W pobliskim parku, zaczyna kwitnac kamelia...Bedzie widowisko
To piekne, wdzieczne rosliny. Kilka lat temu, mialam jedna w ogrodzie. Ladnie zimowala i kwitla. Oddalam ja kolezance, bo zjadaly mi ja opuchlaki, szkoda mi jej bylo
W tych trudnych czasach pandemii, życzymy Wam zdrowia i abyśmy wszyscy przetrwali.
Tego życzymy także sobie, najważniejsze Kochani jest zdrowie Trzymajmy się.
Halinko, nie ma glupich pytan, przeciez o roslinach moglybysmy rozprawiac dzien i noc, prawda?
Rubens potrzebuje duzo miejsca, im wiecej, tym lepiej, wtedy pokaze na co go stac Ale, na to potrzebuje troche czasu, pierwsze lata jest raczej niepozorny.
Poleci rowniez po drzewach i wyglada to, gdy kwitnie, oblednie. Ale...Musza to byc silne drzewa, moja amanogawa byla za slaba. A wygladala cudownie...Pozwolisz ze przypomne?
Zauwazylam jednak, ze posadzony blisko rododendronow, byl sporo slabszy, od kolegi ktorego sadzilam w tym samym czasie, ale w innym miejscu...Chyba nie za bardzo lubi kwasna ziemie, nie mniej jednak, daje sobie rade. Mysle ze mozesz go smialo posadzic, dbaj jednak, zeby igliwie go za bardzo nie zasypalo. Wtedy, jestem tego pewna, bedziesz sie cieszyc ladnym okazem