Przed domem powstały nowe górki piachu...w piątek Panowie zaczęli rozkładać przygotowywać się do układania kostki, więc już niedługo powstaną miejsca na rabaty pod oknami i wspomniana łezka
Wczoraj był piękny dzień
Ciepło i słonecznie, zabrałam mamę do ogrodu i trochę popracowaliśmy.
Teraz został nam do wyczyszczenia tylko warzywnik i część gospodarcza. Tam jest niezbędny ciężki sprzęt piła spalinowa i męska ręką.
Natura nic sobie nie robi z tych pogodowych zimnych przerywników i idzie do przodu aż miło
Sami zobaczcie
Moje największe zmartwienie tej wiosny: hortensje ogrodowe, zastanawiam się czy jeszcze odbiją liście na starych pędach?
No i graby. Wczoraj jednak zlałam je promanalem. Czy to aby nie za późno? Cały czas nie jestem pewna czy to jest faza pękającego pąka czy już po...
Wiesz co mi się u Ciebie podoba? Ze zmieniając całkowicie wygląd ogrodu potrafiłaś niektóre już rosnące rośliny wspaniale wkomponować w ten nowoczesny styl.
Czas się obudzić z zimowego snu, wprawdzie wiosna tego roku nas nie rozpieszcza, raz 18 stopni, a na drugi dzień śnieg, ale rabaty posprzątane, trawy wycięte, pierwsze kwiatki już też kwitną.
No to teraz pismo obrazkowe.