Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:03, 23 cze 2013

Do góry
Lukasz miałeś rację,Paprika powalająca,pozostałe też piękne,spisałam wszystkie nazwy-można się u Ciebie dokształcić w nazwach żurawek i to tych najładniejszych.
Ślicznie masz w ogródku,no i te kwiaty-lilie,tawułka,tojeść bardzo radują oko.
Pozdrawiam
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 12:56, 22 cze 2013

Do góry
Ale cuda nam tu pokazujesz A kompozycja krzesła i węglarki rewelacja Pieknie no i jeszcze w dodatku surfinie własne. Tez Marta ledwo zipie i kreci mi sie w glowie jak na karuzeli Ani nalewki nie trzeba, dzis jezdze od rana zawodowo i jeszcze musze jechac a wieczorkiem na impreze wiec dla kwiatkow nie za wiele czasu mysle, ze jutro odrobie Zazdroszcze im tego spotkania na świecie róż no ale coz moze kiedys tez pojedziemy? No nie? Lilie masz boskie no i biała dalia cudna: U mnie dalie cos slabo rosly przez te deszcze i daleko im do kwitnienia,No romantycznie u Ciebie
Hirutkowy raj:)) 00:11, 22 cze 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Widzę, że u Ciebie też deszczu nie było
Piękne te Twoje lilie u mnie dopiero jedna zakwitła

Aniu nie było deszczu ,choc słychać w oddali burze.Troche podlałam hortensje i rh moje nowe sadze ,że w nocy moze popadac
Hirutkowy raj:)) 00:08, 22 cze 2013

Do góry
Widzę, że u Ciebie też deszczu nie było
Piękne te Twoje lilie u mnie dopiero jedna zakwitła
Hirutkowy raj:)) 00:06, 22 cze 2013

Do góry

Moje lilie

Starorzecze na górce 23:57, 21 cze 2013

Do góry
Pomimo pustki w ogrodzie parę roślin rośnie i kwitnie na jednej jedynej rabatce pod oknem, którą nazwałam chaotyczno-eksperymentalną. Rośliny są posadzone gesto i bardzo dużo różnych gatunków, niezawsze lubiących południowo-zachodnią orientację. Po prostu wsadzałam tam wszystko, co kupiłam lub dostałam. Jak pisałam rabatka wystawiona jest na ostre słońce, a mam tam np. hosty i języczkę. Są też. np. laurowiśnia, uwielbiany przeze mnie ostrokrzew meservy, chabry, malwy, lilie, budziszki, maciejka, lawenda, agapant afrykański, jukka, mak chiński, irysy syberyjskie (chyba), cynie, nagietki, floksy, marcinki, lwie paszcze, lewkonie, rumianki, lobelie i różności, których nie znam. Jak to u typowego, statystycznego początkującego: mydło-powidło, a rabatka ma ok. 2-3 m2...

Mój kawałek raju II 23:51, 21 cze 2013

Do góry
olga_szopa napisał(a)
Aniu, ależ u Ciebie mnogość i kwiatów i warzywka też urodzajne. Boskie róże. A lilie już tak obficie kwitną? U mnie wszystko jakieś takie spóźnione.

Olu lilie dopiero zaczynają u mnie w tym roku warzywka słabiej rosną od kwiatów w kwiatach mam "busz" pozdrawiam
Mój kawałek raju II 23:27, 21 cze 2013

Do góry
Aniu, ależ u Ciebie mnogość i kwiatów i warzywka też urodzajne. Boskie róże. A lilie już tak obficie kwitną? U mnie wszystko jakieś takie spóźnione.
Hirutkowy raj:)) 23:24, 21 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Hirutkowi też gorąco Biedne te nasze psiaki

Szałwii daj sie rozsiać.. tylko nie spiesz się potem z pieleniem

Lilie czerwone mi się mnożą na potęgę.. jak chcesz to ci mogę jesienią dać trochę Nie są to może lilie fikuśne, ale za to 100% że nie kapryszą I kwitną pierwsze ...

Bylinek trochę mam i jak masz ochotę to są niektóre takie, że mogę sie podzielić.... bo czytam, że na bylinki zachorowałaś... Jak sie nudza .. to zawsze jest randap.. Albo sąsaiadom oddac..

Aniu super bardzo chętnie tylko czym ja Ciebie obdaruję jak TY masz tyle roślinek
Mój kawałek raju II 23:58, 20 cze 2013

Do góry
Może Ewelinko dzisiaj w nocy pokropi?

Martagony zaczynają kwitnienie
a jedną mam lilie , która przewyższa wszystkie, nie pamiętam, co ona za jedna jak się rozwinie to zobaczę

Deutzia
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:11, 20 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Jak pieknie Ci juz lilie kwitna No i zdjecie z tawułą na pierwszym planie jest cudne A jak Twoje roze bo Bonice zasadzilas takie duze ilosci, kwitna? No i dzieki za goscinnosc kiedys zawitam Ale klucza do barku nie potrzebuje bo ja cukrzyk biedny to mi nie zawiele można ale obiecana mam u Ciebie nalewkę przeciez a to samo zdrowie U nas dzis spokojne, upał i duchota okropna ale bez szalenstw burzowych ale na piatek chyba cos zapowiadaja znowu Pozdrawiam i dobrej nocy

Danusia moje róże Bonika kwitną jak szalone-ładnie się przyjeły Dzięki za miłe słowa dotyczące mojego ogrodka
Danusia TY jesteś biedny cukrzyk, a ja biedna astmatyczka-TY z insuliną w ręce a ja z inhalatorem i damy wszystkiemu radę
Przyznam Ci się że nalewki jeszcze nigdy nie robiłam ale muszę to naprawić-zapowiada się piękny urodzaj borówek amerykańskich a mam ich przeszło 30szt to coby się tak nie zmarnowały
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:41, 20 cze 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ania....ja Cię podziwiam!

Juzia... a za co to???? Chyba ze te ilość stron co się mimo woli produkuje

Kolejne lilie zakwitły.. w terminie... mam od kilku lat

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 12:05, 20 cze 2013

Do góry
Prawdziwe tygrysie lilie mają kwiatki zwieszone do dołu, a to jakaś odmiana chyba? Na dalie się piszę do kolejki, bo swoje wszystkie zeszłej jesieni przemroziłam. Zostawiłam w szklarni, żeby obeschły, przyszedł mróz i było po daliach! Jestem ciekawa Twoich kolorów.

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 11:48, 20 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piękna lilia! Ja mam taki sam kolor, ale bez kropek!

Haniu, mój młody sąsiad (lat 11) powiedział mi, że to lilia tygrysia. To zapalony ogrodnik chyba od samego urodzenia. Lilie te sadziła jeszcze moja poprzedniczka, ogrodniczka. Mam po niej dorodne dalie, które pięknie za niedługo zakwitną.
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 09:25, 20 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mąż posadził mi chrzan na środku grządki,żeby był''pod ręką'', grządki nie ma, męża nie ma trawnik jest, a na środku trawki, mam jeszcze resztki chrzanu. Ale czego nie dam rady wyrwać z korzeniami ,ucinam kosiarką.
Lilie zaczynają już kwitnienie. Najpierw bulwkowate, to są takie pomarańczowe, z bulwkami w kątach liści, kwitnące kielichami do góry. Ta co dostałaś, tegoroczny marcowy zakup,śnieg spadł,nie było jak do ogrodu, zostały w donicach i zakwitły na balkonie.

Haniu, widzę, że też od rana działasz, u mnie dzisiaj pobudka o 5.15, nie mogłam spać i raniutko zgodnie ze sztuką ogrodniczą podlewałam mój trawniko-chrzanownik.
A to moja lilia, a dokładnie to syna, z jego rabatki. Tu jeszcze w pąkach. Syn codziennie chodził i ją dopingował.

Udanego dnia!
Mój kawałek raju II 01:16, 20 cze 2013

Do góry
Jarzmianka większa

Stella d'oro

Pszczelnik, oregano i czyściec

Lilie
Łubin

Mój kawałek raju II 01:10, 20 cze 2013

Do góry
Czosnek niebieski

Biały
Ostrogowce w dali lilie

Martagony
Dzwonki
i inne
Hirutkowy raj:)) 00:53, 20 cze 2013

Do góry
Hirutkowi też gorąco Biedne te nasze psiaki

Szałwii daj sie rozsiać.. tylko nie spiesz się potem z pieleniem

Lilie czerwone mi się mnożą na potęgę.. jak chcesz to ci mogę jesienią dać trochę Nie są to może lilie fikuśne, ale za to 100% że nie kapryszą I kwitną pierwsze ...

Bylinek trochę mam i jak masz ochotę to są niektóre takie, że mogę sie podzielić.... bo czytam, że na bylinki zachorowałaś... Jak sie nudza .. to zawsze jest randap.. Albo sąsaiadom oddac..
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 23:33, 19 cze 2013

Do góry
Mąż posadził mi chrzan na środku grządki,żeby był''pod ręką'', grządki nie ma, męża nie ma trawnik jest, a na środku trawki, mam jeszcze resztki chrzanu. Ale czego nie dam rady wyrwać z korzeniami ,ucinam kosiarką.
Lilie zaczynają już kwitnienie. Najpierw bulwkowate, to są takie pomarańczowe, z bulwkami w kątach liści, kwitnące kielichami do góry. Ta co dostałaś, tegoroczny marcowy zakup,śnieg spadł,nie było jak do ogrodu, zostały w donicach i zakwitły na balkonie.
Ogrodowe zacisze 22:49, 19 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale Ci juz pieknie lilie kwitna Klematis tez masz bardzo ładny Pozdrawiam

Danusiu!
Lilie nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa. To dopiero pierwsze rozkwitają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies