paniprzyroda – moja róża wygląda koszmarnie… Decis już kupiony, będę dziś pryskała
Anita1978 – wielkie dzięki Anitko !!!Substrala kwiaty 2 w1 chyba mam jeszcze gdzieś w garażu… muszę poszukać. Ale i tak w środę kupiłam Decis - dziś wypowiadam wojnę gąsienicom !
Donia72 – o fee… ręcznie… chyba bym nie dała rady zebrać ręką (nawet w rękawiczce) tego paskuctwa.
Gąsienice nie chciały sobie pójść dobrowolnie, więc różę będę pryskała.
Ewik – witam Ewcia, wszystko sobie rośnie, a ja niekiedy mam nawet czas usiąść na huśtaweczce i nie robić nic… a to już ewenement u mnie na skalę światową… Wiosną kilka razy sponiewierałam się ogródkowo, więc teraz należy mi się nieco „nic niezrobienia” i rozkoszowania się widokiem ogrodu.
popcarol – za wszystkie ogrodowe podarunki – wielkie dzięki! Jeżyny jak wracałam z Ikei to już mało co zostało… z łakomstwa zżarłam prawie wszystkie. Wieczorem jeszcze była sałatka z kolorowych pomidorków z ziołami i sosem winegret – pychotka !
Mięta oczywiście, że posadzona… na razie w doniczce, ale dziś jadę do „szmaragdowego” to ją przesadzę. Rozplenicy muszę też znaleźć jakieś miejsce… jeszcze nie mam pojęcia gdzie ją posadzić, żeby ładnie było ją widać z daleka… pobiegam troszkę z doniczką po ogrodzie i „miejscówka” się znajdzie.
Acha, o „piramidkach” sosnowych przypomniało mi się w ostatniej chwili jak wyjeżdżałam z Ikei, a że było już dobrze po godz. 21 i szarówka na dworze, więc mało co widziałam. Ale nic straconego… ja często tamtędy przyjeżdżam to zobaczę następnym razem.
Edit: jak nie zapomnę to wezmę dzisiaj dla ciebie ze „szmaragdowego” doniczki… powieszę na płocie jakby cię nie było