Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:07, 04 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Brak lili i róż nie do wybaczenia

Ostróżki.... hm zachorowałam na nie kilka lat temu. Kupowałam huhałam, nawoziłam dbałam...
Deszcze wyłamują je a z patykami wyglądają brzydko.... króko kwitną... kolejne kwitnięcie marne.... to rośliny dwuletnie, które się u mnie ie rozsiewały.... straciłam ciepliwość.... W poprednim ogrodzie miałam zdecydowanie lżejszą glebę niż aktulanie a miały jednak za mokro.....
wolę lilie, róże , piwonie - niemal bezobsługowe z roku na rok coraz piękniejsze.

ooooo, czasami cieszę się, że tak wiele czynników hamuje mnie przed zakupami. Marzenko, a co powiesz o naparstnicach?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:04, 04 lip 2013

Do góry
Hej Łukasz, no teraz widzisz, że jesteś wśród swoich te wszystkie lilie mam, a co do koszyczka to może zmień kolor pelargonii może taki? albo taki?

pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:57, 04 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No i czy Ty mi tu musisz zagadki zadawać od samego rana??? Żesz napisz jak człowiek, dlaczego wyleczyłaś się z ostróżek ZANIM dokupię następne 15 szt. Czy muszę przekonywać się na własnej skórze ?
No i dlaczego ja nie mam lilii??? Któż to wie??? Nie mam jeszcze mnóstwa roślin... Rozmawiałyśmy kiedyś o liliowcach - nie mam ich, bo kolorystycznie mi nie pasują, ale lilie? Same zagadki

Brak lili i róż nie do wybaczenia

Ostróżki.... hm zachorowałam na nie kilka lat temu. Kupowałam huhałam, nawoziłam dbałam...
Deszcze wyłamują je a z patykami wyglądają brzydko.... króko kwitną... kolejne kwitnięcie marne.... to rośliny dwuletnie, które się u mnie ie rozsiewały.... straciłam ciepliwość.... W poprednim ogrodzie miałam zdecydowanie lżejszą glebę niż aktulanie a miały jednak za mokro.....
wolę lilie, róże , piwonie - niemal bezobsługowe z roku na rok coraz piękniejsze.
Ogród z łezką 21:12, 04 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Przyszłam obejrzeć straty... ostróżki jak zdechłe kwiatostany to przytnij i zgniłe liście... , lilie jak już nie dygną to je wykop.. floksy może stracą tylko liście.... tak czy siak podlej i opryskaj prvicurem, topsinem.. to magiczne środki na grzyba..... Jest szansa że wszystko odbije... nie spiesz się z likwidowaniem

Tak zrobię.
Nie będę się spieszyć...nadzieja podobno ostatnia umiera
Ze zgniłymi lilijkami tylko trudno będzie,one tam gęsto, jakoś muszę sobie poradzić z nimi, delikatnie wykopać spróbuję, za tydzień, dwa. Jeżeli oznak żadnych dawać nie będą.

Uczę się cierpliwości...jedną różę mam, która za Chiny Ludowe współpracować nie chce...dwa miesiące w ziemi siedzi i nic, a zielony patyk ma...już ją przyciełam, żeby zobaczyć czy omomów zielonych nie mam...Asahi dostała...czekam

Ogród z łezką 20:58, 04 lip 2013

Do góry
Przyszłam obejrzeć straty... ostróżki jak zdechłe kwiatostany to przytnij i zgniłe liście... , lilie jak już nie dygną to je wykop.. floksy może stracą tylko liście.... tak czy siak podlej i opryskaj prvicurem, topsinem.. to magiczne środki na grzyba..... Jest szansa że wszystko odbije... nie spiesz się z likwidowaniem
Liliowo i kolorowo:) 20:31, 04 lip 2013

Do góry
Lilijki podziwiam i dalie
U mnie dalie jeszcze...lilie też...trochę zgniło, ale zostały te najwytrwalsze
Pozdrawiam
Ogród z łezką 19:58, 04 lip 2013

Do góry
Mimo, że ostróżki bez szans, dziwne...jednak nadzieję mam

duże lilie jakoś się wykaraskają, mniejsze nie...

floksy...nieciekawe

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 19:27, 04 lip 2013

Do góry
Istne kwiatowe szaleństwo w ogrodzie Piękne lilie.

Pomysł na taką naprawe szyby genialny, a kielich również bardzo ładny
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:22, 04 lip 2013

Do góry
U mnie godecja jeszcze w pąkach a lobelia tez mi nie przezimowała, ciagle zachwycam sie firletka no i piekne masz lilie a szczegoilnie ta jedna co ma kwiaty w dół jest cudnaPozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:16, 04 lip 2013

Do góry
Pierwszy liliowiec Mildred Mitchell

I kolejne lilie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:20, 04 lip 2013

Do góry
Dzięki Łuaksz Już wkrótce będzie u mnie wysyp lili i liliowców. Mam nadzieje, że będzie się podobać.

Basiu ogromnie dziękuje za tak przmiełe słowa, aż mi głupio. Na żurawki zawsze przyjdzie czas Nie trzeba przecież mieć masy odmian żeby bylo pięknie. Jeszcze raz bardzo dziękuje.

Aniu bardzo dziękujeza pochwały, bardzo się ciesze, że podaoba Ci się u mnie.
Nie wpadłbym na podlewanie żurawek nawozem do pelargonii. Owszem azofoską dokarmiałem, ale z tym drugim nawożeniem musze spróbowac
Snow Storm jest niezmmienna przez cały sezon, cały czas ma zielone nakrapiane liście, no jest piękna
Za lilie bardzoo dziękuje. Takie chyba jeszcze nie mam

Nie wiecie jak się ciesze, że ktoś docenia moją pasje i tak bardzo to chwali. Wsród ostatnich częstych porażek w codzienności czuję się podniesiony na duchu. Tym bardziej, że nikt z mojego otoczenia tego nie docenia, a tym bardziej wśród znajomych widze tylko głupie uśmieszki. Nie ma z kim porozmawiać na tematy ogrodnicze. Bardzo się ciesze, że tutaj trafiłem

Teraz uciekam zrobić zdjęcia bo lilie zaczynają kwitnąć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:20, 04 lip 2013

Do góry
i relacja obrazkowa
przcięłam winogrona i usunęłam liście, aby kiście miały jak najwięcej słońca

po 3 latach są kwiaty jukki

lilie idą liliowo, te co przeżyły natarcie Dżagi

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:44, 04 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale czyściutki jest, musi czyjś...

Ostróżki mi zdychają...i floksy...i lilie...zalania długiego i powtórnego nie zniosły

Ostróżki przytnij, to co zdycha też...... wykop to wszytko z bryłą ziemi...niech obeschną, jeżeli są jeszcze w wodzie. Wsadź do doniczki , podlej topsinem, a potem previcurem lub na odwrót.. co 7 dni.. Podlej bez różnicy czy w doniczki wsadzisz by przeschły korzenie i sie przewentylowały czy w gruncie.
Odżyją.. to silne rośliny, co najwyżej kwitnienie będzie do niczego..

Dalej optuję byś zrobiła podwyższona rabatę.. bo co roku będziesz miała powtórke z rozrywki...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:28, 04 lip 2013

Do góry
Ale czyściutki jest, musi czyjś...

Ostróżki mi zdychają...i floksy...i lilie...zalania długiego i powtórnego nie zniosły
Ogród z łezką 09:13, 04 lip 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Kasiu jeżówki posadzone?....ostatnio mało czasu mam na O....od trzech dni robię sadzonki z bukszpanu...szkoda było ścinki wyrzucić z sąsiadki ścinek i tak dziergam.....chyba u siebie poczekam do przyszłego roku z obwódkami....jak się moje przyjmą to posadzę nawet takie mikre, jak nie to kupię...zobaczymy....dobrej nocki życzę....
....Kasiu przecież Twój M już na emeryturze.....i jeszcze do pacy Go gonisz?

Posadziłam, ale myślałam, że mnie komarzyce zeżrą! W biały dzień, w słońcu żrą jak opętane!!!! Nic więcej nie zrobiłam...skarpy już nie widać, taka zarośnięta
Ta rabata, gdzie irysy i lilie rosną też woła bardzo głośno...

Dziergaj, byle się tylko ukorzeniły, to sporo kasiorki na waciki Ci zostanie Nie szkodzi, że mikre przecież...

Mój M to owsik jest, powiedział, że tylko jeszcze ławka została do zrobienia. Wcale nie wyganiałam, wygodnie mi było gosposia mieć w domu (jak w Zabrzu był ). Zakupy miałam zrobione, obiad tylko podszykowałam, On skończył, pranko powiesił, ogarnął dom Trafiła się przyzwoita robota, to skorzystał. Powiedział, że ma grata auto, trza uskładać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:31, 04 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ag.ma jeźówki będą piekne
Moje zeżarły wiosną ślimaki... Zakupiłam limonkowe od Finki i mi je potfffory zżarły....
A dlaczego nie masz lilji?

ps. Astry to zły pomysł... Ania napisła dlaczego... Wyleczyłam sie z nich po jednym sezonie a rozchodniki są miodzio. asc to nasze bylinowe guru

Ps z ostróżek też się wyleczyłam.... Dlaczego przekonasz się sama..... Za to na pewno nie wyleczę się z róż, kwitną do mrozów!

No i czy Ty mi tu musisz zagadki zadawać od samego rana??? Żesz napisz jak człowiek, dlaczego wyleczyłaś się z ostróżek ZANIM dokupię następne 15 szt. Czy muszę przekonywać się na własnej skórze ?
No i dlaczego ja nie mam lilii??? Któż to wie??? Nie mam jeszcze mnóstwa roślin... Rozmawiałyśmy kiedyś o liliowcach - nie mam ich, bo kolorystycznie mi nie pasują, ale lilie? Same zagadki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 02:09, 04 lip 2013

Do góry
Witaj Łukasz, przeczytałam, no właściwie obejrzałam Twój ogród , bo słowo pisane to w większości same pochwały do których też się dołączam i jak zobaczyłam żurawki sama do siebie zaczęłam się śmiać jak pomyślałam o Ewelince to też kolekcjonerka żurawek, też mam kilka ale raczej na podsadzanie niż kolekcję rojniki masz piękne no i widziałam lilie i liliowce, też mam troszeczkę, a w ogóle ogród bardzo gustownie urządzony będę wpadała, bo mi sie u Ciebie spodobało czy swoje o kolorowych liściach żurawki dokarmiasz nawozem do pelargonii? a zielone azofoską? bardzo to lubią a czy Snow Storm na jesieni pokazuje w liściach odcienie fioletu i różu? na przywitanie lilia
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:24, 03 lip 2013

Do góry
Reni, Konradzie,Bogusiu,Moniko, Zuziu,Jolu,Iwonko, dziękuję za wieczorna wizytę, tylko na chwilę odeszłam od klawiatury, a tu tyle gości!
Miły dzień dziś, słoneczny, a po wczorajszym deszczu zastałam w ogrodzie taki bałagan

Róże napite wodą, i zatracające swą urodę

Lilie z pokiereszowanymi płatkami

Jedynie borówka zadowolona z deszczu, wystawia owoce do słonka i prosi o więcej promieni.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:08, 03 lip 2013

Do góry
Lilie....

Nostalgia szaleje

Bajkowy ogród Weroniki 22:47, 03 lip 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Weroniko, Twój ogród to taka bombonierka
Cudny
Pozdrawiam

Jak dech zapiera, podstawiam ławeczkę by odpocząć. I pozdrawiam, GorAno.

Lilie dodają koloru, a róże im ustępują (na krótko, mam nadzieję).

Tę różyczkę zwykle atakuje mączniak, u mnie w tym miejscu i w tym roku, jest bez zarzutu.
To pnąca, wysoka na min 2m o małych różyczkach.
Przypomnę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies