Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:15, 17 kwi 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tylko lato może wkroczyć i wiosnę przepędzić.

Niech wiosna jeszcze potrwa ....... wyniosłam wczoraj moje lilie na parapet na zewnątrz i zapomniałam wnieść..... chyba jeszcze żyja Cześć ma już pąki kwiatowe... i tu wkracza bez kolejki lato.....
Ogród w skali mikro :) 15:39, 17 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

Oj Eluś Eluś bo Ty młoda jesteś jeszcze to i dyskutant Dorośniesz, zestarzejesz się... to ci i przejdzie Ja tam zawsze jestem spolegliwa kobiecinka (jak mi pasuje - a z trawnikiem to mi pasuje właśnie )

A jam dzisiaj warzywniczek dokończyła i grządeczkę na hosty i na... właśnie nie wiem na co ta druga jest bo miała być na oczorypny misz-masz, który to stoi u mnie na parapetach, ale... no ale... ja weszłam na rosarium - no i .... sama rozumiesz... geny po dziadku się obudziły bo mój dziadek to cały ogród miał róż i lilii (tylko lilie i róże) i tak czuję, że tak te geny mnie wewnętrznie tak szturchają jakos
Dobrej nocki

Toż Ci Ania sprawiła prawdziwy komplement Ale fakt, nie wyglądasz na swój wiek
Liliowo i kolorowo:) 14:15, 17 kwi 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Danusiu...dokupiłam wczoraj hortensję Grandiflorę w A.
...jest tam jeszcze wybór

O to fajnie Gabrysiu, tez ja w zeszlym roku kupilam a teraz szukam jeszcze jednej odmiany zapomnialam teraz nazwy tej co nie przebarwia sie na rozowo i do slonka a mam takie miejsce gdzie chce dwie posadzic. Chce Ci powiedziec, ze w drodze ze szpitala pojechałam do szkolki"sławnej: u nas i totalny szok i rozczarowanie bo ceny o 200% nawet lilie po 15zl nie mowiac co chca wcisnac czlowiekowi echhh.
W cieniu - zacieniona 13:53, 17 kwi 2013

Do góry
Bogusia sadziłam te lilie z doniczek prawie połowa miała taki zielony nalot czy to grzyb?
boje się że mi to w ziemi zgnije.
Mój ogród 13:50, 17 kwi 2013

Do góry
Bożenko a co ty jesteś chora? ja tylko lilie posadziłam i te byliny biedronkowe nie mam kiedy wczoraj była
pogoda to całe popołudnie spędziłam w kolejcie do wymiany opon trochę mam spraw w domu dopiero
w sobote się wybieram w poniedziałek tak się narobiłam że dziś na nogę nie moge chodzić ja jestem po operacji kolana więc muszę się oszczędzać no ale tyle było do zrobienia.
Nigdy nie mów nigdy 12:09, 17 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Kasia, ja też działam na wariackich papierach, obiecuję sobie, że ostatni raz tak robię, bo wolę w ogrodzie na spokojnie, a tak nazamawiane rośliny i aby nie stracic, sadzę aby sadzić, nie wg planu

super, że lilie dały radę

Z tego wynika Irenko, że to przypadłość, którą trudno się leczy

Na razie nie kupiłam niepotrzebnych, jeszcze dwie rabaty trzeba zrobić, dużo się przyda
Nigdy nie mów nigdy 11:29, 17 kwi 2013

Do góry
Kasia, ja też działam na wariackich papierach, obiecuję sobie, że ostatni raz tak robię, bo wolę w ogrodzie na spokojnie, a tak nazamawiane rośliny i aby nie stracic, sadzę aby sadzić, nie wg planu

super, że lilie dały radę
Nigdy nie mów nigdy 08:10, 17 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale pracuś to zal jak taka piekna pogoda a trzeba w pracy siedziec tez tak mam a teraz z choroby tez nie moge i zal straszny. Ładne masz te liatry, moje zostaly w opakowaniu tylko zdazylam je rozchylic tak jak i inne sadzonki ochh jakie mam tyly w tym roku i mam nadzieje, ze te biedne roslinki zrozumia i wystartuja i zakwitnaAle bedziesz miała liliowo)pozdrawiam

Ach, Bogusiu trochę to wszystko na wariackich papierach u mnie...za bardzo się pospieszyłam i teraz będę zasuwać od rana do wieczora żeby jakoś to poskładać w całość. Zaraz następne rośliny przyjdą (hortensje bukietowe), a ja jeszcze w lesie...

Masz je w zimnym, to jest duża szansa, że wytrzymają. Mnie bardzo pozytywnie wczoraj zaskoczyły lilie, są w lodówce już z miesiąc. Wprawdzie nie oglądałam ich wszystkich, nie kopałam aż do dna, ale wyglądają dobrze
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 04:12, 17 kwi 2013

Do góry

Lilie blade spragnione słońca nieśmiało wystawiają łebki

Ogród w skali mikro :) 23:47, 16 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Nooo , to ja chiba też bym musiała zacząć eMa słuchać .. Bo ja to zawsze dyskutant jestem . Na spolegliwą kobiecinkę mój eM nie ma co liczyć .,,

Oj Eluś Eluś bo Ty młoda jesteś jeszcze to i dyskutant Dorośniesz, zestarzejesz się... to ci i przejdzie Ja tam zawsze jestem spolegliwa kobiecinka (jak mi pasuje - a z trawnikiem to mi pasuje właśnie )

A jam dzisiaj warzywniczek dokończyła i grządeczkę na hosty i na... właśnie nie wiem na co ta druga jest bo miała być na oczorypny misz-masz, który to stoi u mnie na parapetach, ale... no ale... ja weszłam na rosarium - no i .... sama rozumiesz... geny po dziadku się obudziły bo mój dziadek to cały ogród miał róż i lilii (tylko lilie i róże) i tak czuję, że tak te geny mnie wewnętrznie tak szturchają jakos
Dobrej nocki
W cieniu - zacieniona 21:31, 16 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Widziałam twoje domowe lilie, cudne ale musisz mieć zapach jak to wytrzymujecie
Aniu...pachnie tylko kremowa...i to bardzo delikatnie.
W cieniu - zacieniona 21:01, 16 kwi 2013

Do góry
Widziałam twoje domowe lilie, cudne ale musisz mieć zapach jak to wytrzymujecie
W cieniu - zacieniona 19:39, 16 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
W domu masz takie cudne lilie? wow! Ale to specjalnie? Czy zabrałaś z garażu/piwnicy?
Moje też są duże, ale do kwiatów jeszcze daleko!

pozdrawiam!
To są lilie,które miałam wsadzić na zacienionej.trzymałam w piwnicy,zbyt szybko wyrosły i przyniosłam do domu...cieszę się a na zacienioną kupiłam mnóstwo nowych ,jeszcze nie wkładałam,bo nie można łopatki wcisnąć.
W cieniu - zacieniona 19:32, 16 kwi 2013

Do góry
W domu masz takie cudne lilie? wow! Ale to specjalnie? Czy zabrałaś z garażu/piwnicy?
Moje też są duże, ale do kwiatów jeszcze daleko!

pozdrawiam!
W cieniu - zacieniona 19:24, 16 kwi 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Bogusiu a lilie jak mają juz pąki w garazu to na działkę wysadzić kiedy?

Pozdrawiam
...możesz już wykopać łopatką dołek? Jeśli tak to wkopuj..ja dzisiaj próbowałam,ale mam rozmarzniętą ok 5 cm i jeszcze nic nie mogę robić.Wcześniej zahartuj.
Nigdy nie mów nigdy 14:21, 16 kwi 2013

Do góry
Przed chwilą wywlekłam znowu lilie z lodówki. Zdrowe, żyją, gotowe do sadzenia na jutro
Moja działka. 12:22, 16 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Nie ma się czym chwalić bo pracowałam w niedziele ( na działce) ale nie mogłam sie opszeć
wiosna u mnie na całego lilie już wychodzą dlatego moje już wysadziłam

To nie jest cebulica, to jest Śnieżyca wiosenna (Leucojum vernum)
W cieniu - zacieniona 07:33, 16 kwi 2013

Do góry
Bogusiu a lilie jak mają juz pąki w garazu to na działkę wysadzić kiedy?

Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:34, 15 kwi 2013

Do góry
Irenko, też kupiłam dzisiaj lilie i nie mam pojęcia gdzie je wsadzić
faktycznie tak jak mówią dziewczyny wszędzie porządeczek, wiosna na całego, zieloniutka trawka
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:28, 15 kwi 2013

Do góry
Kuleczki i trawki super, spokojnie, zrobisz; musisz wyleżeć, inaczej będzie cię długo męczyć, albo zmień leki, może nie działają!
ja z zakupami na razie stop; jutro przyjdą głogowniki na pniu, te posadzę i lilie, bo zal zmarnować, za dużo kasy poszło; a potem tylko jednoroczne i przesadzanie, poprawianie, i ta rabata
buziam i zdrówka życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies