Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

W Kruklandii 10:08, 14 sie 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Dziewczyny nie straszcie,że one i trzmielinę lubią,czyli mam same smakołyki w ogrodzie,ostatnio ktoś pisał,że nawet na różach grasowały,

Uwielbiają trzmieline, laurowisnie, zurawki, rh, hortensje, bergenie. Nie gardzą u mnie rozami...ich wżery sa bardzo charakterystyczne, nierówne, nie mozna po ulic z czyms innym. Po tym wiem ze sa, bo nocami na nie nie poluje. Ale ostanio juz w biały dzien wyłaża czyli jest ich bardzo duzo.
Juzia dobrze ze mi przypomniałaś ze mam sproszkowane ziele wrotyczu, zalałam woda, zagotuję i wieczorem poleje. Na poczatku sieprnia znow zastosuje nicienie...wczoraj utłukłam klapnięte wilki okaz na mojej rynnie, wygrzewal sie wieczorem... Nie przeszkadzaja mi ich wżery w lisciach ale larwami nie odpuszcze. A jedne dorosły osobnik to 500 larw....ja juz nie panikuje na mysl o opuchlakach, po prostu wiem, ze trzeba z nimi systematycznie walczyc to orzynajmniej mi rosliny nie wypadają. Najgorsze jest to ze kazdego roku inna czesc działki sobie upodobają... Czyli cały ogród trzeba zlewać.
Ja czytałam ze wrotycz poraza komórki nerwowe larw ..... I je zabija, wiec juz nic nie rozumie z tego co pisała Tess

Ps. Mam powrót inwazji pszczoły co mi wygryza kolka w rózach i wije sobie gniazdo z ich lisci.... Myslalam ze robi to tylko w maju/czerwcu...
To tu... 09:49, 14 sie 2015

Do góry
A ja zużywam wode z basenu do podlewania ogrodu Więc chloru nie uzywam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 09:48, 14 sie 2015

Do góry
Ale bedzie ładnie po wymianie, deszcz popada, trawa sie zazielenie a Ty siądziesz i bedziesz patrzeć na piekno wkoło
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:44, 14 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
W ogrodzie jak zawsze perfecto a pod limki rozplenice jak nie masz blisko, mnie ten zestaw zachwyca

Miałam to samo napisac. Ja mam przed limkami seslerię a za nią laurowisnie. Możesz pomysleć o otto luycken jesli chcesz cos zimozielonego. Powinna u Ciebie wytrzymać, bo zwykle macie sporo sniegu. Dla mnie hortensje i roze musza miec zasłoniete nogi, więc trawki musowe. Żurawki za niskie.
Grab - Carpinus 09:40, 14 sie 2015

Do góry
Czyli wstępna diagnoza u Nawigatorki była prawidłowa. U mnie to "cholerstwo" wszędzie. Istna plaga przędziorkowo/pordzewiaczowa w tym roku
Ogród Magdalenka 09:36, 14 sie 2015

Do góry
U mnie nadal nie pada, podlewam i aż sie boję rachunku za wodę....

Co do dostaw energii to racja , jest ograniczona we Wrocławiu, wyłączają klimę w biurach i marketach, ale dziwi mnie ze Ikea zamknięta.

W przyszlym tygodniu jade na króciutki urlop to moze spotkamy sie w ZC 26.08 i sprawdzimy asortyment?

Byłam dwa tygodnie temu, nic nie ma , wszytsko wysuszone, tak samo w casto. Trzeba poczekać na nowe dostawy
Moja "przyziemna" :) pasja 09:31, 14 sie 2015

Do góry
Jagoda chyba polecę obejrzeć moje brzozy

Lawendy nie podlewaj, da rade a jak przesadzisz z laniem to zgnije. Jaką masz odmiane lawendy? Czy pk takim ostrym cieciu latem zakwitnie ci jeszcze raz w tym sezonie?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:19, 14 sie 2015

Do góry
Szkoda kiku...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:16, 14 sie 2015

Do góry
Macham gorąco....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:12, 14 sie 2015

Do góry
Taki skwar w gorach panuje? Myslalam że tam chłodniej?
Typografia ogrodu 08:17, 14 sie 2015

Do góry
Świetne te betonowe doniczki!
Ja sie ponownie zakochałam w betonie. Widzialamwczoraj przemalowany na grafit. Wygladał jak akasamitna. Bedzie chyba cos takiego w przyszlym roku u mnie na scianie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:10, 14 sie 2015

Do góry
Piękne zdjęcia z pięknego ogrodu. Pozdrawiam
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 08:07, 14 sie 2015

Do góry
Vanilka cudowna, chyba pierwszy raz ją widze.
Baron u mnie nie kwitnie, ale Ascot się znów zbiera
Ja mam nieodparte wrazenie ze dla starszych róz ta pogoda jest idealna. U mnie własciwie ciagle wypuszczaja paki, nie maja plamistości (tylko burgundy!!!) , dostaja w nogi wode a w czerwcu mialy druga dawke nawozu. Na pewno ten skwar jest duzo lepszy niz deszczowe lato
Czasem słońce czasem deszcz 07:52, 14 sie 2015

Do góry
Slicznie u ciebie. Te piękne jeżowki to jakie są?
Lawendowy zawrót głowy 07:44, 14 sie 2015

Do góry
W casto świeża dostawa była? U mnie wszystko zasuszone i ledwo dyszy w casto...
Moja codzienność - ogród Oli 07:41, 14 sie 2015

Do góry
Dlaczego Polar Bear ładniejsza od Limki? Porównasz je dla mnie?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:31, 14 sie 2015

Do góry
Zawody w pluciu i u mnie by sie przydaly. Zero deszczu, zero czasu, zero ochoty na robienie czegokolwiek
Mój ogród pod górkę... 22:20, 13 sie 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Kaśko ... Tu już sto osób żałowało źe córki nie mają w o odpowiednim wieku ... Do tej " ktosi " która ma się przysiąść do Sebka piję

A teraz poważnie

Czy Ty masz może carex elata aurea ???? Masz tyyyle traw ,ze ja pod urokiem Twego ogrodu postanowiłam ,źe jeszcze cośtam ucisnę ( noo i żurawkę mi opuchlaki zeżarły..wiec fieszzzzz...miejsce jest )
Jeśli tak to zrób jej jakąś ładną focię plisssss, a jak nie...hmmmmm...a może ten Twój ogrodnik , co to od niego takie pikne zakupy przewozisz ma ?? Wiesz moźe ???

Buziole
Ps..u mnie na burzę się zbiera , ale póki co..to pada jedna kropla co pól godziny co pól metra

Wypasione Elaty ma Ana Art, u mnie pierwszoroczniaki
Kasiu macham i zazdroszcze basenu nawet z młodzieżą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:01, 13 sie 2015

Do góry
Monic napisał(a)
To była właśnie ta sucha burza A w mieście obok oberwanie chmury.
Róże miały taka włóknista ziemię, wiec dużo podlewałam po 2 razy dziennie, bo wydawały mi się ciągle suche Chyba to spowodowało, że tak ruszyły Cieszę się, że pokażą te piękne kwiaty u Ciebie. Ta róża jest piękna i ten zapach ...

Wąchalam te piekne kwiaty. Kolor idealny do Lavender Ice a planuje dokupic Lavender Flower Circus
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:54, 13 sie 2015

Do góry
Piorunek napisał(a)
Wspaniały ogród! Jeśli znalazłabyś czas, napisałabyś jakie trawy/turzyce zastosowałaś w swoim ogrodzie?

Witaj Piorunku czy masz swoj watek?

Uwielbiam turzyce i mam:
1Carex morrowi variegata - zimozielona, piękna. Podobna jest Ice Dance ale szybciej sie rozrasta rozlogami
2. carex Ice Cream, niemal identyczna jest Evergold - ma jasne liscie z zielonym paskiem, piekna, szybko rosnie, w łagodne zimy jest zimozielona
3. Carex ornithopoda - ptasie łapki, wolniej rosnie, raczej zima brązowieje ale jest delikatna i bardzo gesta peruczka

4. Carex montana - odkrycie poprzedniego sezonu - soczyscie zielona cieniutka trawa, wg mnie duzo ladnijesza od kultowej juz Beatles
5. Carex elata /golden Bowles - wg mnie identyczne, limonkowe fajne trawy , pierwszy sezon zatem nie powiem jak wygladaja zima
6. carex Buchanani - wysoka brązowa trawa, niestety w trzecim sezonie położyła sie, musze ja odmłodzić
7. carex Bronze form - brązowa peruczka, piekna duza trawa, płaska w 3 sezonie
8. carex frosted Curls i Amazon Mist - podobne srebrzyste moje ulubienice
9. Carex silver screpte - pierwszy sezon w moim ogrodzie, jak nazwa wskazuje ten zimozielonego carex ma kolor zielono-srebrny

Uf nie wiedziałam ze tyle ich mam
Oprocz tego sa tez kostrzewy, stipa, sesleria i rozne miskanty oraz ulubione rozplenice , konwalnik, red baron, rubrum, rubrum fireworks, praire fire.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies