Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 11:09, 11 maj 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
W lasku teraz soczysta zieleń,

Co masz fajnego tu w lasku? Musze czymś obsadzić ziemię wokół sosny.
Bardzo ładnie ruszyły Ci trawy.
Moje hortensje w takim samym stadium. Za zimno om było. Teraz na pewno ruszą
Własny Vengerberg 11:03, 11 maj 2021

Do góry
Haniu, ja nie wylałam tego betonu, zrobili to panowie pod moją nieobecność, żeby tymczasowo utwardzić sobie wjazd na działkę. Ich obecny wjazd, bo docelowy będzie w zupełnie innym miejscu.

Jutro ma być burza, więc w czwartek planuję obsiać górę humusu gorczycą.

W międzyczasie walczę z jeżyną. Jest są jeszcze dwa główne krzaczki i mnóstwo odnóg. Zastanawiam się nad opryskanie przedpłocia dlatego. Octem może? Wtedy wszystko powinno paść, pozbierałabym i posiała facelię.

Aniu, u nas dwa w jednym. I glina i wysoki poziom wód.

Agnieszko, no właśnie się obawiam tego wykopywania później kawałków betonu. Chciałabym to uprzątnąć przed nawiezieniem ziemi.

Widać, gdzie "pobrudzili". Wjazd docelowy będzie w okolicach samochodu. Strzałka wyznacza północ.

Obok szopki stoi drugi (poza balkonowym) kompostownik.
Osiedlowy ogródek 10:25, 11 maj 2021

Do góry
Tak to wygląda

A mogłoby tak

Albo tak

eM mnie zabije

Pssst...bo tu czasem zagląda po cichaczu
Zieleń, drewno i antracyt 10:24, 11 maj 2021

Do góry

Zawilce Helen dołączyły do stadka Na koniec moje ulubione maleństwa w trawniku, nie jest idealnie, ale jak wesoło

Idę wysiać maciejki i inne jednoroczne. Przyjemnego dnia
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:20, 11 maj 2021

Do góry
Witam, pisze z nadzieją że może uzyskam od was jakieś wskazówki dotyczące mojego "trawnika".
Mianowicie - chce dosiać trawę lub założyć na nowo trawnik ponieważ po zimie wzeszła masa chwastów, jak widzicie wygląda to tragicznie
w tamtym roku nie było tak źle - wyrywaliśmy co się dało ręcznie, ale teraz jest wysyp konczyny która jest dość rozległa i nie ma szans wyrwać tego z korzeniami więc aby nie było powtórki to pytanie - Czy oprysk STARANE sobie poradzi ?
Czy najpierw usunąć ręcznie co się da czy odrazu opryskać wszystko ?

Zamówiłam już ziemię ogrodową w workach ponieważ poprzednia była przywieziona jako "czarnoziem/urodzajna" i pewnie stąd nasiona chwastów ciągle kiełkują.
Nie chciałabym czegoś zrobić źle aby znowu robota nie poszła na marne więc z tego co czytałam najpierw muszę pozbyć się chwastów dlatego proszę o radę czy Starane sobie poradzi bo juz go zakupiłam - czy może cos innego ? oraz po jakim czasie mogę na to posypać ziemie workową oraz dosiewać trawe w puste miejsca ?
Oraz jaką mieszankę trawy polecacie ? Miejsce jest mocno nasłonecznione przez cały dzień.

dla porównania w tamtym roku :

Z góry dziękuje za podpowiedzi
Marzy mi się piękny trawniczek
Zieleń, drewno i antracyt 10:13, 11 maj 2021

Do góry

Piękne ujęcie Szkoda, że Queany nie powtarzają kwitnienia

Mam jedna dalię i ma pączki - tez się zastanawiam czy wsadzić do gruntu czy czekać?
Zieleń, drewno i antracyt 10:11, 11 maj 2021

Do góry
Na przyśmietnikowej za chwilę zaświeci fortegilla.

Maluchy z leśnej

Zieleń, drewno i antracyt 09:58, 11 maj 2021

Do góry
Kilka porannych kadrów
Zakochana jestem w Dolgo. Kwiat idealne biały, pięknie pachnący.
Początkowo na tej rabacie chciałam mieć na wiosnę jedynie biel i odcienie niebieskiego, ale już wiem, że jesienią dosadzę więcej żółtych akcentów.

Pokazuję ciągle te same kadry, ale strasznie mi się podobają

Sterownik Rain Bird WPX 4 - problem 09:38, 11 maj 2021

Do góry
Kaziu napisał(a)
Witam,

Od trzech lat posiadam system automatycznego nawadniania ze sterownikiem Rain Bird WPX4. Do tej pory nie było z nim problemów. W tym roku chcę go uruchomić po zimie niestety cały czas mruga ikonka przekreślonego podlewania:

Nie potrafię włączyć automatu, klikałem już chyba wszystko włącznie z przyciskiem "podlewanie / OFF". Czy ktoś z Państwa miał już podobny problem z tym sterownikiem? Będę wdzięczny za pomoc.

Hej.
Najlepiej jakbyś napisał do przedstawiciela RainBird z opisem usterki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies