Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Gabriela 22:33, 14 lip 2013

Liliowce same ze sobą najpiękniejsze.. A wiesz, jak ładnie mi rośnie Stella d'Oro od Ciebie? Jest uroczy, oczywiście na ognistej rabacie, z innymi.
Bogdzia 22:39, 14 lip 2013

Gabriela napisał(a)
Liliowce same ze sobą najpiękniejsze.. A wiesz, jak ładnie mi rośnie Stella d'Oro od Ciebie? Jest uroczy, oczywiście na ognistej rabacie, z innymi.

Miło słyszec że dobrze rośnie , przy okazji patrzenia na niego wspomnisz i mnie i to jest fajne.Pozdrawiam Gabrysiu.
Mala_Mi 00:14, 15 lip 2013

No.... po takich widokach mogę iść spać szczęśliwa

Wiedziałam, że masz dużo liliowców, ale nie sadziłam, że aż tyle i co jedne to piękniejsze...

Mam dziwne wrażenie, że jakoś rok temu mniej pokazywałaś inne kwiatki A masz ich nie mniej niż rh... a przy tej ilości rh..aż dziw że to Ci się wszytko mieści
barbara_kraj... 00:58, 15 lip 2013

Bogdziu, nacieszylam oczy oczkiem i liliowcami
Ubolewam, że tak mało ich mam
Jutro polecę do parku tamtejsze obejrzeć. A sporo ich tam nasadzili, fotki zrobię!
Madzenka 06:33, 15 lip 2013

Bodziu mnie szczególnie zachwycają te ciemnoróżowe liliowce, rzadko spotykane, przepiękne. Najczęściej wszędzie rosną żółte i pomarańczowe a u Ciebie takie cuda.
Madzenka 06:39, 15 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Moim zdaniem tylko pośrednio tak jak pisałam Marzence ale ważne jest by glonów nie było , u mnie nie ma nitkowatych wogóle a sa takie drobne które zmieniają kolor wody ale moim zdaniem tak ma byc bo woda w przyrodzie nie ma byc taka jak w butelce do picia, całkowicie przezroczysta choc niektórym sie to podoba.

Dla mnie może być woda zielona byleby nie wyglądała jak błotniste bagno na dodatek z pianą....
Dziekuję za porady Twoje i Mariusza. Mam lilie, grzybienia, kupię hiacynta. Mam również wlasną żabę!!! Rybek nie kupię bo za płytko i koty z sąsiedztwa by na nie polowaly...
danuta_ 07:36, 15 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
To dziśiejsze zdjecia. Dochodzę do wniosku że jednak mam niezły galimatias i ze powinnam wiele zmienic , a już mieliśmy wszystko uporządkowane i w tamtym roku myślelismy ze koniec przesadzania.Chyba nigdy tego końca nie bedzie.

Liliowce (niektóre)

[img

Bożenko, no własnie w tym galimatiasie jest cały urok Łan liliowców prezentuje się świetnie!
hanka_andrus 07:54, 15 lip 2013

Jak na mój gust ,galimatias do pozazdroszczenia. Nic nie zmieniaj. Sezonowość kwitnień pozwala zaakceptować nawet "wyskok" innego koloru niż planowany! Buziam.
Milka 16:14, 15 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
To dziśiejsze zdjecia. Dochodzę do wniosku że jednak mam niezły galimatias i ze powinnam wiele zmienic , a już mieliśmy wszystko uporządkowane i w tamtym roku myślelismy ze koniec przesadzania.Chyba nigdy tego końca nie bedzie.

Liliowce (niektóre)

jak przesadzisz nie będzie takiego wrażenia!
właśnie wczoraj, nie mogąc usnąć, myślałam o twoim ogrodzie, ze tyle masz roślin i że za mało pokazujesz!
co do winogron, pokuszę się i zrobię sadzonki, wiosną zobaczymy czy się przyjmą
a lilie nie pamiętam, to z czasów przed ogrodowiskowych, nie zapisywałam nazw
pozdrawiam poniedziałkowo
Mala_Mi 16:14, 15 lip 2013

Śniły mi się liliowce Dla równowagi dla innych głupot ....
Jeszcze raz sobie obejrzałam...
U nas leje ...