Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 13:08, 22 sie 2014

Aniulka napisał(a)

Jagódko ale oczy zrobiłam jak doczytałam ile brzózek u Ciebie Uwielbiam te drzewa,mój ogródek mały to i brzózek w nim też malusio..

i mniej nasion
asiach 13:09, 22 sie 2014

Aniulka napisał(a)

U mnie wszyscy jesienni..ja,mój Tadek,dzieciaczki (od 26 września do 15 listopada) i dopiero teraz o tym pomyślałam

Witamy w klubie
asiach 13:12, 22 sie 2014

Jag_58 napisał(a)
Aniu jak je sadziłam nie zastanawiałam się jakie one żarłoczne na wode ,a dzisiaj mam chęc wyciąć chociaz co drugą ale z drugiej strony kocham je

Czyli masz opał do kominka ale jak z brzozy to bardzie na rozpałkę
Gdybym ich nie kochała to pod topór by już wczesniej poszły a tak to tylko skracam i miotłe można zrobić
Jag_58 13:20, 22 sie 2014

asiach napisał(a)

Jagódka, wiem coś na ten temat Wczoraj nie mogłam wbic łopaty w ziemię taka skała (a mam dobrą). A te berberys daja radę.
Kiedyś widziałam zdjęcie azalje i rh pod brzozami - zrobiłam i jak szybko zrobiłam tak szybko wyschło
Pod takimi drzewami to kaktus i berberys może się uchować
Ile masz ?????? !!!!!!!!!
Ja mam z dużych okazów 7 brzóz - własnych bo na granicy z sąsiadem jeszcze kilka, klonów 2, buki 3, graby 2, glediczję 1, orzechów włoskich 5, jabłonie 2, leszczyn (drzewa) 2, katalpa 1 (druga malutka) i liści ful i jak to zawieje i zamiecie jest co robić a 50 !!!!!!

Asiu o zamiataniu parkingu koło firmy nie wspominam bo ja tego nie robię ,ale ten kto to robi lekko klnie a liście ,gałęzie suche to taki mały horror a mam to po kazdym większym wietrze rozniesione po ogrodzie
asiach 13:24, 22 sie 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu o zamiataniu parkingu koło firmy nie wspominam bo ja tego nie robię ,ale ten kto to robi lekko klnie a liście ,gałęzie suche to taki mały horror a mam to po kazdym większym wietrze rozniesione po ogrodzie

14:04, 22 sie 2014
asiach napisał(a)

Jagódka, wiem coś na ten temat Wczoraj nie mogłam wbic łopaty w ziemię taka skała (a mam dobrą). A te berberys daja radę.
Kiedyś widziałam zdjęcie azalje i rh pod brzozami - zrobiłam i jak szybko zrobiłam tak szybko wyschło
Pod takimi drzewami to kaktus i berberys może się uchować
Ile masz ?????? !!!!!!!!!
Ja mam z dużych okazów 7 brzóz - własnych bo na granicy z sąsiadem jeszcze kilka, klonów 2, buki 3, graby 2, glediczję 1, orzechów włoskich 5, jabłonie 2, leszczyn (drzewa) 2, katalpa 1 (druga malutka) i liści ful i jak to zawieje i zamiecie jest co robić a 50 !!!!!!

Z czym mi do Was startować
asiach 14:10, 22 sie 2014

Aniulka napisał(a)

Z czym mi do Was startować

Z ogrodem
Jag_58 14:30, 22 sie 2014

asiach napisał(a)

Z ogrodem

Dokładnie , z ogrodem
Napia 18:33, 22 sie 2014

asiach napisał(a)

Perukowiec świetna roslina - piękny o każdej porze roku no może oprócz zimy. Agnieszka na niego zawsze znajdziesz miejsce.
Pozdrawiam ciepło

Asiu, jeżeli tak go polecasz, to chyba rzeczywiście się złamię i znajdę dla niego miejsce. Najpierw muszę jednak trochę o nim poczytać- jakiego miejsca potrzebuje, ile urośnie i co zrobić, by się tak ślicznie przebarwiał, jak u Ciebie. Pozdrawiam
MagdalenaK8 21:46, 22 sie 2014

Asieńko przyleciałam, nadrobiłam...jakie piękne zdjęcia jesieni pokazujesz. Ja również kocham jesień, już o tym pisałam. Kocham jesienne wieczory, ogień w kominku,barwy jesieni. Jeszcze lekkie ubrania, ostatnie promienie słońca sznury ptaków odlatujących ... piżamkę w misie, ale się rozmarzyłam.
Pozdrawiam