no to starocie oglądasz
tulipanów nie wykopuje..., pod kamieniami mam agrowłukninę, na jednej rabacie nie miałam i jak przyszło mi coś zmieniać to klęłam sama na siebie pod korą agro nie mam
Jeju jak pieknie u Ciebie! Ale ja jestem ciegle w 2013 roku wiosna postanowilam przeczytac wszystko. I teraz mam juz pare pytan: czy tulipany wysadzasz na lato czy zostawiasz i tak pieknie sie rozrastaja? Czy pod kamieniami masz folie? Czy kamienie odrazu na ziemi?a tam gdzie masz kore?
dobra ide czytac dalej bo kupilas 2 brzozy
Pozdrawiam!
Małgosiu, jak tylko będą i nie trzeba będzie kupić całej palety, to zrobię zakupy dla Was Bo dla siebie szukam tylko borówki am. z różowymi owocami - pink lemonade się zwie i hortki great star. Ciekawe z czym wrócę hihi
Przyszły mi roślinki z alle, bardzo ładne. Brzozy doorenbos, sosny piramidki, (po odpowiednio 5/3 dla mnie i dla brata), buk purple fountain i purpurea pendula (1 dla mnie drugi dla brata) i dla mnie 1 varelka szczepiona na pniu. Wystawiłam pozytywa
Zrobili nam przyłącze kanalizacji, dzisiaj. Na wiosnę będziemy ciągnąć do domu - aż się boję, będzie demolka Oczywiście rura dokładnie przez rabatę żwirową, do wykopania 2 limki i umbraculifera mam nadzieję że to przeżyje...ech i pewnie róże, oby nie tykali świerka inversa. Nawet mi się nie chce myśleć
Kupiłam malutkie - za to tanie - świerki serbskie, brzozy doorenbos, 3 sosny piramidki - posadzę w przechowalniku, niech rosną. Za 2-3 lata będą większe - dla brata do ogrodu i dla mnie na nową działkę - o ile kiedyś kupimy. Jak nie kupimy, to i tak posadzę
mamy czas ... jesień albo wiosna zależy jaki listopad będzie
tujki chciałam ciąć na płaski ekranik ... tylko jak zaczęłam przekombinowywać z inszą inszością w plecy brzozy to za wiele zobaczyłam i chciałam ujednolicić ekran ... potarzając tujki byłoby ok kolorystycznie tylko nie wiem czy wówczas jezówka z miskantem wejdzie bo wcześniej jest sama ...
aleeeeeeeeeeeeeee
zapomniałam od furtki pierwsze przęsło (połowa kolejnych tak wyszło przy przeniesieniu furtki) będzie murem ... więc jak dosadzę 3 - 4 tujki to będzie kontynuacja ekranu i miejsce na miskanta z jezówką ... i szansa będzie na ład ...
przypominam miejsce z dylematem "co na tło" ... od tujek (które tez chyba wylecą ... to była desperacja budżetowa ) ... do furtki ... taki sam dylemat jest na drugim krańcu rabaty ...
sama rabata ma:
krańcowo brzozy - pod nimi mają być kule bukszpanowe z trawkami ? hostami? czymś ? jeszcze nie wiem ... róże rabatowe z dużym domniemaniem na Leo i Wcoś castle (wyleciała mi pełna nazwa ) łudząco podobnej do Leosia ... widze to miejsce z kuchennego okna i muszę z niego na Leo paczeć ...
potem od lewej (tu nie widać ) perovskia
łan miskanta z jeżówką z the fairy w stopach a przed łan lawendy
tuje z werbeną i carex amazon mist a na ich tle hortensja polar bear
w kwestii przymiarek bo mnie fantazja poniosła to zastanawiam się co dać na tło ... za brzozy bo pod brzozy mus kule ... i czy powtórzyć jeżówki z miskantem czy nie ... ciągłe dylematy ...
bez tego oka Kasia, bez tego oka, bo to pomysł wart przemyślenia, tylko ukopac musiałabym gdzieś siewek, bo szkoda kasy jakby sąsiad miał za sezon ściąć
hehe
no ja też właśnie lubię, lubię też taki świetlisty ażur z listków, no i myślę o brzozie u mnie, ale ja mało miejsca mam, może jednak nizszą wersję dam, ale takie już nie mają dla mnie takiego wiejskiego, naturalnego charakteru, na szczęście Mazan-Walerek napisał mi, że sok z brzozy ma takie same własciwosci niezaleznie od odmiany
Obok bedzie (a w zasadzie juz jest) kalina Roseum, cos trzeba dopasować by wyglądało sensownie
Kasiu widziałem zbiory pomidorowe i ogórasów. Gospocha z Ciebie na całego. Rabatka bardzo ładna po obwodzie. A co do brzozy- mam u siebie i9 śmieci niesamowicie. Ale podobno daje pozytywna energię. Pozdrawiam niedzielnie.