Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 23:08, 14 maj 2013

Ach! mam dziś gości. Basiu! Janino! Ewo! a szkoda tulipany przekwitają , dziś zobaczyłam wielkie pąki jednego Rh, muszę zobaczyć jaka to odm. nie pamiętam a karteczka wisi oznaczone są.

Paweł, jeszcze raz Ci dziękuję za podesłanie linku. Już dzwoniłam do jednego pana co potrafi zrobić konstrukcję łuku.W tym przejściu pasuje mi , zostały grube słupy metalowe na szer. ok 2,5 m, albo więcej i zabuduje górę podobnie.
Mam buka zwisającego posadzonego w 2005r jest już duży a po posadzeniu przesadzałam dwa razy.
To widzę za i ile lat będzie efekt.
Kupię dwa. Będziesz oglądał jak rosną u mnie.

Gosia! roboty to jeszcze do zrobienia b. dużo ,tylko czasu brakuje.
barbara_kraj... 23:29, 14 maj 2013

Anabell napisał(a)
Źle zestawiony czas kwitnienia, concerto przekwitło a zakwitły pomarańczowe.

Płonie ognisko w lesie!
Cudna fotka!
Pawlus 21:27, 15 maj 2013

Czekam w takim razie na zdjęcia gotowej konstrukcji. Będzie pięknie
BASIA8 07:33, 16 maj 2013

Witaj Haniu.
Męża za każdym razem jak coś kupi wychwalam pod niebiosa. Niech wie że dore uczynki czyni. Od kilku lat jak tylko jedzie w delegacje to zawsze coś mi przywozi. Miło dostawać prezenty bez okazji, a tym bardziej miło jak są to roślinki do ogródeczka. Radość podwójna
Pozdrawiam.
danuta_szwajcer 11:27, 16 maj 2013

Haniu nadrabiam zaległości Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i podziwiam te piękne łany tulipanów Pięknie no i zdjęcia nocą są urocze A dopiero po skonczonej rewolucji będzie miała cudnie Dasz rade, trawa szybko rosnie i poradzisz sobie z rabatkami i latem będziesz się juz cieszyc nowym miejscem Będziesz spacerowała z dumą po nowych chodniczkach Też jak u Basi mój M zawsze mi jakis kwiatuszek przytacha do domu bo wie, ze sprawi mi tym radośc Pozdrawiam i życze dalszego zapału i sił do pracy na nowych rabatach
Anabell 13:56, 16 maj 2013

Basiu i Danusiu! prezenty to ja sama muszę sobie robić.

W sobotę kupiłam magnolię Niga, dokupiłam trzmieliny na pniu, a dziś umawiałam się na Amanogawy i buki pendule. ale nie przywieźli, to kupiłam brzozę brodawkową na pniu, Śliwę, modrzew na pniu kulka. Jodły balsamiczne nana .
Skusiłam się na lilie drzewiaste i inne w sumie ok.50 szt a co tam nigdy nie miałam. Patrzę na Twoje tak piękne. Mówili mi że mam posadzić drzewiaste 30 cm głęboko a inne 20 cm.

Na targu kupiłam bylinki ostrogowca, firletki, dziewannę, floksy. Zawsze robiłam zakupy po sklepach i drogie , a na targ nie chodzę, a tu ładne zdrowe roślinki po 3 zł. a zimą po kilka korzonków suchych i nie wszystkie wyjdą i tak się zakupoholik zaspokaja.

A za peonię drzewiastą na targu chciała babka 6o zł to bardzo drogo?
JoannA 10:38, 17 maj 2013

Zakupy hurtowe Haniu Czasami na targu można okazyjnie cos fajnego zdobyć. U mnie na targu bylinki tez po 3 zeta, dziadek sprzedaje bukszpany kopane, szczupłe, wysokie 30 cm po 5 zł, wzięłam 3 szt, wsadziłam razem, będzie stożek.
A Twoje rośliny już wysadzone, jak postępują prace w nowej części ogrodu, już nie mogę się doczekać pierwszych fotek nowych nasadzeń.
Pozdrawiam
BASIA8 20:54, 17 maj 2013

Haniu nieźle zaszalałaś na zakupach. Super sprawa. Czekamy na fotki z nowej części ogródeczka.
Pozdrawiam.
janina_zawada 20:59, 17 maj 2013

Jutro tez jadę na bazarek , nic szczególnego nie ma ale zawsze można coś dokupić też za 2-5 zł nawet ładne okazy .. Chcę dokupić kilka pelargonii na kwietniki ..
Madzenka 23:03, 17 maj 2013

Anabell napisał(a)
Basiu i Danusiu! prezenty to ja sama muszę sobie robić.

W sobotę kupiłam magnolię Niga, dokupiłam trzmieliny na pniu, a dziś umawiałam się na Amanogawy i buki pendule. ale nie przywieźli, to kupiłam brzozę brodawkową na pniu, Śliwę, modrzew na pniu kulka. Jodły balsamiczne nana .
Skusiłam się na lilie drzewiaste i inne w sumie ok.50 szt a co tam nigdy nie miałam. Patrzę na Twoje tak piękne. Mówili mi że mam posadzić drzewiaste 30 cm głęboko a inne 20 cm.

Na targu kupiłam bylinki ostrogowca, firletki, dziewannę, floksy. Zawsze robiłam zakupy po sklepach i drogie , a na targ nie chodzę, a tu ładne zdrowe roślinki po 3 zł. a zimą po kilka korzonków suchych i nie wszystkie wyjdą i tak się zakupoholik zaspokaja.

A za peonię drzewiastą na targu chciała babka 6o zł to bardzo drogo?

Zakupy hurtowe
Cena za drzewiastą - jak za darmo... U nas najtańsze po 25 zł...