Jakie kompleksy U mnie wcale tak wiele się nie dzieje, może na zdjęciach nie widać, ale chwasty w niektórych miejscach są olbrzymie, a ja przez studia i remont w domu nie mam czasu nawet skosić trawnika Jak pogoda pozwoli, może jutro nadrobie troche zaległości
W zeszłym roku zrobiłem 50 sadzonek żurawek w drugiej połowie października i trzy nie przetrwały tylko z powodu nadmiaru wody. Raczej się nie boje, ale zawsze mocno okrywam na zime rośliny posadzone jesienią. Fakt, że nigdy nie wiadomo jaka zima nas czeka, ale to już niestety loteria.
Z 4 żurawkami zaryzykuje
Kilka nowych żurawek na pewno znajdzie miejsce. Wczoraj już chciałem składać zamówienie, ale się uspokoiłem i powstrzymałem. Mam wiele porządków do zrobienia w ogrodzie i nie można przesadzać z roślinami a przez internet nie opłaca zamawiać się po 3-4 żurawki
Dziękuje bardzo Zmian było by więcej gdyby nie brzydka pogoda i brak czasu.
Ja liliowce kupuje u kolekcjonera, który ma oferte tylko dwa razy w roku, wczesną wiosną i latem. Teraz jest już za późno. Jednak są to pojedyńcze sadzonki odmian w więkoszości niedostęonych w szkółkach. Jeżeli chciałabyś większe kępy to chyba pozostaje poszukać w szkólkach. Na sklepy internetowe trzeba uwarzać bo sadzonki mogą być mikroskopijne i zakwitnąc dopiero po kilku latach. Może zapytaj Ani asc gdzie kupowała liliowce bo ma ich mnóstwo
Witam urlopowiczke po wakacjach Chorwacja piękny kraj... podobno, calutka rodzinka, ciotki wujki, rodzice byli tylko ja jedyny nie, teraz się zastanawiam jak to się stało
Z pracą w ogrodzie się wyrobisz, przyjdzie porządny motywator i dasz rade
Przejeżdzałem dzisiaj obok 'Janiny' i skończyło się na 42 Exotic Emperor i innych Nie są to twoje setki , ale dla mnie i tak już za dużo. Dobrze, że nie mam za dużo Janinek po drodze
Lilowce może nie bo znów zagłuszą rabatę. Małą kulkę posadziłabym przy wielkim aby wyglądało jakby sie rozmnożył przez pączkowanie a nawet dwie mniejsze kulki
Miskant morning light ze swoim niebieskim kolorem byłby cudowny i duuuuuuużo zurawek
Tak sobie patrze na Maje i nagle widzę zieloną ściane z lusterkiem..... kurcze gdzieś już to widziałem Olśniło mnie, że w metamorfozach było wstawione zdjęcie Kolejny piękny ogród z ogrodowiska pokazany w Mai. Cudowna i bardzo zadbana enklawa zieleni i koloru Gratuluje!!
Jestem bardzo zadowolony z tego wywalania Fala żurawkowa połączy się bardzo szybko.
Niedawno nie miałem miejsca na nowe żurawki, a teraz chyba będę mogł znowu powiększać kolekcje
Żurawka Apricot to nowośc na 2014 rok od hodowcy Thierry Delabroye. Niestety nie mam 'jeszcze' tej odmiany i właśnie widzę, że jest już dostęona w Polsce. Mimo wszytsko myśle, że ta kolorystyka poradzi sobie w słońcu przy wilgotnym podłożu
Mam jeszcze jednego jałowca tej samej wielkości. Niestety ten, który został usunięty za bardzo wchodził na wjazd i często przy ciasnym wyjeździe z garażu ktoś po prostu rysował lakier. Dalsze podciananie nie dawało efektów bo tylko odsłaniało brązowy środek. Teraz się ciesze, że go nie ma i mam nowe miejsce na rośliny.
Co to ogrodowisko robi z człowiekiem miałem w zeszłym roku już nic nie zminiać tylko dosadzić kilka rzeczy
Teraz to chcę połowe rabat przekopywać, ale nie rozpaczam z tego powodu, no może jedynie pomarudzić moge na brak czasu i małą dostępnośc roślin, które bym chciał
Dziura będzie podsadzona mniejszym bukszpanem, lub posadze jakiegoś 'zasłaniacza'