Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 21:34, 16 maj 2021

Dziewczyny, będzie zjednoczenie rabat, w którego efekcie powstanie "megarabata" wokół płd-zach-pn części domu, od południowych schodów aż do tarasu za domem. Wszystkim Wam bardzo dziękuję za pomysły i głosy na tak.

Johanka, zastanawiam się teraz, czy miskant ML to dobry wybór do grujecznika, który pójdzie na jesień w ciepłe kolory, a one dość chłodne. Nie wiem, czy nie zmienić zamówienia, co robić, co robić?

Alicjo, wciąż mam za mało drzew liściastych. Jakoś nie widziałam tej luki tak wyraźnie, kiedy ich w ogóle nie miałam

Lidka, w dodatku jestem mądra, jestem zgrabna, wiotka słodka i powabna dziękuję Ci za miłe słowa, rośliny są cudne, czekam na ich kolejne fazy rozwoju

Basia8, dziękuję i zgadzam się, śliczne te rośliny  Zaś rabaty małe zamieniają się w coraz większe, nie wiem, jak to się zakończy

Agi2006, dziękuję Sango Kaku obserwuję dopiero, w najbliższym czasie wstawię zdjęcia nowego koloru liści, bardziej zielonego niż 2 tygodnie temu, jeszcze nie wiem, czy podoba mi się nadzwyczaj, czy tylko podoba bardzo, poobserwuję. Na ten moment moje serce skradł Shirasawy aureum i na drugim miejscu Dissectum garnet. Potem Atropurpureum. Któremu wiele osób zarzuca zbyt dużą popularność, a ja przepadam za jego głębokim kolorem liści i tego argumentu w ogóle nie przyjmuję! U Ciebie bardzo duży okaz! Sango Kaku ponoć nie przepada za pełnym słońcem, pomyśl o lekkim cieniu.

Agatorek, tak, zdecydowanie będzie scalenie

Mary, nie mogłam go nie zabrać ze sobą. Jakie mu do towarzystwa tulipany posadzić na jesień, dumam?
Agi2006 21:53, 16 maj 2021

Marta u mnie autropurpureum wcale nie jest duży. Może takie złudzenia na fotkach. Mój ma ok.170 cm. ....A nad sango kaku muszę w takim razie pomyśleć bo w tym miejscu co go planowałam za duże słońce. Pewnie nie dałby rady.
Johanka77 22:20, 16 maj 2021

Nie zmieniać! Nie. zmieniać! ML zawsze pasuje.
Patrz! Do red baronów pasuje nawet

Martka 22:20, 16 maj 2021

Aga, w takim razie jeśli nie Sango kaku, to może inny z bordowych, może Dissectum Atropurpureum, ma taki rozczłonowany, postrzępiony liść, ponoć dobrze funkcjonuje w naszych warunkach, podobnie jak Atropurpureum.
Martka 22:44, 16 maj 2021

Johanka77 napisał(a)
Nie zmieniać! Nie. zmieniać! ML zawsze pasuje.

Wątpliwości rozwiane, a za zdjęcie Ci bardzo dziękuję
sylwia_slomc... 22:53, 16 maj 2021

O jakie piękne kloniki
Martka 07:12, 17 maj 2021

Sylwia, dziękuję  mają w sobie ujmującą delikatność, ale czy dogadają się z moją gliną? Kopałam duże doły wokół, aby im dogodzić, reszta okaże się za rok po zimie.

Poranne, podeszczowe widoki wielce mnie dziś ucieszyły. Klony skąpane w rosie.

Martka 07:17, 17 maj 2021

W cisach hicksii soki buzują.

Nieśmiało, ale wreszcie krążenie przyspieszyło także u ambrowców.

U Annabelle pierwsze listki.

Gaury przyjęły się i wyciągnęły w górę.
popcorn 07:17, 17 maj 2021

Klony boskie!!! Super się u Ciebie dzieje Moje sobie radzą na glinie, ale zanim urosną trochę minie, niestety... podrawiam serdecznie!
Martka 07:24, 17 maj 2021

Tulipan samotnik.

Przywrotniki niespiesznie, ale też w akcji.

Zieleni nabiera rabata grabowa z Hakonechloa macra.

Na posadzenie czekają kolejne Hakonechloa marca...

Wszystko u mnie jakby później, powoli, rośliny dopiero ukorzeniają się i odnajdują, ale nadejdzie ich czas pełni

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies