję że bardzo bym chciała miec tą odmiane od Ciebie.Pozdrawiam Irenko.
Bogdzia 16:51, 15 lip 2013

asc napisał(a)
Śniły mi się liliowce Dla równowagi dla innych głupot ....
Jeszcze raz sobie obejrzałam...
U nas leje ...

Miło mi że zaglądasz , potem wstawie jeszcze troche liliowców.