Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Chwasty w trawniku 18:14, 30 kwi 2021

Do góry
Dzień dobry,

Proszę o pomoc, co to za chwast? Jak należy z nim walczyć ?

Dziękuję

Mały domek z ogródkiem 17:28, 30 kwi 2021

Do góry
No i taras się robi:
Mały domek z ogródkiem 17:27, 30 kwi 2021

Do góry
Lidziu, obejrzałam całe forum z grabiami, ale wszystkie drzewka są już w wersji wyrośniętej. Dlatego miałam problem, czy kupić te graby z mojej szkółki. W końcu się zdecydowałam na te mniejsze, bo małżonkowi bardziej się podobały. W dalszym ciągu nie mam pewności, czy kupiłam fastigiata, ale byłam w sumie 4 szkółkach i nigdzie nie było grabów.
A tak one wyglądają:
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 17:13, 30 kwi 2021

Do góry
I moje zaatakowane brzozy. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Co to może być. Pewnie jakieś robaki.Najpierw robi się dziurka z której cieknie a potem odchodzi kora pod którą są wióry
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 17:07, 30 kwi 2021

Do góry
No i jeszcze wczoraj nabylam bezimiennego powojnika.

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 17:04, 30 kwi 2021

Do góry
Na zdjęciu wyżej widać przedłużenie rabaty. Będę dzielić gracki i je sadzić w rzedzie na tej rabacie. I zrobiłam jeszcze jedną rabatę pod gracki.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 16:57, 30 kwi 2021

Do góry
Marta nie rozważam. Ja ją chcę! I chce hortensje limki i przed nie właśnie hakonki. Ale to za chwilę. Na razie u mnie prace brudne w ogrodzie. Robi się elewacja,placyk gospodarczy i wszedobylski bałagan.

Pamiętajcie o ogrodach 16:51, 30 kwi 2021

Do góry
Bluszcz.

Na razie walka trwa. Jeden gabion zrobiony teraz do środka dużo ziemi wsypać muszę i nasadzić i drugi. To do roboty (dalej)

Choroby klonów, klon - Acer 16:28, 30 kwi 2021

Do góry
W ogródku Martki 16:21, 30 kwi 2021

Do góry
Agatorek, bodziszek kwitnie w maju-czerwcu, to będzie następny po tulipanach. Ale dumam jeszcze. Ta rabata jest tak pod ręką, widać ją z jadalni/kuchni, a wiadomo, stół - najważniejsze miejsce

Joann, to był od dawna planowany "skok na ogród", teraz muszę być konsekwentna a że to czasem przekład się na ból mięśni, to inna sprawa

Johanka, sama zdzierałam darń, czuję, że powoli zamieniam się w glebogryzarkę a lista zamówień w międzyczasie zmultiplikowała się. Jako pierwszy przyszedł błyskawicznie Twój Skalniak, gaury poznałam z Twojego zdjęcia i nie pomylę z jeżówkami, ale mam problem z trawami. Nie potrafię odróżnić molinii 'Heidebraut' od 'Heidezwerg', wszystkich zamawiałam po tyle samo, nie są podpisane, będę dzwonić w pon. Dziś dopiero po pracy rozpakowałam, a tu taki niefart. Szybko i super zapakowane, ale nie wiadomo, co jest co.

Marta_80, dzięki, że zaglądasz ze słowem pocieszenia, bo ja mam wrażenie, że kompletnie nie mam w tych kwestiach pomysłów! Zgapiam raczej od innych. Wciąż więcej dylematów niż klarownych wizji. Hortensji miało nie być, są. Róż nigdy miało nie być, będą. Miałam też taki sen, że budzę się w jakimś gąszczu duszona przez rośliny czy to znak, że mam mniej myśleć o ogrodzie?? czy może mniej zamawiać???

Sylwia, gdyby tak się dało, tempo presto, 180 uderzeń szpadla na minutę

Dziewczyny, powtórzę to co Karola popcorn dziś u siebie napisała, bo bardzo mi się spodobało, super że jest takie forum i tyle życzliwych tu osób!

Ogród Małej Mi 2017 15:46, 30 kwi 2021

Do góry
Przesympatyczna Pogodynka w moim ogrodzie. Ale zapowiadana pogoda już taka sympatyczna nie jest ☹️️️️
April podbija las... 15:45, 30 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
I pokaze wam jeszcze jaka moja zołza dominatorka a jsk chłopiec taka dominację lubi

CUDNE To jakieś sado-maso To się dopiero nazywa dominacja
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:37, 30 kwi 2021

Do góry
Tak na szybko, jeszcze trochę wersja robocza
No i w pełnym słońcu kiepsko się prezentuje na fotach
Wiatr urywa głowę i kwiatki na gorze straciły juz płatki

April podbija las... 15:33, 30 kwi 2021

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
Dobre zmiany z tą hakonką, ona u Ciebie ładna rośnie. Proso u mnie też jeszcze nie ruszyło. Ja się miłością do kotów zaraziłam od Mrokasi i u Ciebie jak zobaczyłam te cuda. I zamieszkały ze mną dwa. Jest miłość, za to sunia daje popalić Więc trzymają się koty razem z psem razem.

Hakonki u mnie mają się nieźle. Dlatego zadarniam niemal nimi rabaty. Uwielbiam je.
Widzę że też masz niezłe, futrzaste grono. Tak jak u mnie obecnie, dwa koty i pies. Piękny ten szary
Ale jak widać, kobiety w większości stad rządzą
Narcyz - Narcissus 15:33, 30 kwi 2021

Do góry
Replete.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:20, 30 kwi 2021

Do góry
bettka napisał(a)
wracam z tematem mojej małej rabaty, żywotnik golden szmaragd "przymierzony" w tym miejscy wygląda tak, co mogłabym jeszcze dosadzić (wymiary ok 1x2,5 m)?

Mój pomysł nr2 to posadzenie w tym miejscu lilaka meyera "Palibin" szczepionego na pniu, miałby super warunki od południowej strony, podobno kwitnie nawet 2x w roku?
Tylko wtedy nie mam zielonego pojęcia z czym go połączyć, żeby było zimozielone i żeby trochę zasłaniało moje "techniczne" wejście do domu.

Czy na takiej powierzchni mogę posadzić dwa lilaki na pniu?

Uśmiecham się o rady i inspiracje

Może pierwsza myśl jest dobra. 3 jałowce Gold Cone ustawione w trójkąt, prowadzone na 3 różnych wysokościach. Takie 3 wąskie walce. Reszta powierzchni obsadzona konwalnikiem Niger. Liściaste nie da Ci całorocznej przesłony. Pisałaś, że takiej potrzebujesz. Nie ma tam miejsca na nic więcej. To taka geometryczna propozycja. Pozdrawiam
Ogrodowo zakręcona. 15:19, 30 kwi 2021

Do góry
Zaciskowałam się

Tylko z rozpędu nie wiem, czy te 2, to nie jakieś hili, hicsi?

Osiedlowy ogródek 14:48, 30 kwi 2021

Do góry
Renata, taką mam.

Ogród z wilkiem zamkn. 14:36, 30 kwi 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

na rabacie przy skrzyniach wysiałam wszystkie nasiona kwiatów ,jakie miałam -ma być łąka kwietna ,a co wyjdzie -to się okaże

Kolejne piękne miejsce stworzyłaś.
Gratuluję i podziwiam.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 14:36, 30 kwi 2021

Do góry
Szafirki szaleją

I nieodłączni towarzysze moich ogrodowych prac - turkusowa pianka pod kolana i różowe wiaderko .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies