Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród niby nowoczesny ale... 13:24, 15 cze 2015

Do góry
to musze Olkę pomęczyć że te niedobre, że nie zdała

Moje jak chorwackie jeziora?- coś Ty kotku na trawie jedziesz od rana?

A propo trawy- w sobotę moja córa miała 2 koleżaneczki bo razem na spółę catering komuś kręciły na wieczór.
My siedzieliśmy na dworzu bo kocioł był maxymalny. M wszedł do domu po nasiona trawy do cienia. Mówi- trawy szukam, a jedna z dziewczyn- nie ma, wyjarałam całą
Ogród niby nowoczesny ale... 13:18, 15 cze 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

do twoich ślicznych im daleko. Moje są słowiańskie

eee chcesz w łeb!

to nei są prawdziwe, nie uchwycone!

twoej są szmaradowe, jak się w nie zajrzy to ma sie wrażenie że jest sie przegląda człowiek w Chorwackich Plitwickich jeziorach
https://www.google.pl/search?q=jeziora+plitwickie&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIp4_94MmRxgIVBf1yCh2aiwDO&biw=1776&bih=838#imgrc=ISpOcMma2u59LM%253A%3B9wyYFYudCQ_siM%3Bhttps%253A%252F%252Fphotos.adriatyk.com.pl%252F_adr_city%252Flarge%252FP%252FADR-PLIHR-0.JPG%3Bhttps%253A%252F%252Fwww.adriatyk.com.pl%252Fpl%252Fartykul%252Fjeziora-plitwickie-ulubione-miejsce-wycieczek%3B2560%3B1920
Ogród niby nowoczesny ale... 13:15, 15 cze 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

mam- chorowałam na nią dość długo, a w mojej szkółce dopadłam niedrogo.
Pachnie bardzo mocno
To White Wings

moja córeczka- dla mnie naj.... synkowie zresztą też
Ja mam taką
Ogród niby nowoczesny ale... 13:11, 15 cze 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
to peonia White Wings- ona jest późna, dopiero zakwitła, inne odmiany już przekwitły
Uważaj, jak sadzisz peonie żeby sadzić jak w doniczce, nie głębiej- słabo wtedy kwitną
Ja już nie chcę mieszać w debacie nad rabatą,tłum tam masz u siebie

Co do wyglądu- taka fota że trochę kamufluje. Dzięki
Mieszaj, mieszaj póki można każda opinia się liczy. Jak znalazłam inspirację, w której się zakochałam, to wychodzi, że połowę roślin będę musiała powymieniać

Tiaa, teraz widać lepiej, nadal uważam, że wyglądasz jak dziewczynka A włosy, zmiana ogromna na plus. W długich jest tak, że chodzisz w spietych, a na wyczesane loki nie ma czasu. Finał, nigdy nie ma tak dopracowanej fryzurki jak w krótkich
Ogród niby nowoczesny ale... 13:02, 15 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
MAtra pokaż nam oczyska

do twoich ślicznych im daleko. Moje są słowiańskie

Ogród niby nowoczesny ale... 12:47, 15 cze 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
peonię mam i ja- sadziłam ja rok temu- w tym roku mnie zaskoczyła ilościa kwiatów- stara się baardzo

i ogólny

to jest mega

pozdrawiam Marto
Spotkanie w ogrodach Kapias 14.06.2015 12:28, 15 cze 2015

Do góry
ale fajne spotkanie- że tez taka wieelka ta Polska, daleko do Was.

Ogród niby nowoczesny ale... 12:26, 15 cze 2015

Do góry
to peonia White Wings- ona jest późna, dopiero zakwitła, inne odmiany już przekwitły
Uważaj, jak sadzisz peonie żeby sadzić jak w doniczce, nie głębiej- słabo wtedy kwitną
Ja już nie chcę mieszać w debacie nad rabatą,tłum tam masz u siebie

Co do wyglądu- taka fota że trochę kamufluje. Dzięki
Ogród niby nowoczesny ale... 12:20, 15 cze 2015

Do góry
Magnolia, a jaka to peonia? Ja tez mam białą, ale ma jeden kwiat a potrzebuje na jesien do inspiracji oczkowej. Osiwieje ze zmartwienia. Odpadł mi już kopytnik, bo jest słońce. Tarczownica dorasta do 1,5m, zasłoni cały ogrod itd...zaczynam byc zła, na wystawie pieknie wyglada, ale pozniej zero składu i ładu. Kopytnik z karmnikiem i dąbrówką, mądrale miętowe

Magnolia, wygladasz jak dziecko, Ty się może jakoś postarz na spotkanie biznesowskie jak masz

Dobra, znalazłam już
Ogród niby nowoczesny ale... 12:19, 15 cze 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Magnolia miło Cię było zobaczyć. Mam nadzieję, że w niedzielę czkawki nie miałaś, bo na spotkaniu zachwycałyśmy się Twoją osobą i nie o wyglądzie tu piszę.
Teraz to mogłybyśmy i wyglądem

dzięki Danuś.
W niedzielę?- nie miałam czkawaki- nie doleciało, za daleko było.
Ogród niby nowoczesny ale... 12:17, 15 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Gdzie ten wątek?

Magnolio, ślicznie wyglądasz O ogrodzie to nawet nic nie napiszę, bo tylko wzdycham.

Magda, trzymam kciuki

to mamy remis- ja wzdycham do Twojego ogrodu
Ogród niby nowoczesny ale... 12:16, 15 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Marta, i w dodatku masz tę piwonię którą na Chelsea w tym roku zachwyciłam się...
Fajnie, że nie zapomniałaś o fotkach. Dzięki.

Wiemy, wiemy - córcie zawsze piękniejsze

mam- chorowałam na nią dość długo, a w mojej szkółce dopadłam niedrogo.
Pachnie bardzo mocno
To White Wings

moja córeczka- dla mnie naj.... synkowie zresztą też
Ogród niby nowoczesny ale... 12:15, 15 cze 2015

Do góry

i rozwinięte Szubert w stipach
Ogród niby nowoczesny ale... 12:12, 15 cze 2015

Do góry
Magnolia miło Cię było zobaczyć. Mam nadzieję, że w niedzielę czkawki nie miałaś, bo na spotkaniu zachwycałyśmy się Twoją osobą i nie o wyglądzie tu piszę.
Teraz to mogłybyśmy i wyglądem
Ogród niby nowoczesny ale... 12:10, 15 cze 2015

Do góry
peonię mam i ja- sadziłam ja rok temu- w tym roku mnie zaskoczyła ilościa kwiatów- stara się baardzo

i ogólny

Ogród niby nowoczesny ale... 12:07, 15 cze 2015

Do góry
ale tu miło, przysiądę na monet.
za porównania do córki dziękuję- mówcie mi tak, mówcie! ( co prawda to totalna nieprawda, ale co tam)
I wrzucę foty ogrodowe,żebyście nie krzyczały.

U "Zielonej" Ogrodniczki :) 11:44, 15 cze 2015

Do góry
Zamierzam posadzić trawy The Beatles między berberysami.
Owe berberysy sadzone są średnio co 60 - 70cm...
Sadzenie plamami w małych grupach chyba będzie efektowniejsze niż sadzenie pojedynczo... co o tym myślicie?
Zastanawiam się też, czy dawać te szałwie, o których pisała mi Magnolia... nie wiem czy nie będzie tam tego za dużo...
Może najpierw lepiej posadzić trawy, zobaczyć jak to będzie wyglądało i ewentualnie jakby "brakowało" czegoś nadal, dosadzić szałwię - chociaż ta odmiana deep blue ciężko dostępna jest...

np tak:

Ogród niby nowoczesny ale... 08:55, 15 cze 2015

Do góry
E tam Magnolia podstawiła nam koleżankę przecież jest "czarna".
Małgorzatkowe skarby 15:37, 14 cze 2015

Do góry
Wiosna to najpiękniejsza pora zapachów ,konwalie,fiołki,bzy!!!,piwonie,jaśmin,jak nie kochać tego.
Kilka moich pachnących roślinek,biały i żółty bez,żółta i wszystkie inne odcienie różu piwonia,magnolia,maczki.Róże zaczynają powoli,ale jeszcze nie kwitną.
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 12:41, 14 cze 2015

Do góry
Witam. Na ogrodowisku loguje się po raz pierwszy poszukując pomocy i porady w sprawie magnolii Heaven Scent, która do tego roku rosła w dobrej kondycji (magnolia posadzona trzy lata temu, dotychczas tylko liście, duże, ladnie wybarwione, bez szkodników). Okrywana na każdą zimę, stanowisko sloneczne ale z delikatnym polcieniem) W tym roku na wiosnę nawiozlam ja ziemia z kompostownik a, niewielka dawka azotu i nawozem dla roślin kwasnolubnych w płynie (bodajże Florovit). Nowo wypuszczone listki od razu brazowialy zwijaly się i zamieraly. Żal patrzeć jak roślina się męczy. Zauważyłam na niej na paru listach mszyce ale Decis się z nimi rozprawil. Czy to choroba grzybowa? A może objaw przenawozenia? Czy da się ją jeszcze uratować czy też pozostaje jedynie wysadzenie? Bardzo proszę o pomoc i z góry serdecznie dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies