Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:53, 07 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Mokra włoszka zostanie taka już do końca sezonu- a ma jakieś oznaki życia?

tak zyje, troche jej dałam większa donice i leszej ziemi dodałam i nawiozłam florovitem , dałam też do cienia ją.
Ogród niby nowoczesny ale... 11:05, 07 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Magnolia gratki dla młodzieńca. A córa na wakacje zasłużone jedzie po od razu? Młody pewnie się nudzi, współczuję z nogą, pech na calego. Donoszę, że karmnik żyje

dzięki, dzięki.
Akurat jak kogoś uziemiać to tylko średniaka, on to najlepiej znosi.
Lubi jak mu powoli leci czas- czyta, słucha muzyki, trochę gra na kompie, nawet poduszkę uszył. Dziś ma tłuc kotlety, przy pomocy siostry, bo trochę mało stabilny jest na tych kulach i 1 nodze.

Córka w czwartek 'wiksę' robi,czyli po nowemu imprezę na okoliczność świętowania egzaminów. Po niedzieli rusza na wakacje, tylko wisi nam śniadanie bo założyliśmy się o śniadanie w restauracji- my stawiamy jak się nie dostanie, ona jak się dostanie z dobrym wynikiem. Przegrała!
W ogrodzie Lorki za zakrętem 11:01, 07 lip 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
O proszę znajomy zestaw tzn róże i lawenda, a co tam jeszcze masz? Ja grujecznika planuje z bukszpanem konwalnikami i obok deren o czerwonych pędach

Amelio, tam jeszcze jest stipa 'Pony tails' , perovskia , magnolia nigra , dwa klony flamingo , obwódka z bukszpanu, z tyłu cisy i miskanty 'morning lights' dojdą jeszcze jakies niskie trawy i biały akcent.. moze jakies kulki zimozielone..
zobacze jak to się bedzie rozrastać..

Shemsi napisał(a)
Tak, jak myślałam, mamy sporo wspólnego I podobnej wielkości ogródki i mężów z zapędami na boiska. Też coś sobie dziergam na różne sposoby, choć nie tak dużo i nie tak ładnie jak Ty A Twoja słodka baletnica jest chyba dokładnie pomiędzy moimi chłopakami. Za rok ja będę wrzucać podobne zdjęcia

Bardzo mi się podobają Twoje poczynania w ogrodzie. Kibicuję i będę podglądać.

Shemsi a zapraszam serdecznie a co dziergasz ciekawego?
ja mam 3 dziewczyny.. najstarsza ma 15 lat i juz jest wielka jak ja, srednia 5, a najmlodsza to ta beza różowa hihi wlasnie 7 miesiecy jej stuknie i odkryła ,ze trawe mozna wyrywac, przypuszczam więc ,że neidługo zacznie wcinać ziemię hah

Magda_ napisał(a)

jaka śliczna ta róża i faktycznie biel na tej rabacie będzie taką wisinką na torcie

no włąśnie, tylko mam dylemat co, moze jakas inna róża, a może coś drobniutkiego.. miotam się bo nie chce przedobrzyć.. pewnie w przyszlym roku cos dosadze..
Ogród niby nowoczesny ale... 10:58, 07 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
No to się urządził na wakacje...
Gratulacje, że się dostał do dobrego gimnazjum.
Jak to średniak? (ech, mój zaskok szachisty) Masz troje dzieci?

tak, córkę i dwie sztuki chłopaków.
dzięki za gratulacje- dumna jestem.
Ogród niby nowoczesny ale... 10:28, 07 lip 2015

Do góry
Magnolia gratki dla młodzieńca. A córa na wakacje zasłużone jedzie po od razu? Młody pewnie się nudzi, współczuję z nogą, pech na calego. Donoszę, że karmnik zyje
Ogród niby nowoczesny ale... 10:21, 07 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Magnolio, jaka piękna młódka w awatarze Super!
Są wyniki?

jeszcze nie- w czwartek jednak będą.

Za to średniak dostał się do gimnazjum , nie najlepszego do jakiego startował, ale bardzo dobrego- dostało się 150 osób, w tym większość z rejonu( więc mieli gwarantowane miejsce), a odpadło 511- więc tez można powiedzieć że się popisał. Choć tydzień wcześniej wykręcił lepszy popis- przeciął sobie na wierzchu stopy tętniczkę i ścięgno. Mam więc gimnazjalistę szytego i w gipise na 5 tygodni
Od nowa ... na przekór wszystkim 23:22, 06 lip 2015

Do góry
iwka napisał(a)

Marta, aż mi serce mocniej zabiło jak Cię zobaczyłam u mnie, bardzo, bardzo dziękuję Normalnie nogi mam jak galareta

Coś Ty - żabko rzekotko!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:20, 06 lip 2015

Do góry
baby ruszyły, czy bocza się? Moja jedna jest piekna, druga się zbiera, tzrecia się zastanawia, czwarta szlag trafił, a piątą M trafił łopatą - nie rozumie takiej urody
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:19, 06 lip 2015

Do góry
Cieszę się że jesteście cali i zdrowi, uff!
Ogród cudny,Cudny!
Trawy nie nawoź, podlej, powinna odżyć. Z Tymi rabatami trawnik się gubi, nie razi.

Mokra włoszka zostanie taka już do końca sezonu- a ma jakieś oznaki życia?
Ogród niby nowoczesny ale... 23:10, 06 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Magda jak ślicznie! Bujnie bardzo.... A grabowa jest świetna bo dosyć nietypowa i wieelka, a oddechem- nie można się nie zachwycić.

Magnolio, jaka piękna młódka w awatarze Super!
Są wyniki?
Ogród niby nowoczesny ale... 23:08, 06 lip 2015

Do góry
Magda jak ślicznie! Bujnie bardzo.... A grabowa jest świetna bo dosyć nietypowa i wieelka, a oddechem- nie można się nie zachwycić.
Zielonym do góry... :) 23:04, 06 lip 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Na Martchoł.... jest strasznie drogo, a gwarancja towaru żadna. Sąsiadka dużo roślin u nich kupiła, z reguły magnolie, świerki wężowe i różaneczniki i przynajmniej połowa jej padła, teraz dogorywa magnolia alba, mimo, że warunki mają moim zdaniem niezłe( ziemię odpowiednio przygotowaną, podlewanie, nawożenie wg wymagań, a i tak kicha)

a mślałem że to dobra szkółka a Tu taka lipa...Koło Niepołomic tez jest..drogo maja ale opinii żadnych o nich nie znam..
Zielonym do góry... :) 22:51, 06 lip 2015

Do góry
Na Martchoł.... jest strasznie drogo, a gwarancja towaru żadna. Sąsiadka dużo roślin u nich kupiła, z reguły magnolie, świerki wężowe i różaneczniki i przynajmniej połowa jej padła, teraz dogorywa magnolia alba, mimo, że warunki mają moim zdaniem niezłe( ziemię odpowiednio przygotowaną, podlewanie, nawożenie wg wymagań, a i tak kicha)
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:31, 06 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
hej Iwko.
Zaglądam i zostaję.

Marta, aż mi serce mocniej zabiło jak Cię zobaczyłam u mnie, bardzo, bardzo dziękuję Normalnie nogi mam jak galareta
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:56, 06 lip 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Iwko
moim zdaniem same kulki na 30 m to mało i monotonne. Porównuje z moja berberysowa która ma też blisko 30 m. Oczywiście ja napchalam i tak być nie musi. Tuje 3 bym zostawiła ale wszystkie przyciete do tej najmniejszej. I te tuje bym potraktowała chyba za wyjściowa do nasadzen.
A kulki może tylko do drogi zrobić. A z reszta rób jak Jóźia mówi-narysuj plan i łatwiej pójdzie

Kasiu czy ty mnie o cos pytałaś?- cholewka zapomniałam. Zdarza mi się, więc się przypominajcie, dobra? niech mnie potem nie budzą w nocy wyzuty sumienia że coś komuś, gdzieś, miałam....
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:55, 06 lip 2015

Do góry
hej Iwko.
Zaglądam i zostaję.
W Gąszczu u Tess 15:07, 03 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

Magnolio - gratki dla córy!! jakim cudem masz taką dorosłą córkę?? nie wyglądasz

dzięki Korol. To wczesne dziecko studenckie- studiowała ze mną architekturę krajobrazu, z M. fizykę teoretyczną- braliśmy ja czasem na zajęcia, więc szybciej gadała niż chodziła
W Gąszczu u Tess 10:39, 03 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

U Ciebie to oznajmię Tess- Ola prawie na pewno zdała, zaliczyła rozmowę. potrzebuje z niej tylko 1 pkt, a poszło jej dobrze. Ale wyniki dopiero za tydzień.

Super! Strasznie się cieszę
A za pochwały dziękuję, zarumieniam się aż
W Gąszczu u Tess 10:21, 03 lip 2015

Do góry
Tess, żółtek, masz już te żółte wiechcie co ja, co czekasz az Cie zachwycą

Magnolia, gratulacje!!!, tfu, tfu, na psa urok
W Gąszczu u Tess 10:16, 03 lip 2015

Do góry
Tess jakie piękne zdjęcia! Cudne, nastrojowe, a na nich śliczny, bujny ogród.
Jestem zauroczona.

U Ciebie to oznajmię Tess- Ola prawie na pewno zdała, zaliczyła rozmowę. potrzebuje z niej tylko 1 pkt, a poszło jej dobrze. Ale wyniki dopiero za tydzień.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies